MERCUR RETROGRAD în Vărsător, 30 ianuarie- 21 februarie. Dă-mi, Doamne, mintea de pe urmă!

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 29 ianuarie 2021, 26141 vizualizari

În perioada 30 ianuarie- 21 februarie, Mercur se va afla în mișcare aparent retrogradă în Vărsător. Această perioada creează spațiul perfect pentru regândire, reanalizare, reluare, revizuire, restaurare și chiar re-simțire. Este momentul în care suntem atenționați pe toate căile disponibile, să privim imaginile/experiențele/alegerile din ultimele săptămâni, cu încetinitorul, pentru a observa detalii (idei, soluții, informații, erori) care ne-au scăpat.

Perioada de retrogradare a lui Mercur în Vărsător poate fi imaginată ca un pod între vechi și nou, o zonă tampon între contextul de viață vechi și cel pe care urmează să-l creăm de acum, mai cu seama după 21 februarie, și mai ales în martie 2021. Altfel spus, acum ne pregătim terenul pentru construcția "noii case". Facem curățenie, delimităm spațiul de manifestare, schimbăm viziunea, înțelegem altfel o serie de decizii trecute, modificăm proiectul dacă și unde e cazul, în acord cu noile înțelegeri și cu înțelepciunea pe care o vom căpăta. 

Mercur retrograd ne invită într-o călătorie în propria minte, pentru a o înțelege și apoi pentru a o depăși la nivel de convingeri și percepții. Ne deschide ușa către o înțelegere mai înalta, sprijiniți fiind de intuiție și de bun simt, de înțelepciunea interioară naturală și de adevărul care răsare acum din noi cu ajutorul experiențelor și relațiilor. Redefinim principii, valori, credințe, percepții, dorințe. Prin urmare, e posibil să ne întoarcem în trecut pentru a face o evaluare mai atentă a ceea ce am creat și a veni cu ajustările necesare.

De asemenea, revederea unor capitole din viața noastră (prin reapariția unor oameni sau rediscutarea unor situații, parteneriate, contracte etc) ne sprijină să schimbăm percepția asupra acestora, să le înțelegem diferit, să căpătăm o viziune mai largă și o mai mare flexibilitate în a vedea ce alte posibilități și soluții mai avantajoase sunt acolo. De altfel, fiind vorba despre Vărsător, e clar că suntem invitați la îmbrățișarea unei noi gandiri, a unor noi concepte și percepții, tocmai pentru a putea crea realități diferite, care să conțină mai multă ușurință și bucurie.

E necesar să acceptăm tot ce apare și să privim cu atenție, în loc să ne opunem, să ne încrâncenăm sau să ne grăbim. Graba strică treaba, mai ales când Mercur e retrograd și când, de fapt, mesajul este: "ia lucrurile ușor, fii prezent, concentrează-te la ce faci ACUM". Dacă ceva se impotmoleste, întârzie, pare blocat în perioada asta, nu e altceva decât un semnal că e timpul să micșorăm pasul, să reducem viteza, să nu mai forțăm nimic și, mai ales, să ne uităm cu atenție la acele lucruri care stagnează. Dacă e ritmul lent, înseamnă că ni se oferă șansa de a mai vedea și înțelege ceva nou acolo.

"Dă-mi, Doamne, mintea de pe urmă" poate fi înțeles acum "dă-mi, Mercur, mintea de pe urmă". Cu alte cuvinte, Mercur ne sprijină în a câstiga ceva mai multă înțelepciune, indiferent dspre ce zona de viață este vorba. Ne sprijină să mergem în profunzimea situațiilor, pentru a le înțelege rolul și pentru a ne asuma creația. 

Această perioadă este de eliberare, curățare, detoxifiere a minții. Practic, suntem în etapa în care vedem care din convingerile noastre lucrează împotriva noastră și la ce puncte de vedere e necesar să renunțăm, pentru a merge înainte innoiti. Până la urmă, oriunde, în orice experiență, chiar dacă pare uneori că e creată de altcineva, adevărul este că e creată de noi și, deci, e ceva acolo de cunoscut și înțeles nou despre noi. 

Da, e posibil să existe sincope în comunicare, să ne mai trezim cu câte o defecțiune ba a calculatorului, ba a telefonului sau a mașinii... Da, e posibil ca emailurile să ajungă în altă parte sau să nu ajungă deloc. Și, da, e posibil să fim mai uituci, confuzi, împrăștiați, să interpretăm greșit mesaje sau să ni se pară că nu suntem înțeleși corect. Și, peste toate astea, e posibil să mai rătăcim câte un obiect, să întârziem pe la vreo întâlnire sau cine știe ce năbădăi de-ale lui Mercur retrograd să trăim... Și putem să ne plângem, sau putem să le luăm că atare și să ne amuzăm, știind despre ce e vorba, deci având idee despre rolul acestor experiențe. Până la urmă, nu Mercur e de vină că nouă ni se închide telefonul brusc. Și nici nu ne folosește la nimic să dăm cu el de pământ, deși așa avem motiv să ne cumpărăm unul nou :), mai bine respirăm adânc și ne amuzăm de joc. Realitatea tot creația noastră rămâne, așa că ceea ce trăim este ceea ce chemăm cumva, conștient sau inconștient.

Să fim gata, deci, să intrăm în revizie. Mai ales revizia "tehnică" a convingerilor și a gândurilor. Pentru că acolo sunt setările realității pe care o creăm și vedem. Să primi această perioadă pregătitoare pentru noile noastre creații minunate. Dacă e de curățat, să curățăm, dacă e de renegociat, să renegociem, dacă e de iertat, să iertăm... dacă e de împărtășit ceva cuiva, să o facem. 

Fiind perioadă de revizie, se înțelege că începuturile e bine să fie amânate, semnarea contractelor temporizată, achizionarea de aparatură electronică, telefoane, mașini și altele asemenea, evitată. Toate acestea pot aștepta până pe 21 februarie. Iar dacă nu pot aștepta, măcar să fim atenți la detalii și să lăsăm posibilitatea revenirii asupra deciziilor luate acum.

Mercur retrograd e de treabă, totuși. În afară de faptul că ne scutură de toate cele care nu ne sunt de folos, pare să facă minuni în privința revelațiilor extraordinare, transformării conștiinței, dar și în privința reconcilierilor pe care le putem face în relații vechi. Putem aduce pacea acolo unde ea lipsea, acum suntem mai dispuși să facem asta. Apoi, e posibil să revedem oameni de care nu mai auzisem nimic în ultima vreme, să scoatem din sertar idei și proiecte, să găsim obiecte pe care le dădusem pierdute. 

Hai, inima sus și revizie "tehnică" ușoară, în cap și în viață! Și.. amintiți-va să respirați... des și conștient! 

 

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole