Mercur retrograd in Rac si Gemeni, 7 iunie-1 iulie 2014. Pilotul automat nu mai functioneaza

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 08 iunie 2014, 1816 vizualizari
Mercur retrograd in Rac si Gemeni, 7 iunie-1 iulie 2014. Pilotul automat nu mai functioneaza

Pe 7 iunie, Mercur si-a inceput miscarea aparent retrograda in Rac, urmand sa revina in Gemeni pe 17 iunie. Este a doua miscare aparent retrograda a astrului din acest an si se aseaza pe un context astral in care inca experimentam schimbari si transformari semnificative. 

Ragaz, Reformulare, ReAlegere

Daca mintea ar avea o poarta, cu siguranta Mercur ar pazi-o si ar fi cel care hotaraste ce informatie intra si iese, care cu care se leaga, care si unde locuieste. Mercur este in stransa legatura cu procesele mentale, cu logica, gandirea, comunicarea, schimburile si miscarea. Cand se afla in miscare aparent retrograda, strajerul mintii isi ia pauza, lasa totul mai moale, iar poarta ramane intredeschisa. Cumva, cele doua lumi, a gandirii si a creativitatii/intuitiei incep sa se intrepatrunda, de aici si confuzia aparenta pe care o percem deseori in astfel de momente. Ce simtim/intuim si cu ce gandim/analizam se amesteca, iar in zonele din viata in care nu exista o aliniere  a inimii cu mintea, se nasc incertitudini, neclaritate, ambiguitate, disipare.

Cat timp Mercur se va afla in miscare aparent retrograda in Rac (pana pe 17 iunie), tendinta este de a asezona intregul amestec amintit mai sus, cu emotie si amintiri. Trecutul poate reveni intr-o forma sau alta, prin amintiri, prin reeditarea unor experiente sau reaparitia unor oameni cu care am relationat candva. Iar acest lucru poate fi privit ca ceva plictisitor, indezirabil si obositor, sau poate fi privit ca o sansa, o oportunitate.

Din punctul meu de vedere, perioadele de retrogradare sunt un dar, pentru ca avem posibilitatea sa privim din nou la unele alegeri si aspecte ale vietii noastre, de data asta mai atent si avand avantajul unei mai mari experiente si maturitati. Pentru ca e una sa privesti in timp ce traiesti o experienta (sau inainte) si e alta sa privesti dupa ce ai ales deja, mai ales ca in astfel de contexte astrale, in care Mercur e retrograd, este atenuata gandirea logica si este incurajat bunul simt (intuitia, intelepciunea interioara).

Cu alte cuvinte, chiar daca pare ca ne incetineste, de fapt este un ragaz binevenit, pe care, deseori ancorati in "a face tot mai mult si mai repede", uitam sa ni-l oferim pentru a sta de vorba cu noi si a face alegeri diferite acolo unde este cazul.

Iata care este, deci, marea oportunitate: putem alege diferit, acolo unde constatam ca am ales pe pilot automat sau n-am ales deloc lasandu-i pe altii s-o faca in locul nostru. Putem revedea capitole sau aspecte ale vietii noastre unde percepem dizarmonie si sa ne intrebam ce altceva e posibil, cum putem schimba acea realitate in care experimentam greutate. 

Pana pe 17 iunie, "reparatiile" necesare e posibil sa vizeze, in principal, relatiile cu familia, cu trecutul. Sunt posibile vindecari minunate, printr-o pozitionare diferita, noua, sanatoasa, in raport cu unele experiente trecute, cu emotii din copilarie si povesti pe care ni le-am spus incepand de atunci. Vindecarea si transformarea pot avea loc si prin intelegerea mai profunda a unor evenimente, dar si prin compasiune fata de cei implicati.

Incepand cu 17 iunie, Mercur se intoarce in Gemeni, semnul sau de domiciliu. Acesta este momentul in care incepem sa si comunicam cele intelese, sa intrebam, sa clarificam prin cuvant. Vor fi dezvaluite lucruri pe care nu le-am stiut, pe langa care am trecut in graba. Si chiar daca unele sunt inconfortabile, e important sa le primim deschisi si  sa privim totul cu mai putine judecati si cu mai multa constienta si luciditate. In felul acesta, putem alege, din ceea ce auzim, doar ceea ce suna adevarat pentru noi si sa gasim solutiile cele mai potrivite in orice situatie.

Una peste alta, pilotul automat nu mai functioneaza acum, asa ca e necesar sa ne antrenam in prezenta. Ori de cate ori vor aparea neintelegeri, erori, defectiuni, e semn ca nu am fost prezenti si am mers pe caile vechi, din amintiri si din inertie. Asadar, orice situatie care ne inconforteaza nu e altceva decat o oportunitate de a privi dintr-un unghi nou, de a crea cai si solutii diferite, de a ne deschide tot mai mult, prin prezenta, curiozitate si intrebare permanenta despre ce altceva e posibil.

Nicoleta Svârlefus

Sursa imagine: www.tnooz.com
Astro Shop

Cele mai noi articole