Neptun Retrograd in Pesti (12 iunie- 18 noiembrie) – Dincolo de val

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 13 iunie 2015, 3732 vizualizari
Neptun Retrograd in Pesti (12 iunie- 18 noiembrie) – Dincolo de val

Neptun este probabil cea mai evaziza si efemera energie din astrologie. In timp ce alte planete sunt precum culorile, Neptun este o nuanta. Ca planeta a inspiratiei si transcendentei, ne cere sa trecem de nivelul constiintei bazate pe dualitate pentru a accesa revelatiile sale spirituale cu privire la unicitatea vietii. O forta distanta, insa atotcuprinzatoare, ce fascineaza si zapaceste, o vibratie transcendentala la care adesea ne acordam si, prin urmare, in mare parte o experienta bazata pe lipsa de claritate si iluzie.

De fiecare data cand Neptun intra in miscare retrograda ni se ofera oportunitatea sa obtinem intelegere si claritate asupra indescifrabilului. Valurile cad, iar ceata densa, mistica, ermetica ce inconjoara taramul lui Neptun se disipeaza, dezvaluind darul intuitiei si al luciditatii spirituale pe care in mod normal le accesam destul de greu. Vocea aceea soptita, luminoasa care ne vorbeste, o vom putea auzi, daca suntem dispusi sa o ascultam.

Anul acesta Neptun isi incepe miscarea retrograda pe data de 12 iunie, la 9°49 in Pesti si se termina 18 noiembrie, cu Neptun inapoi la 7°01. Persoanele cu planete intre gradele 6 si 10 (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) vor simti mai puternic aceasta miscare retrograda. Pentru urmatoarele 5 luni, perceptiile noastre cu privire la planurile spirituale, evazive, neclare ale experientei noastre personale (si trans-personale) se vor intensifica, iar aspectele tipic neptuniene cu care ne-am putea confrunta in timpul miscarii sale directe, precum nehotararea, lipsa de directie, idealismul patologic, gandirea iluzorie vor fi aduse la suprafata pentru ca noi sa le intelegem. Este momentul sa ne ascutim viziunea interioara si sa ne conectam cu ghidul nostru interior, acoperind bresa dintre lumesc si transcendental, pasind intr-o prezenta si o vibratie mai inalte. Un timp al receptivitatii intesificate si al acordarii cu sufletele noastre.

Nu este un proces ce se intampla peste noapte si nici un proces care sa aiba loc fara un efort din partea noastra si dorinta de a lua parte activ la el. Neptun este o planeta cu o miscare lenta, iar internalizarea energiei spirituale a acestei faze de retrograd, ducand tot focusul spre interior, este un proces ce necesita deschidere, rabdare si acceptare. Reevaluarea sperantelor, dialogarea cu visele noastre, reinnoinrea credintei, expunerea slabiciunilor noastre, introspectia asupra iluziilor in care ne-am permis sa cadem si amagirea de sine – acestea sunt dinamici sensibile ce nu pot fi grabite, iar Universul a predispus deja un timp potrivit pentru ele. Este important sa lucram cu aspecte ce au fost evitate si sa facem ceva concret cu privire la ele in faza de retrograd, deoarece, daca le ignoram acum, s-ar putea inrautati in timp, odata ce Neptun isi va relua mersul direct.

Tipologiile empatice, transcendentale, natale in Neptun se vor putea simti in mod special drenate si coplesite pe parcursul acestui mers retrograd, asa ca iata cateva sugestii pentru a evita suprasolicitarea emotionala si psihica.

° Mai putin este mai mult. Sensibilitatea acutizata ar putea genera stari de letargie si o dorinta puternica de „deconectare” de la tot ce inseamna haosul vietii cotidiente. Daca dorinta de odihna, meditatie sau timp pentru sine de unul singur apare, nu ar trebui sa o neglijati.

° Tineti un jurnal. Aceasta este ceea ce am facut eu de-a lungul mersului retrograd al lui Neptun anul trecut. Acest jurnal va va ajuta sa intelegeti pulsiunile de intuitie gradual, intr-o forma inteligibila. Nu numai ca ajuta prin prevenirea de supraincarcare cu informatie, dar este de asemenea si terapeutic si va va permite sa va urmariti progresul dintr-o perspectiva mult mai profunda. Nu trebuie sa scrieti zilnic in el, dar ar fi ideal daca v-ati asigura ca notati cat de des posibil, toate descoperirile intuitive pe care le veti experimenta.

° Protejati-va. Neptun incetoseaza limitele, astfel incat este necesar sa stabilim unele clare si ferme pentru noi, evitand sa ne asociem cu vampirii psihici, cu persoanele negative sau care au o influenta pe care o simtiti si considerati ca fiind nepotrivita cu persoana si nevoile voastre. Odata cu acutizarea perceptiei voastre, este posibil (si dezirabil) sa simtiti acei curenti energetici ai mediului mai intens decat pana acum, lucru care ar trebui monitorizat. Aveti incredere in intuitia voastra si indepartati-va de orice situatie indezirabila cat mai curand posibil.

°Exprimati-va. Arta, la fel ca si visele, este o modalitate extrem de eficienta de a canaliza valurile subconstientului nostru. De obicei, eu compun muzica, scriu poezie, iar artele vizuale precum pictura, desenul sunt foarte potrivite, de asemenea. O opera de arta completa este aceea in care personalul si trans-persoanalul se pot intalni cu succes si contopi unul cu celalalt.

Odata ce Neptun isi reia mersul direct, in noiembrie, aceia dintre noi care au ales sa traiasca aceasta experienta a lui Neptun in mers retrograd constient vor avea de castigat o idee mai buna si mai clara a punctului in care se afla in viata lor. Iar in acest punct vom fi, sper, pregatiti sa luam masurile necesare corecte si vom putea sa ne construim calea in acest sens.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com

Traducere: Alice DanilaAstro Shop

Cele mai noi articole