Mercur retrograd- indeamna la luciditate si concentrare (7 -31 mai)

Autor: Nicoleta - duminica, 03 mai 2009, 1622 vizualizari
Mercur retrograd- indeamna la luciditate si concentrare (7 -31 mai)

Mercur a intrat in Gemeni pe 1 mai, aducand o incredibila efervescenta a ideilor, dar si curiozitate, deschidere catre studiu, documentare, calatorii. Pana pe 7 mai, putem fi surprinsi de avalansa de idei care ne stimuleaza mintea , dar care ne face sa ne disipam in mult prea multe directii, simultan.

In perioada 7 -31 mai, Mercur se va afla in miscare aparent retrograda, mai intai in Gemeni (7-13 mai) si apoi in Taur (14-31 mai).

Este bine de stiut, ca orice perioada de retrogradare a unei planete, dincolo de " sperietura" pe care o induce celor mai putin familiarizati cu Astrologia, are un rol foarte important in viata noastra. Cunoscand semnificatia acelei planete , semnul si casa in care retrogradeaza, putem intelege asupra caror aspecte din viata noastra, doreste sa ne constientizeze.

De fapt, ce se intampla?

Mercur, fiind astrul comunicarii, mentalului, schimburilor si studiilor, doreste sa ne atraga atentia asupra acestor domenii, dar mai ales, asupra greselilor de optica. Ne indeamna sa ne concentram mai intens, sa fim mai atenti, sa ne revizuim unele decizii si sa aducem corecturi acolo unde este cazul.

De data aceasta, Mercur retrogradeaza exact in semnul de domiciliu (Gemeni), in consecinta, pana pe 13 mai, poate produce tot felul de incurcaturi in domeniile guvernate de acesta: comunicare, transporturi, comunicatii, documente, deplasari, aparatura electronica si electrica, manualitate, coordonare motrica. Aceasta este perioada in care putem reveni asupra unor idei , pe care le sintetizam acum mai bine, putem reinnoda niste relatii sau relua niste studii sau examene. Putem gasi obiecte pierdute sau ne putem intoarce asupra unui proiect, pe care l-am abandonat in trecut.

Dupa 13 mai, se intoarce in Taur, unde va ramane pana pe 14 iunie, dorind parca sa repare niste greseli, facute in aprilie, mai ales in domeniul finantelor.Sigur ca, pentru a ne continetiza asupra acelor greseli, este posibil sa ne "atraga atentia" cu unele intarzieri si incurcaturi, legate de bani sau erori in administrarea finantelor. Insa este si o perioada favorabila re-negocierilor, corectarii unor erori in ce priveste veniturile sau profitul, recuperarii unor bani care au fost blocati, reafirmarii unor talente latente.

Dupa cum vedeti, pot exista mici neplaceri in toata aceasta perioada, insa daca reusim sa privim dincolo de ele, daca ne straduim sa vedem ce mesaj incearca Mercur sa ne transmita la nivel subtil, daca reusim sa ramanem prezenti si focusati , vom putea extrage beneficiile din toate aceste evenimente si vom putea indrepta multe lucruri in viata noastra.

Ce sa evitam?

La ce sa fim atenti?

Ce e bine sa facem?

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole