Mercur retrograd (7-29 sept)

Autor: Nicoleta - duminica, 06 septembrie 2009, 1526 vizualizari
Mercur retrograd (7-29 sept)

 

MERCUR RETROGRAD IN BALANTA & FECIOARA (7-29 SEPT)- revizuirea relatiilor si deciziilor profesionale
Luni, 7 sept, Mercur isi incepe a treia perioada de retrogradare din acest an. De regula, Mercur, astrul comunicarii, schimburilor, proceselor mentale, retrogradeaza de 3 ori intr-un an. Insa de aceasta data, exista o exceptie, pentru ca in acest an sunt 4 cicluri de retrogradare mercuriene.
Calendar Mercur retrograd:
·         11 ian -  1 feb (Varsator- Capricorn)
·         7 – 31 mai (Gemeni – Taur)
·         7 – 29 sept ( Balanta – Fecioara)
·         26 dec 2009 – 15 ian 2010 (Capricorn)
Mercur isi incepe asadar miscarea aparent retrograda pe 7 septembrie, in Balanta. Va retrograda in Balanta pana pe 18 septembrie, moment in care trece in Fecioara,( odata cu formarea aspectului de Luna Noua in Fecioara), unde isi va continua retrogradarea pana pe 29 septembrie.
Efectele retrogradarii planetei incep de regula sa se simta inainte cu cateva zile de retrogradarea propriu-zisa si persista inca 3 saptamani dupa ce isi reia mersul direct, adica pana pe 18 octombrie (cand Mercur revine in acelasi grad din care a plecat pe 7 sept: gr 6 Balanta.
Asadar, intervalele retrogradarii, functie de semnele pe care le tranziteaza Mercur, sunt : 7- 18 sept Fecioara; 18 sept- 29 sept Balanta.
Este important de stiut ca, la fel ca orice planeta care retrogradeaza, si Mercur are doua momente de stationare: unul inainte sa-si inceapa mersul inapoi si celalalt, inainte sa-si reia mersul direct. Acesta din urma este cel mai important, are loc pe 29 septembrie si ne poate ajuta sa extragem beneficii maxime din toate evenimentele care au avut loc de-a lungul intregii perioade de retrogradare.
Influente
Este cunoscut faptul ca Mercur guverneaza procesele mentale, gandirea, perceptia, logica, studiile, comunicarea, transporturile, caile de comunicatie, aparatura electronica, actele scrise, transmiterea de date, schimburile de orice fel.
Prin urmare, se intelege ca acestea vor fi domeniile influentate.
Ce se intampla? De regula, in astfel de perioade putem avea senzatia ca se intampla lucruri pe care nu le putem controla, ca situatiile se schimba de la un moment la altul, ca blocajele care apar nu sunt responsabilitatea noastra. Sigur ca acest mod de a pune problema este generator de frustrari si enervare.
Insa daca intelegem rolul unei astfel de perioade si ii primim nedistorsionat mesajul, totul devine mai usor de acceptat si astfel reusim sa devenim constienti, responsabili si in final, castigati.
Rolul pretios al lui Mercur retrograd
In primul rand, ne ajuta sa ajustam unele proiecte, decizii, alegeri. Sa regandim proiecte sau sa reluam idei din trecut, care au fost abandonate.
Ne indeamna, intr-un fel, sa ne regandim trecutul, in sensul cel mai profund posibil. Adica sa reluam la analizat tot ce am facut sau nu am facut in ultima vreme. Sa privim cu mai multa atentie problemele existente, sa ne confruntam cu ele. Sa renuntam la superficialitate si sa gasim solutii cu adevarat responsabile si asumate.
De fapt, toate sincopele care apar, mai ales in comunicare, au rolul de a ne face mai atenti, mai prezenti la ceea ce spunem, la felul cum ascultam, la ceea ce facem, la modul in care transmitem un mesaj si ne exprimam pe noi insine.
Ori de cate ori se intampla sa apara un blocaj undeva (in relatiile cu ceilalti de exemplu), ganditi-va ca Mercur va mai da o sansa, ca un timp de gandire. Este ca atunci cand erati intrebati ceva la scoala, si dupa ce dadeati raspunsul, profesorul va intreba daca sunteti siguri. El va mai dadea o sansa sa schimbati raspunsul (in caz ca era gresit), sansa de care profitati sau nu. La fel face si Mercur. Asa ca ori de cate ori se amana o inatalnire, se pierde un act pe drum, se distorsioneaza un mesaj, se anuleaza o calatorie, se defecteaza un mijloc de transport, apare o neintelegere in cuplu, ganditi-va ca toate acestea sunt doar un ragaz care vi se ofera.
Si in loc sa va enervati sau sa va plangeti, opriti-va putin si uitati-va daca nu cumva aveti ceva de vazut, corectat, ajustat, acolo.
 
Mercur retrograd in Balanta (7-18 septembrie):
In aceasta perioada, efectele vor fi in stransa concordanta cu semnificatia Balantei, semn guvernat de Venus (asocieri, parteneriate, casatorie, simt estetic si artistic, cooperare, relatii sociale, comunicare, imagine).
Nativii Balanta, precum si cei nascuti (sau cu Ascendentul)  in celelalte semne cardinale (Berbec, Rac, Capricorn)sunt influentati cu predilectie.
Asadar, ne putem astepta ca o serie de relatii sa fie reformulate, reanalizate, revizuite, mai ales acolo unde exista probleme de mai mult timp. Problemele aparute din cauza unui partener de cuplu infidel sau partener de afaceri nesincer si inconsecvent, plutesc in aer.
De asemenea, relatiile noi, incepute in august de exemplu, pot fi reanalizate mai atent.
Pe de alta parte, fiind vorba de Balanta (semn cu implicatii artistice si de comunicare) si de Mercur retrograd, care intoarce gandul in trecut, s-ar putea ca oratorii, conferentiarii, artistii, persoanele publice, care au lucrat constiincios la un proiect, in trecut, abia acum sa culeaga laurii (aprecieri, premii, recunoastere).
Ziua de 18 septembrie necesita concentrare si atentie deosebite, pentru ca se dezvolta o tensiune considerabila, crescand potentialul neintelegerilor.
 
Mercur retrograd in Fecioara (18-29 septembrie):
In Fecioara, Mercur se afla in domiciliul sau de pamant . Efectele retrogradarii sale vor fi resimtite in special de nativii Fecioara, Gemeni, Sagetator si Pesti (semne mutabile).
Fecioara fiind un semn analitic, logic, orientat spre detalii, precizie, disciplina si organizare, ne putem astepta ca in perioada de retrogradare a lui Mercur, sa ne confruntam cu confuzie, incoerenta, neintelegeri, piederea din vedere a unor detalii importante atunci cand luam decizii, intoleranta, criticism exagerat, versatilitate, teama de a lua decizii.
Momentul in care Mercur trece in Fecioara (18 sept) este extrem de important, pentru ca este insotit de formarea aspectului de Luna Noua in Fecioara, acompaniata la randul ei, de Saturn. Am putea crede ca este un moment pretios pentru transmiterea unor mesaje importante, pentru sustinerea unei cauze. Si chiar este, cu conditia sa ne temperam impulsivitatea, sa fim foarte clari in ceea ce dorim sa transmitem, sa fim concisi si sinceri, sa evitam comportamentul la extreme, pesimismul exagerat si gonflarea oricarei probleme, oricat de mici.
Fecioara este in stransa legatura si cu sanatatea, astfel ca s-ar putea ca in perioada 18-29 septembrie (chiar pana pe 10 oct, cand Mercur trece in Balanta), sa ne schimbam mentalitatea in ce priveste sanatatea, sa revolutionam modul in care traim si ne alimentam, sau chiar sa apara schimbari majore in sistemul medical.
Sa nu uitam de opozitia Saturn- Uranus pe axa Fecioara-Pesti ( a doua din acest an si a treia dintr-un ciclu de 5), care poate produce daramarea unor sisteme (economic, medical, militar), pentru a fi reconstruite altele. Evenimentele care se petrec ar putea avea legatura cu cele din februarie 2009, ca o reluare si finalizare a acestora.
La nivel personal, pe perioada retrogradarii lui Mercur in Fecioara, pot sa se reitereze unele afectiuni mai vechi sau probleme care au existat in relatia cu angajatii, ori cu colegii, la locul de munca. Acestea reapar, ca o sansa de a fi consumate si solutionate responsabil.
Versatilitatea caracteristica lui Mercur in Fecioara poate fi accentuata, asa ca s-ar putea ca relatiile de orice tip, dar mai ales cele lucrative, sa fie afectate de lipsa de sinceritate si tendinta de „a juca la doua capete”.
 
Ce sa evitam?
La ce sa fim atenti?
Ce e bine sa facem?
 
                                                             ~ Nicoleta Svarlefus~


Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole