Nemultumiri in relatii, autodevalorizare si deconectare? Careul Venus- Saturn

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 02 martie 2020, 10008 vizualizari

Inainte sa paraseasca Berbecul (pe 5 martie), Venus (Berbec) creeaza un careu cu Saturn (Capricorn), dupa ce abia a desfacut careul cu Pluto.

Este un aspect provocator care apasa butoane sensibile in fiinta noastra. 

Venus in Berbec- ce ma bucura, ce imi place, ce iubesc, cat de bine ma simt, aici, in contextul si in relatia asta, cat de usor e pentru mine sa ma simt eu insumi…

Saturn in Capricorn: care sunt limitele sanatoase pentru mine, care este locul meu in lume, ce ma face onorabil si respectabil in societate, cata responsabilitate si seriozitate investesc in viata mea si cum poate trecutul sa vorbeasca pentru mine, ce statut am, cata putere si autoritate detin.

Cele doua planete, pe de o parte dau nastere la frustrare, uscaciune sufleteasca si insingurare. In aceste zile (2-4 martie) ne putem simti neiubiti, singuri sau nemultumiti de ceea ce suntem, de modul in care reusim sa ne facem auziti in relatiile noastre, mai ales in relatiile de cuplu. Poate fi perceputa o distantare de cel iubit, pot exista amanari, ezitari si alte experiente care ne pun la incercare increderea si respectul de sine.

Intensitatea cu care traim totul este in crestere, toata luna martie. Insa inceputul lunii se refera la individualitatea noastra, la iubirea impartasita, la nemultumirile noastre.

Ceea ce lipseste, ceea ce reprezinta un compromis, o lipsa de orice fel, tine sa devina o prioritate. Iar trecutul, toate momentele in care ne-am ascuns adevarul, am renuntat la vocea noastra si la cine suntem, acum isi arata consecintele.

Putem, de exemplu, sa observam lipsa de eficienta in anumite aspecte ale vietii noastre, mai ales din cauza gestionarii incomplete si neutentice a unor relatii. Fie ca vorbim despre dragoste, fie despre afaceri si profesie, tema e aceeasi: autenticitatea.

Senzatia poate fi de lipsa de putere. Vlaguire. Tristete.

Capcana: autodevalorizarea.

Cu cat ne vom pune mai multa cenusa in cap si vom sterge tot ce suntem si am devenit, cu atat mai complicat devine tot procesul. 

Pe de alta parte, acest aspect, in contextual astrologic mai larg de acum, poate motiva, poate sa sparga ziduri vechi si inalte. Poate desfiinta o trusa de credinte pe care ne-am bazat existenta cine stie cat timp, dar pe care o vedem nefunctionala acum.

E un moment de atingere a limitei. Pana aici! Asa nu se mai poate! Dar eu? Eu unde sunt? Vreau sa ma exprim, vreau sa spun adevarul. Vreau sa merg pe drumul meu. Indiferent ce.

Cam asta e ceea tipa in mintea  noastra. Si sufletul nostru. 

Multi oameni simt ca e momentul unei schimbari uriase. Ca urmeaza ceva. Si nu ne e clar ce va fi si cum o sa arate noua realitate sau care va fi rolul nostru exact.

Mercur e inca retrograd in Pesti, dupa 4 martie se intoarce in Varsator si atunci e posibil sa fie ceva mai clar. Iar dupa 10 martie, vom fi mult mai lucizi sau cel putin inspirati.

In luna martie, inca de la inceput, cu o intensitate crescendo pana pe 20 martie (cand va fi Echinoctiul de primavara + conjunctia Marte-Jupiter), primim o mostra clara a ceea ce reprezinta anul 2020. An pe care eu l-am numit EPIC, datorita schimbarilor majore care se produc, interior si exterior. 

 

Asadar, referindu-ma acum doar la aceasta saptamana si la starile pe care e posibil sa le traversam, ar fi util sa ne raportam la toate acestea in mod cat mai asumat, privind din interior la ce se intampla afara si nu invers. Tot ce vedem afara, inclusiv in relatiile noastre, e creatia noastra. SI uneori, creatia asta nici nu stim cand a inceput si cat reprezinta un transfer de la altii sau din alte vieti. Rostirea adevarului nostru in mod lucid, fara a pasa responsabilitatea altcuiva sau macar recunoasterea acestuia in forul nostru interior e tot ce avem nevoie. 

Ce ne ajuta: rabdarea, recunoasterea adevarului, curajul de a ne exprima cu autenticitate, luciditatea.

 

Blandete, claritate, respect de sine si intelepciune sa avem!

Fie primit!

Nicoleta

Astro Shop

Cele mai noi articole