Mercur retrograd in Pesti si Varsator, 17 februarie- 10 martie. Salt de Credinta

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 17 februarie 2020, 12783 vizualizari
Mercur retrograd in Pesti si Varsator, 6- 28 februarie 2014. Salt de Credinta

Prima retrogradare a plenetei Mercur in acest an are loc incepand cu 17 februarie-10 martie. Insa, Mercur se afla in umbra retrogradarii inca din 2 februarie, insemnand ca deja suntem in plin proces de revizuire a unor alegeri, proiecte, planuri si strategii, iar gandirea este mai neclara, opiniile mai mobile si schimbatoare, iar alegerile pot fi nesigure.

In intervalul 17 februarie - 4 martie, Mercur va merge aparent inapoi prin semnul Pestilor, dupa care, din 4 martie revine in Varsator.

Vorbim despre o retrogradare in doua semne, prin urmare suntem provocati sa ne adaptam si sa articulam intutia cu ratiunea, in loc sa le punem in conlict, asa cum se intampla deseori.

Mai intai, pana pe  4 martie, plonjam in apele adanci ale Pestilor, in mister, emotii, sensibilitate accentuata, uneori confuzie. Mintea parca nu mai functioneaza in parametrii cunoscuti, nu ne mai furnizeaza datele pe care le "cerem", exact atunci cand le cerem, iar convingerile noastre pierd din soliditate. Ce se intampla de fapt este ca prin slabirea acestor convingeri, prin diluarea lor, mintea noastra nu mai are puterea suprema de decizie si suntem nevoiti sa apelam la alt sistem de orientare, la alt reper, la alta putere: Intuitia.

Traim o dizolvare a egoului. Fiecare dintre noi este precum o picatura, iar acum aceasta picatura se poate intoarce in ocean, in tot ce este, in Sursa tuturor realitatilor.

Acum, e important sa fim atenti la ghidarea interioara, dar si la mesajele pe care le primim din lumea nevazuta, nepalbabila, prin vise, prin sincronicitati, viziuni, meditatie etc.

E momentul sa facem un salt de credinta, sa avem incredere deplina in altceva decat ceea ce stim si cunoastem, in ceva mai mare decat noi, in mintea atotcuprinzatoare universala si nu doar in cunostintele si convingerile personale. Sa exersam, de pilda, increderea in ceea ce abia urmeaza sa ne fie revelat si, in definitiv, in nevazut si necunoscut.

Avem nevoie de flexibilitate, sa invatam sa fim fluizi, sa ne adaptam, sa fim deschisi pentru noi perceptii si viziuni asupra unor contexte vechi, chiar daca tendinta este de a ne ingrijora din cauza confuziei pe care e posibil sa o experimentam. Pentru ca toate aceste mesaje, revelatii si constientizari ne ajuta in urmatoarele saptamani sa revizuim, sa reformulam, sa ne repozitionam si sa reglam o serie de situatii lasate incomplete, neclare. In acelasi timp, e posibil sa ne amintim ceva ce am uitat, sa primim sprijin si raspunsuri, idei si inspiratie de unde si cand ne asteptam mai putin.

In perioada 4-10 martie, Mercur isi continua miscarea aparent retrograda in Varsator, de data aceasta fiind nevoiti sa ne revizuim gandirea, convingerile, aspiratiile. Acum, ratiunea capata teren, dar bine ar fi sa includem in procesul acesta de ordonare si reorganizare a gandirii, constientizarile si mesajele subtile primite in etapa precedenta. 

E stiut deja faptul ca in perioadele in care Mercur se afla in mers aparent retrograd, nu sunt recomandate noile inceputuri, nici achizionarea de aparatura electronica sau tranzactiile importante. Semnarea contractelor, de asemenea, e bine sa fie evitata. Insa e o perioada excelenta pentru a reveni asupra unor proiecte si decizii, pentru a observa detalii care ne-au scapat si reconfigura o serie de planuri si alegeri.

Retrogradarea lui Mercur este un ciclu care dureaza 3 saptamani si are loc de 3 ori pe an. Asadar, nu o sa ne inchidem in casa si nici nu e cazul sa ne speriem. Mercur retrograd e un prilej minunat pentru fiecare dintre noi, sa-si reevalueze alegerile, aspiratiile si traiectoria in viata, in anumite zone si privinte. Incurcaturile care pot aparea tin de comunicare, comunicatii si comert in special, in sensul ca pot surveni intarzieri, neclaritati, neintelegeri, rastalmaciri ale mesajelor, defectiuni ale aparatelor sau mijloacelor de transport, necesitatea unor reparatii, incuracturi in ce priveste documentele. Dar tocmai acestea ne obliga sa fim mai atenti, mai prezenti in viata noastra, mai grijulii in tot ce spunem si facem.

In perioadele cu Mercur retrograd, Intuitia este mai prezenta si mai ascultata, suntem mai receptivi, mai instrospectivi si pregatiti sa facem o schimbare in convingeri si mod de gandire. Imaginea de ansamblu este esentiala, in schimbul detaliilor. 

Una dintre lectiile lui Mercur retrograd in Pesti este renuntarea la vanitatea de a fi si a face totul perfect. Renuntand la cramponarea de detalii si avand mereu ca prioritate imaginea de ansamblu, suntem mai castigati, pentru ca putem intelege mai bine un context de viata si il putem privi cu o minte noua, astfel imprimandu-i directia si forma care ni se potrivesc cel mai mult la acest moment.

In aceste perioade, de obicei reluam studii neterminate sau idei abandonate. Pot aparea oameni din trecut cu care avem ocazia sa clarificam o serie de lucruri ramase in suspensie. Ne amintim experiente traite sau putem gasi obiecte ratacite.

Una peste alta, este o parte din fluxul firesc al vietii si o ocazie sa reflectam la trecut si la tot ce e vechi, tocmai pentru a avansa apoi cu mai multa claritate si putere. Daca intelegem acest ciclu natural, asta nu poate decat sa ne ajute sa crestem si sa cream tot mai natural, usor si cu bucurie.

Inspiratie si Incredere sa avem!

Nicoleta Svârlefus

Imagine: www.mbswellbeing.comAstro Shop

Cele mai noi articole