Nu e suficient sa te rogi la Dumnezeu! Cuvintele uimitoare pe care Dalai Lama le-a spus despre atentatul de la Paris

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 18 noiembrie 2015, 3783 vizualizari
Nu e suficient sa te rogi la Dumnezeu! Cuvintele uimitoare pe care Dalai Lama le-a spus despre atentatul de la Paris

„Lucreaza si tu pentru pace si nu astepta un ajutor de la Dumnezeu si guverne”

Ca urmare a atacului care a lasat mai mult de 100 de oameni morti pe strazile Parisului, vinerea trecuta, una dintre primele reactii pe care oameni din intreaga lume au avut-o, a fost sa isi intoarca sufletul catre rugaciune.

Liderul spiritual tibetan Dalai Lama, in varsta de 80 de ani, a vorbit pentru postul german Deutsche Welle unde a atras atentia ca oamenii gresesc atunci cand asteapta ca Dumnezeu sa le rezolve problemele pe care chiar ei insisi le-au creat.

„Oamenii isi doresc sa traiasca vieti linistite. Teroristii au viziuni stramte si aceasta este una dintre cauzele acestor atentate sinucigase cu bombe. Dar nu putem sa rezolvam toate acestea doar prin rugaciuni. Sunt budist si cred in rugaciune. Dar oamenii au creat aceste probleme si acum ii cerem lui Dumnezeu sa le rezolve. Este ilogic. 

Dumnezeu ar spune rezolva-ti-le singur, fiindca tu le-ai creat. Avem nevoie de o perspectiva sistematica prin care sa hranim valorile umaniste ale unitatii si armoniei. Daca vom incepe sa facem acest lucru acum, exista o speranta ca acest secol sa fie diferit de cel trecut. Este in interesul fiecaruia. Asa ca haideti sa lucram pentru pace in familiile noastre si in societate si sa nu ne mai asteptam la ajutor de la Dumnezeu, Buddha sau guverne.” - Dalai Lama

Religia mea este simpla. Religia mea este bunatatea.

De asemenea, liderul spiritual a mai adaugat ca multe dintre problemele lumii au fost cauzate de „diferente superficiale” dintre religie si nationalitati.

Dar mesajul sau pentru lume este unul clar: Suntem UNUL! Suntem umanitatea.

Sursa: http://www.garbo.ro/Astro Shop

Cele mai noi articole