Neptun in Pesti (3 februarie 2012- 26 ianuarie 2026). Energia iubirii si compasiunii pe Pamant

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 03 februarie 2012, 43788 vizualizari
Neptun in Pesti (3 februarie 2012- 26 ianuarie 2026). Energia iubirii si compasiunii pe Pamant

Fara dar si poate, evenimentul astrologic cel mai important al acestei saptamani si unul dintre cele mai importante din 2012 este instalarea lui Neptun in Pesti, in domiciliu, care are loc in seara zilei de vineri 3 februarie 2012.

Neptun a fost in Pesti si in 2011, din aprilie pana in august, deci pentru o perioada destul de scurta. De aceasta data insa, periplul sau va dura 14 ani, mai exact pana in 2026. Neptun este considerat stapanul zodiei Pesti, alaturi de Jupiter, si raspunde de imaginatie, vis, iluzie, compasiune, mister, spirit, intuitie, aspiratie, idealism, misticism, vraja, dependenta, izolare, credinta. Astrul parcurge cercul zodiacal in cca 164 ani, sta intr-o zodie 13-14 ani, iar ultima data a fost in Pesti in perioada 1848-1861.

Neptun pleaca acum din Varsator, unde a incurajat dezvoltarea comunicarii online si a interconectat oamenii prin mijloace "artificiale" moderne: email, Facebook, Youtube etc. A stimulat curiozitatea, nevoia de cunoastere, intelegere si documentare. A abordat iubirea prin prisma detasarii caracteristice si a trecut-o prin filtrul mintii, cautand s-o incadreze in concepte, ideologii, filozofii. Iubirea a fost mai mult inteleasa decat simtita, oamenii au cautat sa relationeze, sa comunice, dar din dorinta de a cunoaste, de a da mai departe, de a lucra impreuna pentru diverse idei, in sensul progresului si emanciparii. Neptun in Varsator a incurajat  stimularea mentala si intelectuala in detrimentul sentimentelor. In ultimii ani, chiar decenii, nu doar datorita lui Neptun in Varsator, a fost pus accentul mai cu seama pe diferentele dintre oameni (de religie, limba, politica, statut social, avere etc) si mai putin pe asemanarile dintre ei.

Neptun in Pesti vine sa ne invete sa simtim ceea ce in era lui Neptun in Varsator doar am luat la cunostinta si am inteles. Acum avem sansa sa integram cu adevarat informatia, sa experimentam iubirea universala si neconditionata, compasiunea, apropierea de Dumnezeu. Accentul va fi pus mai putin pe minte si mai mult pe constienta de sine, mai putin pe ego si mai mult pe inima, suflet si spirit. Mai putin pe "a avea" si mai mult pe "a fi".

Neptun in Pesti aduce o schimbare majora de paradigma, mai ales din punct de vedere spiritual. Oamenii vor simti ca fara o crestere spirituala, fara a acorda atentie in mod special acestei laturi a existentei lor, fara a cultiva valorile sufletesti, fara iubire, nu pot duce o viata de calitate, creata constient, oricati bani ar avea si oricat de "sus" ar urca profesional.

Neptun in Pesti ne aduce impreuna, ne uneste la nivel de spirit, ne ajuta sa intelegem ca suntem parte din tot si tot e in noi, chiar daca pentru asta e nevoie de evenimente care sa ne zgaltaie pentru a ne trezi. Vine vremea situarii in sinele nostru inalt, indepartarii de ego. Compasiunea, empatia, iertarea, evolutia spirituala, vindecarea, vor fi teme asupra carora Neptun in Pesti ne va cere sa ne concentram. Iar lectiile pe care anumite experiente ne vor forta sa le invatam vor fi legate tot de aceste teme.
Se stie insa ca Neptun sta deseori si la originea iluziilor si confuziei. Cu siguranta vor exista si astfel de perioade. Aduce si tendinta spre izolare, asa ca nu e exclus ca multi dintre noi sa simta nevoia de mai multe momente de solitudine, pentru a medita de exemplu. Sau e posibil sa fim fortati de anumite evenimente si imprejurari sa ne izolam, sa ne ascundem etc...

Neptun in Pesti creeaza terenul propice pentru vindecare, evolutie spirituala, trezire. Apar noi terapii, mult mai eficiente. Capacitatile extrasenzoriale, telepatia, clarviziunea si interesul pentru practici spirituale vor capata amploare si vor orienta oamenii catre un nou mod de a trai si de a convietui. Arta capata un loc prioritar in vietile oamenilor si e posibil sa apara schimbari majore si aici.

Provocarea perioadei este reprezentata de dificultatea de a stabili un echilibru intre sinele nostru divin si lumea materiala. Insa, castigul imens poate consta in dizolvarea barierelor dintre oameni si construirea unei noi lumi, a unui nou pamant, pe baza compasiunii si iubirii.

Nicoleta Svârlefus

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole