Mercur retrograd, ianuarie 2016 – Furtuni Mentale

Autor: AstroCafe.ro - marti, 05 ianuarie 2016, 1641 vizualizari
Mercur retrograd, ianuarie 2016 – Furtuni Mentale

Mercur este de ceva timp in umbra, insa abia azi ce am inceput sa ii simt influenta, in micile iritari – o adresa de e-mail care deodata imi returneaza mail-ul ca spam, clipurile de pe Youtube nu imi mai merg pe Ipad, un comentariu de pe Facebook inteles gresit etc. 

In timp ce niciunul dintre cele de mai sus nu reprezinta o problema grava, este mai mult vorba despre un sentiment interior care este asemanator cu acele vise in care incerci sa mergi sau sa fugi, insa nu iti poti misca picioarele si de ce incerci mai mult, de aceea devine si mai frustrant. Acest fenomen este cauzat de paralizia naturala din somn ce ne opreste de la a actiona in afara viselor noastre si de la a intampina eventuale rele (pericole). Uneori, semnalele se amesteca intre ele, iar mintea constienta se trezeste, insa corpul inca este adormit si paralizat – ceva ce eu am experimentat inca din copilarie. Una dintre modalitatile prin care am scapat de un asemenea episod de paralizie in somn a fost pur si simplu sa ma relaxez. De ce te lupti mai tare, de aceea paralizia continua; insa daca te relaxezi, te poti reintoarce la somnul obisnuit, trezindu-te in regula.

Iar cateodata, exact asa se simte si Mercur, in perioada sa de retrogradare. Trebuie sa invatam sa ne relaxam pe parcursul acestei perioade, sa acceptam faptul ca s-ar putea sa apara intarzieri, amanari, incetiniri sau neintelegeri. Mercur nu este interesat in timpul nostru, al oamenilor – el vrea doar ca noi sa fim constienti de timpul cosmic, de imaginea de ansamblu si de rolul nostru in marele mental colectiv. Mai mult decat atat, trebuie sa iesim din ale noastre, ocolind gandurile constiente si ajungand la cele ascunse in inconstient. Altfel, acele ganduri din inconstient au obiceiul de a se face cunoscute prin alte cai si uneori, ne pot purta in directii pe care nu le-am intentionat niciodata.

Mercur retrograd este punctul de control, sansa de a evalua daca mergeti cu adevarat in directia buna si de a reface pasi pe care este posibil sa ii fi omis. Adesea, zilele de stationare sunt bogate in “problemute”, pe masura ce Mercur incetineste pana aproape de oprire, incurajandu-ne si pe noi sa facem la fel. Lucrati cu acest lucru costient, creandu-va un moment de “stop” in zilele de stationare, pentru a va aloca timp de gandire si de a deveni cu adevarat constienti de “trancaneala” mintii.

Mercur stationeaza retrograd in data de 5 ianuarie, in semnul Varsatorului, asa ca pentru inceput, ne uitam la chestiuni legate de grup, prieteni si viitor. Varsatorul este despre modul in care socializam si ne conectam la lumea mare. Varsatorul este un semn fix, oarecum cool si prietenos. Probabil prieteniile si relatiile trebuie reevaluate sau poate prieteni vechi reapar. Poate va intrebati unde anume va plasati voi. Acest semn are insa legatura si cu umanitatea ca intreg si cauzele umanitare.

Un lucru extrem de notabil cu privire la acest mers aparent retrograd este faptul ca acesta este flancat de energiile lui Pluto. Intrarea lui Mercur in zona de umbra coincide cu conjunctia cu Pluto, iar stationarea directa va fi si ea in cojunctie cu aceeasi planeta. Mai mult decat atat, avem si Soarele in conjunctie cu Pluto pe harta tranzitului lui Mercur, in stationarea sa retrograda.

Simbolul Sabian al stationarii retrogarde a lui Mercur este:

O furtuna de tunete neasteptata

Este posibil sa ne confruntam cu anumite scene turbulente in lumea intreaga. De asemenea, ni se atrage atentia si la “furtuna de la interior”. Gandurile conflictuale, ce se ciocnesc, pot sa ne manance din timpul si energia pe care ar trebui sa le acordam lucrurilor importante pentru noi, provocadu-ne atunci cand vine vorba despre luarea anumitor decizii. Pluto este despre forta, criza si transformare. Este posibil ca lucruri care au fost adanc ingropate sa iasa la suprafata in aceasta perioada. De asemenea, s-ar putea sa vedem mai multe stiri despre elemente mai intunecate ale societatii.

In aceasta perioada, s-ar putea sa devenim constransi de o problema ce are nevoie de rezolvare imediata, indiferet ca este una interna sau externa, desi problemele de la exterior pot fi de cele mai multe ori manifestari ale unor zbateri si dezechilibre de la interior. Mercur va avea doar o singura cuadratura perfecta cu Marte, atunci cand stationeaza, astfel ca exista o puternica sugestie ca o tema principala a acestei perioade de mers aparent retrograd va fi reprezentata de conflicte si lupta pentru putere, avand tonul dat de influenta Pluto/Scorpion. Insa acest lucru nu trebuie sa fie un lucru neaparat rau. Pana la urma, scopul acestei furtuni este de a curata si de a elibera tensiunile. Daca va simtiti furiosi in aceasta perioada, fiti constienti ca Marte volatilizeaza lucrurile, iar cea mai buna actiune ar putea fi aceea de a face un pas in spate, in loc sa ne aruncam in acea stare si energie. Deoarece exista o anumita intensitate a acestui tranzit, spiritele se pot incinge usor, fiind intensificate de energiile plutoniene. Varsatorul este in mod normal detasat, insa poate deveni rebel si rigid in opinii atunci cand lucreaza negativ. Pe plan global, acest retrograd poate instiga la relatii ostile pe scena politica.

Dupa aceasta, Mercur va reveni in Capricorn, astfel incat focusul se va muta de la relatiile de grup la responsabilitati si angajamente. Poate ca ne chinuim cu reguli, chestiuni legate de autoritate sau munca. Poate avem intrebari cu privire la carierele sau ambitiile noastre.

Mercur i se alatura Soarelui in data de 14 ianuarie, o intalnire pe care o vad ca fiind intre un mesager cosmic si sursa divina, pentru a primi instructiunile necesare. Simbolul Sabian pentru aceasta conjunctie va fi:

O femeie intrand intr-o manastire

Acest simbol sugereaza puternic faptul ca exista o nevoie acuta de rutina si de structura si, de asemenea, de o perioada de tacere. Poate ca este necesar sa ne acordam niste timp pentru a contempla semnificatiile spirituale a ceea ce se intampla in acel moment. Manastirea reprezinta locul de refugiu de la activitatea frenetica din viata exterioara. Este momentul sa acordam atentie vocii sufletului nostru.

Intensitatea tranzitului retrograd incepe sa creasca odata ce Mercur intra in trigon cu Nodul Nord, in data de 14 ianuarie. Daca v-ati luat o pauza, este mai usor sa observati acele voci tacute care sunt asemeni unei busole ce ne ghideaza catre calea karmica. Un trigon cu Jupiter (15 ianuarie) si un sextil cu Chiron (19 ianuarie) sugereaza intoarcerea catre credinta si optimism, ce aduc vindecare.

Capacitatea noastra de intelegere este provocata intr-o anumita masura, atunci cand Mercur intra in cuadratura cu Uranus, in data de 22 ianuarie, ceea ce ar putea declansa anxietate, scuturandu-ne puternic din temelii sau socandu-ne. Zbranca primita este pentru a ne scoate din modurile noastre rigide de a gandi, moduri ce nu ne mai servesc.

Atunci cand Mercur se reintalneste cu Pluto, in data de 22 ianuarie, este probabil sa realizam ca ceea ce am gandit la inceput despre acest tranzit s-a schimbat complet in cele 3 saptamani scurse, de cand mersul aparent retrograd a inceput, transformandu-ne perspectiva si oferindu-ne o puternica lectie a adevarului. Cum aceasta este a doua dintre cele trei conjunctii ale lui Mercur cu Pluto, acesta s-ar putea sa fie momentul propice pentru cercetare, conversatii oneste, gandire profunda si eliberarea de convingeri si tipare avute pana atunci.

Stationarea directa va avea loc in data de 25 ianuarie, cu Mercur inca alfat in conjunctie cu Pluto, ceea ce aduce acest mers aparent retrograd la un final transformator. Mercur direct are ca simbol Sabian:

Intr-un spital, sectia de copii este plina de jucarii

Observam ca ultimele doua simboluri Sabiene reprezinta “institutii”, ceea ce ma face sa ma intreb daca in lumea obisnuita vom vedea anumite crize in situatii similare – biserici, spitaluri sau poate scoli. Tinand cont de faptul ca Mercur si-a petrecut cea mai mare parte din timp in semnul Capricornului, s-ar putea sa fie vorba si despre ceva ce va rascoli si provoca modul in care lucrurile au fost facute pana acum. Pluto in Capricorn simbolizeaza sistemele (Capricorn) corupte (Pluto), astfel ca s-ar putea sa apara stiri (Mercur) cu privire la acestea. Ranile vechi trebuie expuse, descoperite si curatate, pentru ca in final sa se vindece.

La nivel personal, acest simbol promite ca acesta sa fie un timp de vindecare, ce ne intoarce la o stare de mai multa incredere. Cunostintele profunde pe care le descoperim sau redescoperim in aceasta perioada probabil ne permit sa vedem viata prin ochi de copil, reintorcandu-ne la curiozitatea naturala si deschiderea de a experimenta.

La finalul acestei perioade de mers aparent retrograd, cel mai probabil ne vom simti mai usori in inima si cu o claritate mai mare in minte, eliminand vechile atitudini si furtunile cu care am dat piept. In acest fel, putem avea un start cu adevarat nou in acest an care a inceput.

Datele tranzitului retrograd al lui Mercur pentru ianuarie 2016:

19 decembrie - Mercur intra in zona de umbra

5 ianuarie – stationeaza retrograd la 01°Varsator 02′R

8 ianuarie – Mercur reintra in Capricorn

14 ianuarie – Soarele in conjunctie cu Mercur

14 ianuarie – Mercur in trigon cu Nodul Nord

15 ianuarie – Mercur in trigon cu Jupiter

19 ianuarie – Mercur in sextil cu Chiron

20 ianuarie – Mercur in cuadratura cu Uranus

22 ianuarie – Mercur conjunct cu Pluto

25 ianuarie – Mercur stationeaza direct 14°Capricorn 54′ D

Leah Whitehorse

Sursa: http://www.leahwhitehorse.com

Traducere: Alice Dănilă

Imagine: www.suckatlife.comCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole