Noiembrie 2012- atmosfera astrală. Între simţire şi intelect

Autor: Nicoleta - miercuri, 31 octombrie 2012, 1377 vizualizari
Noiembrie 2012- atmosfera astrală. Între simţire şi intelect


Luna noiembrie este cea mai interesantă şi dinamică lună a anului 2012 din punct de vedere astral. Asta pentru că vom beneficia de două eclipse, ce se vor forma în semne cu energii diferite şi anume Scorpionul şi Gemenii.

Vom fi provocaţi să ne întoarcem privirea către propriul suflet, să ne reevaluăm sistemul valorilor morale şi materiale şi să renunţăm la tot ce este superficial şi nepotrivit evoluţiei noastre spirituale.

Semnul Scorpionului este foarte accentuat în această lună şi totodată si simbolistica sa. Provocarea perioadei pe care o traversăm constă în a ne întoarce privirea şi eforturile către propria fiinţă, a lăsa la o parte ce nu ne mai reprezintă şi a ne schimba în profunzime. Astfel, în acest semn avem: Soare până pe 22 noiembrie; Mercur retrograd în intervalul 15 – 27 noiembrie, după care îşi reia mişcarea directă, dar rămâne în Scorpion până la finalul lunii; Venus va intra în Scorpion în preajma datei de 23 ale lunii. Saturn traversează segmentul cuprins între 3 şi 6 grade Scorpion. Nodul Lunar Nord se află în Scorpion şi aspectele de Lună nouă şi eclipsa totală de Soare vor avea loc la 21 de grade şi 56 de minute în noaptea dintre 13 şi 14 noiembrie.

Semnul Gemenilor este următorul vizat de astre prin prezenţa planetei Jupiter, aflată în mişcare aparent retrogradă. Tot aici se află Luna Neagră şi mai găsim aspectele de Lună plină şi eclipsa de Lună în penumbră la 6 grade şi 46 de minute, în ziua de 28 noiembrie.

Semnele de Foc îl găzduiesc pe Mercur în Săgetător până pe 7 noiembrie. Marte se va afla tot în Săgetător până pe 17 noiembrie, iar Uranus se va afla în mişcare aparent retrogradă în Berbec pe toată durata lunii.
  
Dintre semnele de Apă, doar Peştii îl au pe Neptun în mişcare aparent retrogradă până în preajma datei de 11 noiembrie, dată la care îşi va relua mersul direct şi Kiron, aflat şi el în mişcare aparent retrogradă până în preajma datei de 15 noiembrie.

Dintre semnele de Pământ, Capricornul îl găzduieşte pe Pluton, iar din 18 ale lunii va intra în acest semn şi Marte. Faptul că o planetă personală şi octava sa superioară se află în acelaşi semn este un lucru deosebit, pentru că ne ajută să ne canalizăm mai bine iniţiativele şi să acţionăm după o gândire atentă. De reţinut că aspectul de careu dintre Uranus ― aflat în mişcare aparentă retrogradă în Berbec ― şi cele două planete din Capricorn ne poate pune beţe în roatele demersurilor noastre.

În luna noiembrie există un dezechilibru major între cele patru energii care ne ajută să ne ducem traiul pe Terra. Bine ar fi să ne interiorizăm mai mult, să îi lăsăm pe ceilalţi în pace şi să fim foarte atenţi în tot ce facem.

În noaptea dintre 13 şi 14 noiembrie se va forma aspectul de Lună nouă şi eclipsa totală de Soare la 21 de grade şi 56 de minute în semnul Scorpionului, anunţând începerea unei noi etape de viaţă ― în special pentru nativii Scorpion, pentru cei care au Ascendentul în Scorpion sau pentru cei care au planete personale în preajma acestui grad. Însă cu toţii avem Scorpionul undeva pe harta natală, aşa încât fiecare îşi va primi partea sa.

În intervalul 7 – 27 noiembrie, Mercur se va afla în mişcare aparent retrogradă, astfel: între 7 şi 14 noiembrie va fi în Săgetător, apoi până pe 27 la lunii se va plimba prin semnul Scorpionului. Retrogradarea în Săgetător ne va ajuta să ne orientăm către o gândire stabilă, precisă, bine ancorată în realitatea fizică şi să ne urmărim obiectivele cu perseverenţă. Spiritualitatea va deveni tema principală a unora dintre dintre noi. Retrogradarea în Scorpion ne poate ajuta să ne dezvoltăm sau să lucrăm temeinic la percepţiile noastre subtile, dezvoltându-ne sfera emoţională şi psihică. Însă tendinţa la critică excesivă şi radicalismul în manifestări vor fi la cote înalte.
 
În ziua de 28 noiembrie se formează aspectele de Lună plină şi eclipsa de Lună în penumbră în semnul Gemenilor la 6 grade şi 46 de minute. Alături de Lună se vor afla Luna Neagră şi Jupiter retrograd. Perioada cuprinsă între 27 – 29 noiembrie ne poate aduce stări interioare neliniştitoare, insomnii, finalul unor relaţii cu persoane apropiate, însă atenţie că poate fi vorba de certuri şi conflicte exacerbate. Bine ar fi să ne ţinem firea, să selectăm atent informaţiile care vin spre noi şi să evităm să spunem vorbe mari la ocazii mici. Cei mai vulnerabili în această perioadă sunt nativii Gemeni, cei care au Ascendentul în Gemeni şi cei care au planete personale în preajma gradului 6 din Gemeni. Însă cu toţii vom beneficia într-un anumit segment de viaţă de iureşul astral din semnul zodical al Gemenilor, în funcţie de harta natală.

Sfatul Astrologului pentru luna noiembrie: calm, răbdare şi curaj de a ne privi sufletul şi de a face schimbările necesare evoluţiei noastre spirituale.

(*Foto- www.essencentiallife.blogspot.com)

Anca Gordin StoicaAstro Shop

Cele mai noi articole