Nodurile Lunare in 2014. Nodul Nord trece in Balanta, din 18 februarie

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 08 ianuarie 2014, 3243 vizualizari
Nodurile Lunare in 2014. Nodul Nord trece in Balanta, din 18 februarie

În mitologia indiană se spune că zeii, după ce au descoperit comportamentul înşelător al Demonului – Dragonului l-au tăiat în două părţi: Capul Dragonului şi Coada Dragonului. Fiind părţi ale aceluiaşi trup, au o relaţie perfect stabilă.

Nodurile lunare sunt virtuale, reprezintă influenţa energetică generată de acţiunea combinată a câmpurilor gravitaţionale şi electromagnetice ale Soarelui, Lunii şi Pământului. În astrologia vedică şi orientală, ele sunt considerate planete, ale căror importanţă şi putere este extrem de mare.

Nodul Nord şi Nodul Sud sunt poziţionate la 180 de grade unul de celălalt, neexistând unul fără celălalt, constituind un întreg, o axă, denumită Axa nodală.

Există axe nodale pentru toate planetele, ele reprezentând acţiunea combinată a Pământului, Soarelui şi planetei respective.

Nodurile lunare acţionează în funcţie de poziţia lor în zodie şi în casă şi conform cu alte planete sau aspecte.

Nodul Nord

Domiciliul Nodului Nord (şi Nodului Sud), este destul de controversat, am observat că se simte destul de confortabil în Vărsător şi că este în relaţii bune cu Venus, Jupiter şi Saturn, dar proaste cu Soarele, Luna şi cu Marte. Nodul Nord este o forţă cosmică ocultă, fără de care evoluţia noastră nu ar fi posibilă. Dacă ne raportăm la radiaţiile din spectrul invizibil al Soarelui, se constată o analogie între efectele radiaţiilor din spectrul invizibil şi Nodul Nord, lui îi sunt atribuite razele ultraviolete; îi este asociată culoarea violet din spectrul vizibil, care reprezintă natura lui Saturn. Am mai întâlnit ca fiindu-i atribuită şi culoarea albastru închis, mai ales în zona orientală, specifică energiei eterice - Akasha, care este un câmp subtil de natură ondulatorie, extrasenzorial, prezent în tot universul,  sugerând spiritualitatea, acest câmp fiind considerat un mediu pentru propagarea luminii.

Nodul Nord, aşa cum spuneam, posedă o forţă extrem de mare care are un singur sens, evoluţia, de acea el nu produce nici un rău ci generează metode de acţiune dure, pentru a elimina înclinaţiile sau concentrarea pe planul material, distrugând dorinţele sau ataşamentele materiale, pentru ca fiinţa să se trezească spiritual. Acţiunea generată de Nodul Nord ne determină să devenim conştienţi de calităţile latente care ne par inimaginabile. Cât timp nu suntem conştienţi de toate acestea, Nodul Nord ne împinge şi forţează, afectându-ne continuu sub cea mai puternică formă, dar cumva invizibil sau mai bine spus extrem de subtil. Probabil că datorită acestui tip de acţiune, Nodul Nord este asemănător cu planeta Saturn.

Nodul Sud

Domiciliul este destul de controversat, am observat că se simte bine în semnul Leului, are relaţii bune cu Venus, Marte şi Saturn, dar, la fel ca şi Nodul Nord, proaste cu Soarele şi Luna, dar mult mai proaste cu Luna. Dacă ne raportăm la radiaţiile din spectrul invizibil al Soarelui, se constată o analogie între efectele radiaţiilor din spectrul invizibil şi Nodul Sud, lui îi sunt atribuite razele infraroşii; îi este asociată culoarea roşu din spectrul vizibil, care reprezintă natura lui Marte. În zona orientală este reprezentat de culoarea fumurie, probabil datorită faptului că este dificil de înţeles trecutul. Fac această afirmaţie pentru că Nodul Sud se ocupă de procesul de regenerare care este dureros, el creând din Sinele vechi, un Sine nou. Nodului Sud îi mai sunt atribuite inerţia, iluzia, ignoranţa ca şi lipsa dorinţei de a evolua. În acest caz, fiinţa se simte obosită fizic şi psihic, copleşită de greutăţile vieţii, făcând numai ceea ce trebuie să facă din punct de vedere material. În acest sens este înţeleasă iluzia, care ne împinge spre abisuri având alternativa de a ne regenera sau de a ne anihila. De aceea cei care au înţeles Nodul Sud se eliberează şi înţeleg lumina spirituală. Şi, în acest context, este de la sine înţeles că Nodul Sud reprezintă legătura între lumea materială şi cea spirituală. Nodul Sud, cred că s-ar putea spune, guvernează karma vieţilor anterioare, acţionând în plan karmic, adică ne sugerează o energie deja folosită, ceva ce am făcut deja, ceea ce ştim.

Nodul Nord şi Nodul Sud reprezintă legătura dintre prezentul cunoscut şi trecutul necunoscut; dintre structura prezentă a sufletului şi cea anterioară. Sau, aşa cum spunea unul dintre cei mai cunoscuţi astrologi vedici Manik Ghand Jain, reprezintă o punte între existenţa anterioară a sufletului şi structura lui prezentă. Şi atunci poate s-ar putea spune că Nodul Nord şi Nodul Sud reprezintă tranziţia sufletului din trecut în viitor prin prezent.

Reacţia fiecărui om faţă de realitate este diferită, în funcţie de construcţia lui fizică şi psihică. De aici rezultă dificultăţi în interpretarea = înţelegerea Nodului Nord.

Previziunile legate de Nodurile lunare se fac în funcţie de experienţă şi cunoaştere, dar şi în funcţie de planetele care guvernează zodiile în care se află ele. Aceste planete se pot întâlni sub denumirea de regenţi karmici, dar mi se pare mult mai sugestivă denumirea dată de astrologia vedică, care le denumeşte Planete de Control Karmic. Aceste planete au o implicaţie puternică în viaţa noastră, determinând evenimente importante, mai ales conjuncţiile.

La începutul anului 2014, Nodul Nord se află în semnul Scorpionului al cărui guvernator este Marte şi modern Pluton, iar Nodul Sud se află în semnul Taurului al cărui guvernator este Venus. Aşadar aceste două planete sunt foarte importante. Mai mult decât atât, din 18 februarie 2014, Nodul Nord va trece în semnul Balanţei, guvernat de Venus, iar Nodul Sud în semnul Berbecului guvernat de Marte, aşadar Planetele de Control Karmic, rămân aceleaşi, doar că se schimbă rolul lor. Astfel Marte are rolul, până în 18 februarie de a acţiona pentru a ne depăşi condiţia, transformând şi reconstruind pentru a evolua, cel mai greu fiind încercat sentimentul de posesivitate dar şi dorinţa de putere cu orice preţ. Apoi din 18 februarie, Planeta care preia Controlul Karmic, devine Venus, cea care s-a ocupat cât Nodul Nord s-a aflat în Scorpion, de Nodul Sud, şi care ne-a generat o stare de inerţie, de letargie, de somnolenţă, de iluzie, din care ne vom trezi abia când Marte va prelua conducerea Nodului Sud, adică din 18 februarie. Interesant că Marte se va afla o lungă perioadă de timp, până în 27 iulie, în semnul Balanţei – semn de exil, adică cumva la braţ cu Nodul Nord, forţând extrem de mult evoluţia, într-un mod dur, violent, greu de controlat. De citit articolul Planeta Marte în 2014.

La fel de interesant că anul 2014 începe cu planeta Venus în mişcare aparent retrogradă în semnul Capricornului, ceea ce va face ca până în 18 februarie, să ne însuşim lecţia detaşării şi a înţelegerii necesităţii planului material, doar ca ceva ce ne este necesar evoluţiei, şi nu ca un scop în sine. Apoi, din 18 februarie, Venus va conduce Nodul Nord, astfel încât vom avea de experimentat lecţia relaţiilor, sau mai bine spus a Iubirii despre care ne-a vorbit acum mai bine de 2000 de ani Iisus. În schimb acţiunea va fi frânată, căci noi ne vom întâlni cu reacţiunea, sau mai bine spus vom plăti consecinţele acţiunilor noastre.

Cumva gradul 5 la care se află Nodul Nord la început de an ne sugerează chiar inerţia, ca ritm de viaţă modern, din a cărei cauză acţionăm ca nişte roboţii fiind uşor de manipulat, şi care, de fapt împiedică evoluţia. Probabil că este cel mai puternic semnal de alarmă pe care-l primim că să schimbăm ceva în viaţa noastră. Felul în care Nodul Nord ne influenţează trebuie analizat pe cicluri, adică pas cu pas, planetă cu planetă.

Evident că vom resimţi mai intens efectele planetelor mai lente, dar cum viaţa se construieşte prin acţiuni zilnice, chiar dacă din lipsă de atenţie sau concentrare nu observăm, influenţa cea mai constantă şi eficientă este prin întâlnirea cu planetele personale şi interioare – Mercur şi Venus – cu Soarele şi evident cu Luna – aici aspectele sunt numeroase şi greu de abordat doar într-un articol, dar pe care le veţi regăsi în previziunile zilnice.

Le vom analiza pe rând.

Mercur şi Nodurile lunare

Planeta Mercur este într-un raport destul de distant faţă de Nodurile lunare, poate pentru că ea reprezintă gândirea noastră, care este cumva dedicată şi personală, singurul lucru pe care putem să-l facem legat de ea, este să ne lărgim universul de cunoaştere. În schimb putem lucra asupra flexibilităţii noastre. Anul începe cu aspectul de cuadratură pe care Mercur îl are faţă de cele două Noduri lunare, cumva sugerând că rămâne doar la latitudinea noastră dacă vrem şi înţelegem necesitatea transformărilor care se prefigurează şi faţă de care avem stimuli exteriori că s-ar întâmpla. Este mai mult o percepţie ca un fel de avertisment, sau semnal de alarmă pe care-l primim în jurul datei de 14 ianuarie. Apoi între 2 februarie şi 16 martie, suntem sprijiniţi sau ajutaţi pentru a ne decide să schimbăm şi să ne descoperim calităţile natale. Rămaşi în inerţie în jurul datei de 22 aprilie, perioada din jurul Învierii Domnului va fi extrem de tensionată, ne vom confrunta cu propriile noastre prejudecăţi şi concepte învechite, căci vom avea în faţa ochilor consecinţele concrete ale lor. Apoi vom mai avea un răgaz de a accepta şi implementa ceea ce nu am înţeles sau acceptat, între 26 mai şi 5 iulie. La sfârşitul lunii iulie, vom traversa momente bulversante, mai ales dacă am ales să nu schimbăm nimic în atitudinea noastră. Experienţele şi informaţiile pe care le primim se vor intensifica pentru ca apoi să urmeze un nou start, să se iniţiere un nou ciclu, care interesant, are loc în trei etape: 16 septembrie pregătirea, 2 octombrie verificarea corectitudinii abordării şi în 20 octombrie acţiunea propriu-zisă. Apoi la început de decembrie ni se vor crea toate oportunităţile pentru a acţiona în forţă şi eficient la sfârşitul anului.

Venus şi Nodurile lunare

Venus începe anul 2014 cu aspectul de sextil cu Nodul nord şi de trigon cu Nodul Sud, doar că Venus este extrem de importantă ca Planetă de Control Karmic pentru Nodul Sud. Ea este retrogradă şi se află sub stăpânirea lui Saturn, prin poziţionarea în semnul Capricornului. În acest fel ne transmite extrem de impetuos la ce trebuie să renunţăm, şi, dacă nu o facem se intervine din exterior şi cumva pierdem ceea ce ne împiedică să evoluăm. Evident este vorba în primul rând de bani şi iubire, ea fiind extrem de radicală; aşa încât la început de martie, mai exact pe 4 martie, fiecare dintre noi va înţelege ce este important legat de relaţiile personale şi de exprimarea calităţilor. În acest moment Venus guvernează Nodul Nord şi este planeta care iniţiază evoluţia personală. Timp de o lună de zile Venus va acţiona intens, tocmai pentru că trebuie renunţat la ceea ce ştim şi nu ne mai este necesar, energia fiind important de folosit pentru a ne construi prezentul  şi a ne dezvolta noi calităţi. În acest scop vom întâlni persoanele de acre avem nevoie pentru a ne urma calea. Până la sfârşitul lunii mai avem toate şansele de a accepta noile căi sau de a ne implica în relaţii noi. Din luna iunie, schimbările vor fi făcute obligatoriu sau destul de dur, în mai multe etape, prima mai dulce, mai blândă, până la jumătatea lunii iulie, urmată de alta dură şi fără posibilitatea de a riposta, care va dura până la mijlocul lunii august. Până în 15 octombrie urmează o perioadă de vindecare şi refacere, necesare pentru a porni pe un nou drum şi pentru a ne dezvolta aptitudinile necesare evoluţiei spirituale. Apoi până la începutul lunii decembrie suntem susţinuţi, ajutaţi şi vom primi tot sprijinul exterior de care avem nevoie. Întreaga lună decembrie este una a acţiunii, a mişcării şi lucrului intens pe calea noastră.

Soarele şi Nodurile lunare

Toate aspectele pe care le fac Nodurile lunare cu Soarele sunt extrem de importante pentru că ele acţionează în mod particular, pentru fiecare în parte, în funcţie şi de harta natală, asupra Sinelui nostru. Din punctul meu de vedere aceste aspecte sunt destul de dure, pentru că ne determină să ne înţelegem şi să schimbăm atitudinea faţă de ceea ce suntem. Ne împiedică să urmăm căi care nu sunt ale noastre şi ne direcţionează destul de intempestiv pe direcţia potrivită.

Anul 2014 a început cu un sextil crescător al Soarelui cu Nodul Nord, el ne-a adus cel mai probabil idei sau concepte, pe care, probabil din cauza sărbătorilor nu le-am tratat aşa cum ar fi trebuit, adică le-am considerat doar simple idei sau vise. De la sfârşitul lunii ianuarie lucrurile vor deveni puţin mai complicate şi dure, căci atunci va fi nevoie să facem schimbările sugerate la trecerea dintre ani, doar că puţin mai dur, mai impus de conjuncturile exterioare.

În 18 februarie, odată ce Nodurile lunare îşi schimbă semnul, ele formează aspect cu Soarele, prin care fiecare înţelege sensul şi direcţia în care trebuie să acţioneze, în plus primind din exterior tot sprijinul necesar. Va urma o perioadă de lucru intens cu propria persoană în care se prefigurează acţiuni destul de în forţă, poate dificil de acceptat, dar care, cu siguranţă până la în 18 aprilie ne vor determina să acţionăm. La jumătatea lunii iunie suntem destul de mulţumiţi cu rezultatele obţinute, poate prea mulţumiţi, sau prea siguri pe ceea ce simţim, motiv pentru care se vor acumula nemulţumiri sau ne-nţelegeri

Aşa încât, peste o lună de zile – la mijloc de august - reapar pe tapet probleme sau discuţii, de această dată ele sunt legate de relaţiile noastre, de scara de valori pe care fiecare a construit-o în domeniul relaţional. Aici este vorba de tensiuni, de multe ori extreme, de renunţări sau pierderi dureroase, dar necesare pentru a ne elibera de constrângeri. Va urma o perioadă de refacere, destul de lungă, care ne pregăteşte pentru un nou salt în evoluţia noastră, evident care nu se va realiza pur şi simplu, ci prin diferite provocări care ne determină să luăm decizii pe termen lung şi importante. Astfel că pe 12 octombrie are loc conjuncţia anuală dintre Soare şi Nodul Nord, moment de renunţare şi abandonare a unor obiceiuri sau idei care ne-au blocat comportamentul adecvat în relaţie. Se poate spune că abia de la această dată devenim conştienţi de schimbările produse şi de ceea ce avem de făcut în viitorul an 2015.

Marte şi Nodurile lunare

Această combinaţie este dură şi de aceea etapele pe care le parcurgem legate de felul de a acţiona şi a ne implica sunt mai lungi pentru a ne da răgazul necesar găsirii motivaţiilor reale ale acţiunilor noastre. Practic până în 18 februarie se poate spune că suntem cumva proprii duşmani ai acţiunilor noastre, probabil deoarece cele mai multe dintre ele nu urmăresc scopurile importante pentru noi ci ceea ce ceilalţi îşi doresc ca noi să facem. Cumva suntem prinşi ca într-un miraj şi acţionăm ca nişte marionete. Apoi Nodul Nord trece din 18 februarie în semnul Balanţei, unde se află şi Marte, practic mergând concomitent şi una spre cealaltă în acest semn, fiecare venind, până la conjuncţia din 14 iulie, cu evenimente lămuritoare, necesare pentru a accepta schimbările destul de evidente, importante şi dure pe care le anunţă conjuncţia. De fapt este un moment când ne întâlnim cu consecinţele acţiunilor noastre anterioare, care au afectat relaţiile şi colaborările sau care ne-au epuizat. Apoi aceste schimbări vor face loc în viaţa noastră unor noi persoane, sau asocieri cu care avem nevoie de un timp de acomodare, ca apoi din 20 noiembrie să acţionăm, în urma lecţiilor şi suferinţelor trăite, să ne impune ideile şi să descoperim echilibru şi puterea spirituală interioară pe care ţi le pot da relaţiile cu adevărat importante. Aşa încât sfârşitul anului 2014 ne aduce mai multă înţelepciune şi armonie în cuplu dar şi un respect deosebit din partea partenerilor.

Cu Jupiter, Nodurile lunare au relaţie destul de armonioasă, scopul acţiunilor conjugate fiind acela de a construi noi „legi” şi de pune noi baze în relaţiile noastre. Cumva Jupiter ne ajută să ne păstrăm echilibrul în momentele dificile.

Cu Saturn, Nodul Nord se află în conjuncţie prin semn până în 18 februarie, ceea ce ajută la căpătarea unei înţelepciuni şi maturităţi legate de transformările care au loc acum. Adică ne vom adapta mai uşor la cerinţele care apar.

Mi se par demne de menţionat aspectele pe care Nodurile lunare le fac cu asteroizii. Cea mai interesantă pare relaţia dintre Nodul Nord şi Ceres, şi de fapt şi Vesta, asteroizi care merg cumva în tandem o mare parte a anului. Aşa încât cele două sunt în conjuncţie – Ceres din 12 februarie şi Vesta din 25 februarie, cu Nodul Nord şi asta până în jurul datei de 20 iulie. Acest aspect ne vorbeşte despre transformarea relaţiilor mamă fiică, despre dorinţele legate de acumulările materiale, dar şi despre aspiraţiile spirituale; ne determină să ne gândim la randamentul pe care-l avem, la lipsa de chef sau de iubire faţă de ceea ce facem, aducând transformări profunde în mentalitatea noastră dar şi faţă de ideile pe care le avem.

În schimb raportul dintre Junona şi Nodurile lunare, este diferit, cumva fiecare căutând să-şi consolideze relaţiile importante, evident cu preţul unor schimbări sau a unor renunţări.

Cât priveşte Pallas, de la sfârşitul lunii august şi până la sfârşitul lunii octombrie se va afla în conjuncţie cu Nodul Nord, ceea ce evident ne ajută să ne dezvoltăm inteligenţa emoţională şi să ne ordonăm ideile după principii solide şi spirituale.

***

Pe scurt Nodurile lunare ne transmit următorul mesaj, valabil oricând dar mai ales în acest an:

„Cea mai bună zi din viaţa ta este aceea în care decizi ca viaţa ta îţi aparţine ţie. Fără scuze şi pretexte. Fără cineva pe care să te poţi sprijini , baza sau pe care să-l poţi acuza. Darul este al tău - este o uimitoare călătorie - şi numai tu eşti responsabil pentru ceea ce trăieşti. Aceasta este ziua în care viaţa începe cu adevărat." Bob Moawad

Gabriela Apostol

Mirabylis-magazin.ro


* Imagine: www.rubyslipper.ca


Astro Shop

Cele mai noi articole