Mercur retrograd in Fecioara (20 aug. - 13 sept.) sau regandirea trecutului!

Autor: Nicoleta - marti, 24 august 2010, 2456 vizualizari
Mercur retrograd in Fecioara (20 aug. - 13 sept.) sau regandirea trecutului!

Din vechi timpuri se cunoaste faptul ca Mercur este mesagerul zeilor. Este acea entitate cu puteri supraomenesti, nascut din “sange” divin, dar care este mai aproape de oameni decat oricare alta zeitate. Ii displace compania zeilor mult prea “fandositi” pentru stilul lui copilaros si curios. In schimb iubeste compania oamenilor pe care ii invata cum sa isi traiasca viata, ii invata sa gandeasca si sa se foloseasca de mintea lor..
In astrologie, Mercur este planeta comunicarii si a invatarii. Este cel care pune intelectul la treaba si este un maestru al cuvantului. Fara energiile mercuriene nu exista posibilitatea de asimilare de noi cunostinte, nu exista comunicare, nu exista negocieri. Fara Mercur nu exista alchimie, nici fizica, nici spirituala, si nu exista capacitatea de vindecare,  de putere pentru a patrunde in tainele necunoscutului.

Legendele spun ca este singurul zeu caruia ii este permis sa patrunda pe teritoriul lui Pluton fara a pati nimic. Pentru ca doar el stie cum sa puna problema cand negociaza cu temutul stapan al taramului mortilor, astfel incat sa obtina ce vrea, dar sa si ofere ceea ce i se cere.
Natura sa fiind una maleabila, il ajuta sa se adapteze cu agilitate situatiilor in care ajunge si reuseste sa scape “basma curata”.
Arcada “Magicianul” din cartile de Tarot este cea care il reprezinta pe Mercur (Hermes). Este alchimistul care isi pune la bataie toata cunoasterea si forta de a folosi cuvintele pentru a produce “magie”. Este cel care detine secretele formulelor magice care deschid si cele mai ferecate porti. Este Cuvantul care transforma alchimic spiritul uman.
In Arborele Sephirotic este corespondent Arhanghelilor, a celor ce poarta Cuvantul lui Dumnezeu, dar care si pledeaza in fata Divinitatii pentru drepturile muritorilor.

Este guvernatorul Gemenilor, unde este concentrat pe asimilarea de cunostinte dar si pe comunicarea intensa. Si mai guverneaza si Fecioara, unde este foarte logic si foarte axat pe detaliile unor situatii si ale unor planuri. Aici el invata despre medicina si despre tainele vindecarilor miraculoase.
Mercur este atasat de oameni, ii iubeste indeosebi pentru capacitatea lor de a invata si de a se exprima. Prefera compania muritorilor pentru ca lumea zeilor i se pare, adesea, lipsita de farmec. Pentru ca guverneaza zodia Gemenilor, este cel care face transferul de informatii dintre “geamanul pamantean” si “geamanul astral”. Viata lui este un du-te vino, de agitatie continua, si, nu intamplator, este cel care este in permanenta legatura cu “copilul interior” din fiecare dintre noi.

Din 20 august Mercur este intr-o miscare aparent retrograda, si o tine asa pana pe 13 septembrie. Partea buna este ca acest parcurs in sens invers al lui Mercur se produce la el acasa, adica in Fecioara.
Efectele insa nu sunt tocmai cele mai placute. Vom fi mai putin toleranti fata de cei cu care intram in contact. Putem deveni mult mai irascibili si foarte des vom auzi ce ni se spune, dar nu vom intelege adevaratul mesaj care ni se transmite. Avem tendinta sa cautam nod in papura oricui. Vrem sa avem dreptate si, pentru a o obtine, ne vom avanta in pledoarii argumentate si “sustinute” stiintific. Ne vom baza pe toata cunoasterea pe care am asimilata-o, pe toate invataturile pe care le-am primit, pe toate informatiile pe care le-am citit. Vom aduce argumente dintre cele mai bizare.
Sa nu va mirati daca o contradictie verbala se va incheia cu expresii precum: “eu stiu pentru ca sunt mai mare, mai destept, am mai multe cursuri facute si mai multe diplome pe pereti”.

Dar toate acestea NU SUNT DIN VINA LUI MERCUR!

Pentru ca, pentru o vreme ne-a intors spatele si s-a dus in ceruri pe langa ceilalti zei, el de fapt ne da posibilitatea sa vedem cat de limitati putem fi in gandire, si cat de intoleranti in a-i accepta pe ceilalti. El ne face un mare bine, chiar daca ne este greu sa vedem asta.

In aceasta perioada vom avea tendinta sa fim mult mai atenti la sanatatea noastra. Vom cauta remedii naturiste pentru diferitele afectiuni de care suferim. Ne vor atrage atentia terapiile complementare si vom incerca sa le testam, sa le vedem rezultatele.
Unii dintre noi vor avea impresia ca retraiesc simptomele unor boli pe care le-au avut si isi vor face programari la toti medicii pe care ii cunosc.

Din 31 august pana pe 7 septembrie, Soarele il acompaniaza pe bunul sau prieten Mercur prin Fecioara si ii va da energia necesara pentru a ne sustine in procesele noastre de analiza. Ne va fi mai usor sa vedem in ce situatii suntem rigizi si intoleranti cu noi si cu ceilalti. Chiar daca vom avea sentimentul ca lucrurile evolueaza greoi in procesul de autocunaostere, practic ni se ofera timpul necesar pentru a patrunde in esenta lucrurilor. Cele doua planete se afla in relatie de sextil cu NS si una de trigon cu NN (Destinul). Asta ne arata ca ne va fi mult mai usor sa ne uitam la noi cei din trecut, cei care am fost artagosi, mult prea logici si exagerat de critici. Suntem ajutati sa ne debarasam de astfel de obiceiuri si in viitor sa fim atat de analitici cat ne permite nivelul de cunoastere, dar indeajuns de permisivi sa dam voie neprevazutului sa ne surprinda. Acest aspect ne ajuta sa fim mai degraba constiinciosi si seriosi in actiunile noastre, sa oferim si celorlalti drept de exprimare, pentru ca, nu-i asa, in fiecare moment al vietii putem invata cate ceva.

Pe 7 septembrie, Luna este si ea conjuncta cu Mercur si vom avea tendinta sa fim rezervati in a vorbi despre noi, despre sentimentele noastre sau despre actiunile noastre. Ne va fi greu sa comunicam ceea ce simtim sau ceea ce vrem sa obtinem. Partea buna a acestui aspect este ca invatam sa ne redefinim emotiile si dorintele. Putem vedea, daca vrem, cum intregul nostru sistem emotional se reconfigureaza si, pentru multi dintre noi, poate deveni o sursa imensa de motivatie in actiunile noastre viitoare.

Un alt aspect interesant pe care il face Mercur in aceasta perioada de retrogradare, in special in ultima saptamana, este opozitia cu Lilith in Pesti. Fricile si iluziile noastre cele mai ascunse in subconstient, pot aparea la suprafata si le putem privi cu detasarea unui om neimplicat emotional. Vom putea fi precum adevaratii medici care, desi iubesc munca pe care o fac, isi iubesc pacientii si le ofera cele mai bune tratamente, nu se lasa impresionati de lamentarile lor. Pentru ca stiu ca boala, oricat de grava ar parea in ochii pacientului, poate fi vindecata. Doctorii adevarati stiu ca in procesul de vindecare al unui pacient, un rol foarte important il are credinta. In aceasta perioada, suntem ajutati sa vedem ca, pe masura ce credinta noastra creste, pana si cele mai imposibile planuri pot deveni realitate. Mai mult decat atat, cunoasterea, constiinciozitatea si un gram de credinta, sunt principalele ingrediente ale unui alchimist spiritual. Si asta este lectia pe care Mercur retrograd vrea sa ne-o dea.

Asadar, ce este bine sa facem in aceasta perioada:
- sa ne autoanalizam
- sa incepem cure de detoxifiere
- sa vedem in ce situatii suntem rigizi si intoleranti
- sa  reluam anumite proiecte pe care le-am abandonat  fie din lipsa de timp, fie pentru ca nu aveam indeajuns de multa incredere ca le putem duce la capat
- sa reevaluam proiectele pe care le avem in desfasurare
- sa vedem daca am pierdut si ce am pierdut pentru ca am fost rigizi si intoleranti si am refuzat sugestiile sau ajutorul altora
- sa vedem daca nu cumva am pierdut “esentialul” in anumite aspecte importante ale vietii noastre.
- sa amanam achizitionarea unor obiecte scumpe si sa reflectam daca avem cu adevarat nevoie de acestea, daca modelul sau producatorul este cel mai bun pentru noi, daca raportul calitate pret este unul normal.
- sa amanam semnarea unor contracte si sa reevaluam conditiile, drepturile si obligatiile, sa vedem daca nu cumva ne-a scapat ceva.

Andreea Talmazan

Sursa foto: http://www.wg.aegee.org/

 Astro Shop

Cele mai noi articole