Mercur retrograd în Taur, 21 Aprilie - 15 Mai 2023. Împământare, domiciliu, recalibrare și reconstrucție asupra vieții și a Pământului

Autor: AstroCafe.ro - joi, 20 aprilie 2023, 4491 vizualizari
Interesant este că pe 22 Aprilie e Ziua Internațională a Pământului din acest an (care își propune să crească gradul de conștientizare în ceea ce privește mediul) și coincide cu Mercur retrograd în semnul de pământ Taur. Ne putem gândi la acest tranzit de trei săptămâni, care se încheie pe 15 Mai, și în contextul ecologismului. 
 
De obicei, retrogradările lui Mercur sunt văzute ca poziții deranjante care duc la întârzieri și comunicare dificila. De ce? Fiind cea mai rapidă planetă a noastră, influența astrologică a lui Mercur se referă la transporturi, călătorii, schimburi verbale și comerț. Cu toate acestea, atunci când Planeta Mercur retrogradează (adică începe să se miște aparent înapoi în raport cu noi), această lume specifică lui Mercur, lume a mișcării,  încetinește. Lucrurile mici și mari se pierd sau se împiedică în tranzit – mesaje text, contracte, comenzi online.

De această dată totul pare să se miste si mai încet, din cauza plasării lui Mercur în semnul lent al Taurului. Dintre toate locurile pe care Mercur le poate traversa, Taurul este unul dintre semnele cele mai defavorizante. Totuși, in loc să fim dezamăgiți de acest Mercur dublu decelerat, totuși, să ne aliniem cu adevărat lentorii lui și, prin urmare, să reconsiderăm atitudinile și activitățile legate de temele specifice semnului Taur: hrana, securitatea și, desigur, pământul însuși. 

Cum să gestionăm perioada lui Mercur retrograd?

Ori de câte ori avem de-a face cu Mercur retrograd, ne putem aștepta la întârzieri în transport. În loc să fii dat peste cap sau iritat de aceste situații, încearcă să le anticipezi și mergi spre birou mai devreme sau mergi pe bicicletă și evită mijloacele de transport în  comun sau, de ce nu, încearcă să lucrezi de acasă. 

Pentru a evita predispozițiile spre erori în timpul unui Mercur retrograd, este recomandat să citești de două ori înainte de a trimite e-mailuri, contracte sau mesaje de dragoste. Același lucru este valabil și pentru textele sau informațiile pe care vrei să le ștergi din computer sau din telefon. Înainte de a șterge definitiv o informație, întreabă-te: Este momentul potrivit pentru asta? Am verificat înainte utilitatea informației? 

Este de preferat, ca în următoarele trei săptămâni, în loc să aștepți pachete comandate online, trimise de corporațiile gigant care se ocupă de comerțul pe internet - pachete care oricum vor fi amânate din cauza retrogradului Mercur -sa-ti faci cumpărăturile în jurul casei, la nivel local, astfel sprijinind afacerile și comunitatea din apropiere.  Sau, pentru că Taurul este semnul cel mai legat de hrană, de ce să nu încerci să gătești acasă, mai sănătos?

Cu Mercur încetinit, nu este momentul potrivit pentru fast-food (nu că ar fi vreodată momentul pentru fast-food, dar mai ales acum e de evitat). Mai degrabă, gândiți-vă la mesele în tihna de acasă, care se concentrează pe apropierea de cei dragi și pe o alimentație cât mai sănătoasă. Există o mulțime de canale online care au rețete grozave și sfaturi despre cum să gătești ecologic și sănătos. 

Din moment ce Mercur retrograd afectează semnul fix de pământ Taur, de ce nu ne gândim să reparăm pământul prin amenajarea unei mici grădinițe în curtea noastră sau prin plantarea de copaci spre a fi în folosul comunității? Sfatul este să nu te limitezi doar la a face liste despre ce ar fi bine să faci în această perioadă, ci să le pui și în practică.

Prin urmare, dacă fiecare dintre noi se angajează într-o singură acțiune pentru mediu în următoarele trei săptămâni, nu numai că vei face din această perioadă retrogradă o provocare distractivă, dar vei contribui și în a face lumea în care trăim, un loc mai bun. 

La un anumit nivel, retrogradările pot fi privite ca niște tranzite mai puțin plăcute, când influența unei planete devine ușor greoaie și dificilă. Dintr-o perspectivă mai profundă, ne-am putea imagina aceste perioade drept niște ocazii de recalibrare, reconstrucție, reconsiderare și reorientare, nu doar în privința propriile noastre vieți, ci și a Pământului. 

Să ne facem treaba fiecare!  

Sursa:  www.russh.com
----- 
🌐 Facebook 🌐 Instagram

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole