Mercur Retrograd in Gemeni (19 mai- 12 iunie). E timpul sa indreptam lucrurile

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 20 mai 2015, 2130 vizualizari
Mercur Retrograd in Gemeni (19 mai- 12 iunie). E timpul sa indreptam lucrurile

Mercur isi incepe mersul retrograd pe 19 mai si va tine pana pe 12 iunie.

Iubesc perioadele de retrogradare, deoarece ne ofera o a doua, iar cateodata chiar si a o treia sau a patra sansa de a indrepta lucrurile. Imaginati-va ca este a un fel de „Ziua cartitei” a stelelor si, desi s-ar putea ca Bill Murray sa nu fie acolo pentru a ne face sa radem, Universul ne ofera inca o sansa de a face lucrurile cum trebuie.

„Mercur retrograd este despre a imbratisa schimbarea.” -  Demetrius Bagley

Suntem la o rascruce de drumuri in viata noastra – dar acest lucru nu reprezinta o situatie noua. Recunoastem tot ce este in jurul nostru si realizam ca, indiferent ce s-ar intampla, anumite lucruri nu vor disparea pur si simplu de la sine. Stim ca am mai fost aici si mai inainte, posibil de mai multe ori. Dar de data aceasta, ceva anume se simte diferit – este insumarea tuturor sanselor pe care le-am avut in anii ce au trecut.

In timp ce unii le-ar putea privi ca pe niste sanse ratate, lucrurile nu stau asa, deoarece toate acestea au fost lectii de care am avut nevoie pentru a ajunge in acest punct al vietii noastre.

Inca din 2012, cand Pluto a intrat in cuadratura cu Uranus, vietile noastre au fost scuturate si rearanjate in moduri neasteptate. Nu este vorba doar de schimbari fizice ce au avut loc, ci si emotionale, mentale si spirituale in acelasi timp. Noi nu mai suntem persoanele de acum cativa ani; atat de multe s-au intamplat, incat ar fi imposibil sa ramanem aceiasi.

Si cu toate acestea, ne regasim in acest punct, in care ne intrebam „cum am ajuns aici? sunt in sfarsit „pregatit(a)?”.

Trebuie sa ne oprim din a ne pune pe noi insine si aceasta situatie sub semnul intrebarii. Stim mai mult decat credem noi ca stim si suntem atat de pregatiti pe cat am putea fi vreodata. Este momentul sa lasam indoielile in trecut. Vietile noastre vor fi atat de extraordinare pe cat ne permitem sa ne asumam riscuri.

Aveti incredere ca totul s-a intamplat exact asa cum trebuia sa se intample.

In urmatoarele saptamani vom revizita diverse teme care vor reaparea in atentia noastra. S-ar putea sa fie vorba despre o posibila schimbare in cariera sau despre o oportunitate de a ne muta sau de a calatori ce se iveste din nou. Orice ar fi, ceva din trecutul nostru va reaparea pentru a fi reanalizat. De data aceasta insa, va trebui sa ne luam un ragaz si sa nu mai lasam frica sa ne guverneze deciziile.

Daca ne vom lasa inima sa ne ghideze, nu vom fi dezamagiti.

Datorita Lunii Noi in Taur ce a avut loc chiar inainte de intrarea in retrogradare a lui Mercur, exista o puternica influenta asupra relatiilor in aceasta perioada, in special a celor de natura romantica si de natura sufletelor-pereche.

Acele persoane care sunt trezite constient ar putea descoperi o puternica legatura intre experintele pe care le au cu partenerul si perioadele de retrogradare din fiecare an. Pe parcursul acestei retrogradari ni se cere sa nu gandim, ci sa simtim, iar pentru multi dintre noi, acest lucru va insemna ca vom fi atrasi de acele persoane pentru care simtim cel mai puternic ceva– acele relatii care au forta gravitationala asemanatoare lunii.

Acesta nu este momentul pentru a incerca sa deslusim totul la nivel mental sau sa facem o lista cu problemele pe care le avem de rezolvat. Mercur, planeta comunicarii, va diminua abilitatile noastre de a comunica gandurile si sentimentele cele mai profunde. Din fericire, nu avem nevoie intotdeauna de cuvinte pentru a exprima ceea ce trebuie spus.

Nu opuneti rezistenta schimbarilor; aveti incredere in orice s-ar intampla – este procesul pe care noi suntem meniti sa il experimentam. Cu toate ca planetele pot influenta creierul si inimile noastre, numai noi detinem puterea de a crea schimbarea in viata noastra. Acestea fiind spuse, cateodata, Universul ne va forta mana si ne va accepta provocarile. Nu este intotdeauna un drum neted, dar cu siguranta este unul care merita efortul.

Sa stim cand sa tinem si sa stim cand sa renuntam.

Aproape acum doua saptamani am avut puternica Luna Plina in Scorpion – un moment al mortii si al eliberarii de acele lucruri care nu ne mai serveau. Daca am intampinat dificultati in a ne elibera in vreun sector anume al vietii noastre, acest mers retrograd al lui Mercur ne va ajuta sa finalizam procesul. Insa Luna Noua in Taur ne va nuanta un pic procesul, aceasta etapa de eliberare nemaifiind despre ceea ce pierdem.

Toate acestea vor fi despre ce avem de castigat prin faptul ca ne eliberam de ceva anume. Este despre a avea curajul de a face alegerea de a trece de la o etapa la alta a vietii noastre si despre a lasa Universul sa ne recompenseze pentru curajul de a ne asuma riscuri.

Aveti incredere in timpul Universului si in sansele care se ivesc in vietile noastre. Ele apar cu un motiv. Acesta nu este insa momentul de a trece in graba prin lectii. Asa cum Mercur isi incetineste mersul, la fel trebuie sa facem si noi. Devenim mai introspectivi si mai tacuti. Avem nevoie de liniste pentru a pune ordine in gandurile noastre si pentru a gasi sensul tuturor schimbarilor care au loc atat la nivel extern, cat si intern in vietile noastre.

Desi nevoia de a incetini ne-ar putea face sa ne dorim un pic de liniste, lucrurile au tendinta de a se misca destul de repede in acest retrograd si s-ar putea sa descoperim ca viata noastra este cu mult diferita in data de 12 iunie, in comparatie cu 19 mai. Dar stiti ce? Este bine. 

Traiti in prezent, in iubire si in inima.

Si intrebati-va: daca ziua de azi ar fi tot ceea ce este, ce anume ati face diferit?

Kate Rose

Sursa: http://www.elephantjournal.com

Traducere: Alice Danila

Sursa imagine: www.wpsquare.comAstro Shop

Cele mai noi articole