Neptun retrograd: 30 Iunie - 6 Decembrie 2023. Călătorie de creștere și transformare spirituală

Autor: AstroCafe.ro - joi, 15 iunie 2023, 7256 vizualizari

Din 30 Iunie până pe 6 Decembrie, a opta și cea mai îndepărtată planetă de Soare se va afla în mișcare retrogradă iar efectele acesteia vor fi resimțite de către toate semnele din zodiac.

Ce înseamnă când o planetă retrogradează? 

În astrologie, mișcarea retrogradă are o semnificație profundă. În această perioadă de retrogradare, energia planetei este îndreptată spre interior, determinându-ne să reflectăm asupra chestiunilor ce țin de sufletul nostru și să explorăm aspectele profunde ale vieții noastre. 

Planeta Neptun este cunoscută drept planeta viselor, iluziilor și a spiritualității, făcând din perioada sa retrogradă un timp pentru introspecție și auto-descoperire. Este timpul să renunțăm la ceea ce nu ne mai servește și să îmbrățișăm adevăratul nostru scop.

Neptun retrograd ne permite să pătrundem adânc în subconștientul nostru și să ne descoperim cele mai profunde dorințe, frici și pasiuni. 

Energia puternică adusă de Neptun retrograd poate fi folosită în avantajul nostru, al tuturor. Așa că, să ne pregătim să explorăm adâncurile sufletelor noastre și să descoperim magia care se află înăuntrul nostru.

Semnificațiile lui Neptun retrograd

În astrologie, Neptun este asociat și cu creativitatea, intuiția și conștiința superioară. Mișcarea sa retrogradă ne poate ajuta să atingem aceste calități și să ne explorăm cele mai profunde dorințe, frici și pasiuni. Este timpul să accesăm înțelepciunea noastră interioară și să dezvăluim misterele universului.

Efectele lui Neptun retrograd asupra semnelor zodiacale 

Neptun va fi în mișcare retrogradă din 30 Iunie 2023 până pe 6 Decembrie 2023. Adică un total de 159 de zile de introspecție intensă și explorare interioară. Este timpul să renunțăm la iluzii și să accesăm intuiția și conștiința noastră superioară.

Neptun retrograd poate aduce emoții profunde și o sensibilitate sporită față de lumea din jur, pentru semnele de apă: Rac, Scorpion și Pești. Este un moment bun în care acestor nativi, li se recomandă să aibă încredere în intuiția lor și să profite de creativitatea lor pentru a-și explora interiorul.

Semnele de aer precum Gemeni, Balanță și Vărsător pot experimenta o stare de confuzie sau incertitudine în această perioadă. Ei își pot pune la îndoială convingerile și valorile, dar acest lucru poate duce în cele din urmă la o mai bună înțelegere a lor și a lumii lor.

Neptun retrograd scoate la iveală dorința de schimbare și nevoia de a renunța la vechile modele și obiceiuri pentru semnele de pământ: Taur, Fecioară și Capricorn. Este timpul să îmbrățișați noi oportunități și să vă explorați cele mai profunde pasiuni.

În această perioadă, semnele de foc: Berbec, Leu și Săgetător pot simți o stare  de neliniște și o dorință de aventură. Semnele de foc se pot simți chemate să-și asume riscuri și să exploreze noi teritorii, dar este vital să rămână ancorate în realitate și să țină cont de chemarea interioară. 

Transformare profundă cu Neptun retrograd 

Retrogradarea planetei Neptun poate reprezenta un timp de introspecție profundă și de creștere spirituală, dar poate, de asemenea, să provoace confuzie și incertitudine.  
Iată câteva sfaturi practice pentru a vă ajuta să faceți față efectelor retrogradului lui Neptun și să profitați la maximum de această perioadă de transformare:

Practică atenția pentru a rămâne ancorat/ă  

Neptun retrograd poate aduce suișuri și coborâșuri emoționale de aceea este important să rămâi fidel/ă valorilor și convingerilor tale. Cu iluziile și confuzia lui Neptun, a rămâne concentrat/ă pe ceea ce contează cel mai mult este mai important ca niciodată. Folosește această perioadă retrogradă pentru a reflecta asupra valorilor tale și a rămâne fidel obiectivelor tale.

Îmbrățișează-ți creativitatea și explorează noi forme de exprimare

Neptun este asociat cu inspirația și expresia artistică, așa că de ce să nu folosești acest timp pentru a încerca ceva nou? Fie că pictezi, scrii sau dansezi, atingerea laturii tale creative poate fi o modalitate puternică de a te conecta cu Sinele tău autentic.

Renunță la ceea ce nu-ți mai servește

Neptun retrograd este un moment pentru a elibera vechile modele și obiceiuri care te rețin. Fie că este o relație toxică sau o credință limitativă, folosește această perioadă retrogradă pentru a renunța la ceea ce nu-ți mai servește pentru a face loc creșterii.

Conectează-te cu intuiția ta și ai încredere în instinctele tale

Neptun este o planetă a intuiției și a conștiinței superioare, așa că folosește această perioadă retrogradă pentru a te conecta cu interiorul tău. Ai încredere în instinctele tale. Indiferent dacă iei o decizie grea sau explorezi noi oportunități, ai încredere că înțelepciunea ta interioară te va ghida în direcția corectă.

În concluzie, Neptun retrograd (30 Iunie - 6 Decembrie 2023) este un eveniment astrologic puternic care poate aduce multe emoții, provocări și oportunități de creștere. Indiferent dacă te simți confuz/ă, inspirat/ă sau puțin din ambele, această perioadă retrogradă este un moment pentru a-ți folosi intuiția, creativitatea și înțelepciunea interioară. Rămânând conștient/ă, fidel/ă valorilor tale și deschis/ă către noi experiențe, poți naviga provocările aduse de Neptun retrograd cu grație și ușurință.

Mai presus de toate, Neptun retrograd este un moment de conectare cu Sinele nostru superior și de deblocare a  magiei din interiorul nostru. Neptun retrograd ne invită într-o frumoasă călătorie de creștere și transformare spirituală. 

Sursă articol:  www.yearly - hospscope.org  

-----   
🌐 Facebook 🌐 Instagram Astro Shop

Cele mai noi articole