Mercur retrograd in Balanta (17 septembrie- 9 octombrie 2015). Vremea reparatiilor karmice

Autor: AstroCafe.ro - joi, 17 septembrie 2015, 1815 vizualizari
Mercur retrograd in Balanta (17 septembrie- 9 octombrie 2015). Vremea reparatiilor karmice

Pe 17 septembrie 2015, ora 21:10, ora Romaniei, Mercur isi incepe miscarea aparent retrograda in semnul Balantei gradul 15:55, termina aceasta aparenta intoarcere in timp in data de 9 octombrie 2015, ora 17:58, pe gradul 0:54 Balanta. Perioada de umbra a lui Mercur a inceput pe 28 august 2015, atunci, Mercur a trecut pentru prima data peste gradul final al miscarii lui retrograde, peste gradul 0:54 Balanta.

Este  o perioada in care energia lui Mercur poate pune in evidenta anumite probleme ce se cer a fi reevaluate si rezolvate atunci cand intra in miscare aparent retrograda ( unii oameni pot intampina probleme mult mai mari in aceasta perioada ). Chiar si simbolul sabian al gradului 16 Balanta, gradul inceperii miscarii aparent retrograde este in acord deplin cu cerinta lui Mercur de a repara anumite probleme: “O echipa vesela repara debarcaderul plajei, distrus de furtuna”. Este un mesaj dincolo de cuvine, in aceasta perioada, Universul induce asupra noastra forte necesare reconstructiei, repararii, re-definirii unor probleme din trecut .

Mercur este un arhetip al cunoasterii magice, el este un zeu complex, un erou civilizator, un patron al stiintelor, al cunoasterii oculte, este alchimistul cerului ce  “cunoaste totul si poate face totul”. In astrologie,  Mercur guverneaza toate activitatile care se refera la comunicare, deplasare, invatamant, semnarea unor acorduri, corespondenta de toate felurile, echipamentele de comunicare, calculatoarele, telefoanele, aparatele de radio, calatoriile, masinile, bicicletele, trenurile, avioanele, schimburi comerciale, diferite hotii. Sa nu uitam ca Mercur are renume de mare trisor ce stie atat de usor sa pacaleasca, sa vanda si sa cumpere intr-un fel avantajos pentru el.  

Cand Mercur este direct, scopul lui universal este de predare a noilor cunostinte intr-un mod usor , informatia curge usor si este inteleasa la fel de usor, mintea este clara si capabila sa inteleaga sensul adevarat al informatiei primite, conversatiile sunt usoare fara a fi bruiate. Cand Mercur devine retrograd, accesul la aceste noi cunostinte este intrerupt fiind un timp in care trebuie sa ne intoarcem la acele probleme ramase neterminate, la acele probleme ramase in timp fara o rezolvare. Mercur retrograd  este o energie ce stie sa ofere “solutii” la toate problemele nerezolvate sau la cele rezolvate intr-un mod gresit, este o noua sansa cosmica oferita de Univers sa indreptam anumite erori in problemele considerate solutionate dar intr-un  mod gresit.Mercur retrograd ne reaminteste ca viitorul nostru mai are nevoie de anumite amanunte uitate, ascunse in trecut, are nevoie de o analiza profunda a pasilor trecuti facuti necorespunzator menirii noastre divine.

Asa cum Mercur isi incetineste ritmul (de fapt, miscarea aparent retrograda  inseamna o miscare incetinita a planetei respective) si noi trebuie sa incetinim ritmul. Doar asa, putem fi atenti la mesajele acestei energii, altfel, putem rata elemente esentiale reevaluarii, rezolvarii unei probleme, a  unei situatii de viata ( asta in functie de domeniul de viata energizat de Mercur retrograd).  Lucrurile nu sunt intotdeauna ceea ce sunt la suprafata iar Mercur retrograd in Balanta si in casa VI devine “profesorul “ care  corecteaza o  relatie, o lege, o casnicie, o alegere gresita, o uniune gresita, un tratament gresit, o relatie de la locul de munca, o alegere gresita in directia muncii, sanatatii. Cum Balanta guverneaza angajamentele, Mercur retrograd in acest semn va analiza, bruia sau binecuvanta orice angajament al sufletului. Comunicarea in doi poate fi destul de grea, un cuvant poate rupe o relatie, un cuvant poate da viata unei relatii vechi, dar trebuie sa stiti ca reuniunea nu va fi permanta, nu credeti in magia inelului acuma, poate fi unul de scurta durata . Mercur retrograd este renumit pentru refacerea unei relatii vechi dar este o magie in ton cu “n-a dansat decat o toamna “.

Tot Balanta vorbeste despre dreptate, egalitate, justitie, compromisuri, diplomatie  iar Mercur retrograd va aduce in atentia noastra toate aceste lucruri. Cat este Mercur retrograd, cuvintele pot fi adevarate magii albe sau negre, deci incercati sa fiti magicienii pacii si nu ai razboiului. Orice conexiune sanatoasa poate deveni mai sanatoasa, orice conexiune toxica  devine parca mai toxica, grea, de nevindecat. Este momentul adevarului in relatiile de orice fel dar atentie, este un adevar divin si nu un adevar al nostru. Rolul acestei perioade de retrogradare a lui Mercur este unul care permite sa rezolvam conflictele, relatiile dezechilibrate, totul merge catre armonie, fara ea, viata relationala este grea.

Adriana Tudosa

Citeste mai mult: http://adriana-astro.com
Astro Shop

Cele mai noi articole