Mintii tale nu-i va placea asta

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 17 ianuarie 2014, 3054 vizualizari

Ai o problema. Mintea ta vrea sa tina sub control totul. Ea interpreteaza la nesfarsit scenarii de jocuri de razboi, aproape exclusiv intr-un mod negativ. Alarme de urgenta suna permanent din teama ca acestea nu sunt reale, si nici nu vor fi niciodata. Mintea ta vrea sa te domine prin reguli, limite si emotii.

Natura mintii tale e in mare majoritate defensiva. De fapt, atat de mult, incat esti norocos ca inca citesti aceasta propaganda, care se presupune ca ii ameninta existenta. Provocarea ta este de a recunoaste "portarul", fara ca el sa contamineze informatiile inaintea ta.

Aceasta nu este o sarcina usoara, deoarece mintea ta este un element central in procesarea tuturor lucrurilor. Mintea ta iubeste puterea asociata cu a fi responsabil. Si va spune, si va face orice, pentru a-si asigura teritoriul. Iar mintea ta are o metoda secreta in procesarea noilor informatii.

Abilitatea mintii tale de a sorta, eticheta si clasifica informatii este de neegalat. Cu toate acestea, informatiile nu sunt inregistrate corect sau complet, dar cu un prejudiciu extrem. Mintea ta este atat de rapida si buna in capacitatea sa de a eticheta, incat, chiar si cel mai constient rateaza schema ascunsa a mintii.

In sortarea din informatia de masa, mintea filtreaza totul prin sistemele proprii de credinte si de perceptii ale realitatii. Acest lucru inseamna ca toate datele sunt anticipate ca fiind eronate, daunatoare si gresite; desigur, cu exceptia cazului in care aceasta noua informatie sustine puterea mintii tale. Asta nu este corect, dar mintii tale nu-i pasa.

Orice constiinta care ocoleste mintea este si mai amenintatoare. In cazul in care informatia nu trece prin canalele si filtrele adecvate ale mintii tale, atunci datele sunt respinse ca nefiind reale. Mintea ta va merge la extreme pentru a se proteja de aceste actiuni nesupuse.

Constiinta inalta nu se limiteaza la minte, perceptie sau chiar o realitate singulara. Mintea ta uraste asta. Mintea ta a creat o lume in care vrea sa aiba control, dreptate si sa fie suverana a tot. Si, dupa cum este obiceiul, mintea blocheaza ceea ce nu intelege. Acest gand ar trebui sa va opreasca, ca urmare a tot ceea ce nu stii si nici nu vei sti niciodata folosindu-ti mintea.

Deschiderea catre ceva mai mare poate parea o alternativa rezonabila, dar este un act de tradare a mintii tale. Constiinta inalta va lucra cu paradigmele, valorile si credintele tale. Asta este, pana cand ajungi la rascruce de drumuri, unde vechiul si noul nu mai pot coabita. Apoi, exista potential pentru a pune capat problemelor.

Adevarata putere a mintii nu este vazuta in rezistenta sau control, ci in intelegerea ca exista ceva mult mai mare decat perceptia ta. Acest gand este sfarsitul problemelor tale. Nu este sfarsitul tau, sau al mintii tale, inseamna doar acces la mai multa informatie si cunoastere. Constienta nu este periculoasa. A fi limitat si controlat este.

Weston Jolly

www.westonjolly.com

*Traducere: Cristina Ciobanu

*Imagine: www.webupdateinfo.com

 

minte constiinta


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!

Astro Shop

Cele mai noi articole