Mercur retrograd sau mintea de pe urma (3-26 august)

Autor: AstroCafe.ro - joi, 04 august 2011, 937 vizualizari

In perioada 3-26 august, Mercur se va afla in miscare aparent retrograda. Astrul va sta pana pe 8 august in Fecioara, urmand ca apoi sa se intoarca in Leu.

Mercur retrograd in Fecioara (3-8 august)

In Fecioara, Mercur retrograd ne confera simt analitic, prudenta, capacitatea de a corecta niste greseli la locul de munca sau de a gasi rezolvare la unele probleme de sanatate. Este o perioada extrem de benefica, daca suntem constienti de rolul pe care il are. Asadar, acum e momentul sa ne reevaluam activitatea si rezultatele in sfera profesionala, sa gasim cauza unor probleme cu care ne-am confruntat, sa ne uitam daca nu cumva in derularea anumitor proiecte s-au strecurat niste erori de judecata sau unele persoane nu s-au achitat de sarcinile care le reveneau.

Nu este un moment favorabil pentru a incepe proiecte noi, dar este un moment excelent pentru a continua si ajusta ceva deja inceput sau pentru a relua idei si proiecte mai vechi. Acum e posibil sa scoatem din sertar o serie de lucrari incepute, sa ne reintalnim cu oameni care ne-au propus ceva in trecut, sa reinchegam o echipa de lucru sau, dimpotriva, sa dezmembram una nefunctionala.

In privinta sanatatii, e posibil ca repetarea unor investigatii medicale sa indice rezultate diferite. De asemenea, e posibil sa revenim la un stil de viata mai vechi, la un mod de alimentatie pe care l-am mai adoptat cu succes si in trecut, la un program de lucru mai eficient si sanatos. Practic, acum sunt mai vizibile toate neglijentele noastre. Partea buna este ca avem solutii la indemana.

Mercur retrograd in Leu (8- 26 august)

In Leu, Mercur retrograd are un cu totul alt rol. Leul este semnul talentului, exprimarii de sine, vocatiei, stralucirii, bucuriei de viata, iubirii. Asadar, Mercur retrograd aici, pe de o parte readuce in prim plan experiente, idei, intrebari din a doua parte a lunii iulie, iar pe de alta parte, ne invita sa fim mai atenti la talentele si abilitatile noastre. Este o perioada pretioasa, daca in loc sa manifestam vanitatea si egoismul, aroganta si infatuarea, alegem sa ne uitam in interiorul nostru si sa identificam un culoar de viata potrivit darurilor pe care le avem, nemanifestate pana acum.

Cu alte cuvinte, Mercur ne obliga sa ne intoarcem pe urmele pasilor nostri, sa mai cautam inca o data ceea ce nu am vazut in iulie, sa ne raspundem la intrebarile pe care ni le-m pus atunci, sa reluam firul autoobservarii.

Mercur retrograd in Leu ne poate ajuta sa constientizam care sunt acele daruri care ne fac cu adevarat speciali, ce este acel ceva pe care-l putem manifesta cu usurinta si bucurie, care este zona de interes in privinta abilitatilor si talentelor innascute. Este momentul sa ne asumam individualitatea si sa renuntam la a ne compara cu altii sau a alege drumurile batatorite, de teama sa nu esuam sau din neincredere in noi insine. E momentul sa intelegem ca nimeni nu e mai grozav decat ceilalti. Ca daca te vezi lipsit de daruri este pentru ca nu te uiti cu atentie, si nu pentru ca acesta e adevarul despre tine.

Este o perioada de introspectie, de ascultare a vocii interioare. De altfel, se si spune ca unul dintre darurile lui Mercur retrograd este ca incetineste mintea, pentru a lasa prioritate inimii. Cu atat mai mult acum, cand gazda sa este Leul, semnul care corespunde inimii.

Asadar, asculta-ti inima, priveste cu atentie in interior, uita-te la darul cu care-ti poti croi drumul tau unic, in abundenta, bucurie si iubire!

Nicoleta Svârlefus

Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole