Mercur retrograd

Autor: AstroCafe.ro - marti, 15 octombrie 2013, 70193 vizualizari
Mercur retrograd

Fiecare planeta are anual o mişcare aparent retrogradă, aici fac excepţie planetele personale, adică Mercur, care are în medie trei perioade de retrogradare într-un an, Venus care retrogradează odată la aproximativ doi an, în alternanţă cu Marte; atunci când este Venus retrogradă nu este Marte. Luminariile: Soarele şi Luna nu retrogradează niciodată.

Mercur reprezintă inteligenţa – vehiculul sufletului şi abilitatea, el unifică reacţiile corpului deoarece este guvernatorul sistemului nervos şi al instinctelor. Mercur se modelează după senzaţie şi gând.

Mercur reprezintă inteligenţa, se spune despre el că este mesagerul zeilor, el mai face legătura între lumea exterioară şi cea interioară, de aceea îi este atribuită comunicarea,  iar glanda tiroidă care-i corespunde are şi ea acelaşi rol în sistemul endocrin, ea transmite organismului influenţa tuturor celorlalte glande; în plus tiroida are un rol principal în nutriţie şi creştere precum şi în activitatea leucocitară, pentru apărarea organismului.

Epifiza este şi ea sub influenţă mercuriană, ea este considerată un fel de radar al energiilor subtile, care este şi ea oarecum blocată, dar nu în sensul de încetinire a funcţiei, ci în sensul de împiedicare a greşelilor spirituale.

În perioadele de retrogradare ale unei planete, atribuţiile şi calităţile sale sunt interiorizate, în cazul lui Mercur inteligenţa este orientată spre nevoile sufletului, rămânând oarecum insensibilă la impulsurile exterioare, putându-se spune că se creează o ruptură cu mediul înconjurător, motiv pentru care comunicarea între oameni este afectată. De fapt nu mai recepţionăm mesajele celuilalt pentru că nu ne interesează. Se mai poate constata din acest motiv o lentoare a percepţiei sau dificultăţi în proiectarea gândurilor spre lumea exterioară fiecăruia dintre noi.

Mercur retrograd scoate la iveală memoria subcoştientă, o memorie a lucrurilor rămase nerezolvate din trecut. Apoi în această perioadă avem o dificultate în a ne înţelege propriile limite, pentru că activându-se memoria subconştientă, acţionăm mai mult ca urmare a experienţelor din trecut care nu au nici o legătură cu cele actuale. Mercur operează cu prezentul, aşa că orice acţiune din trecut la care ne gândim intens poate apare din nou în viaţa noastră, după principiul că repetiţia este mama învăţăturii.

De aceea această perioadă este caracterizată de necesitatea reflecţiei şi mai puţin a acţiunii. Mercur retrograd aduce în prezent situaţii din trecut, mai ales acţiuni, care nu au fost finalizate sau au fost greşite pe alocuri, acum urmând o perioadă de înţelegere a acestora. Apoi ne aduce în faţa ochilor tot ceea ce trebuie să schimbăm în mentalitatea noastră şi în primul rând să învăţăm să mai lăsăm controlul şi în seama lui Dumnezeu, căci nu tot ce ne dorim ne este şi necesar. Apoi ne determină să ne facem ordine în acte şi hârtii, să ne supunem unor reguli necesare unei bune convieţuiri.

Evident că toate acestea noi le resimţim ca pe nişte blocaje şi frâne, ceea ce poate fi adevărat dacă ne opunem, dar, dacă lăsăm lucrurile să se întâmple pur şi simplu, atunci nimic nu ne va mai deranja, căci am învăţat acceptarea şi smerenia.

Să nu uităm că tiroida se află sub influenţa lui Mercur, de aceea suntem mai inerţiali, mai pasivi şi mai leneşi, în această perioadă aşa că eficienţa noastră fizică este minimă, în schimb receptivitatea şi activitatea spirituală este maximă.

Mercur favorizează schimburile, iar în societate comerţul, comunicarea, iar în societate mass – media, inteligenţa, adică posibilitatea de a studia de a ne informa şi mişcarea, indiferent de natura ei. Din aceste motive pe seama lui sunt puse, în general, toate nereuşitele în comunicare, toate ideile false, toate eşecurile comerciale sau dificultăţile legate de aspectele guvernate de Mercur. Practic, s-a creat o adevărată modă să se dea vina pe Mercur retrograd.

Cert este că apar influenţe asupra comunicării la nivel informaţional, existând predispoziţii ca aparatura electronică de felul calculatoarelor, componentelor, telefoanele şi toate celelalte aparate folosite în comunicare, par să intre în grevă sau în vacanţă, stricându-se brusc şi fără motive aparente. Poşta şi orice fel de transmisii de date funcţionează greu, cu întârziere, sau se întrerupe pe ne pusă masă. De aceea aveţi grijă şi dublaţi timpul care este necesar ca o informaţie să ajungă la timp într-un loc, salvaţi toate lucrările importante pe care le lucraţi pe computer şi în alte fişiere sau pe alte suporturi, nu lăsaţi pe ultim moment lucrurile importante, pentru a fi siguri că nu apar întârzieri neaşteptate.

Oamenii pot resimţi apăsarea lui Mercur retrograd deoarece au de rezolvat, în propria lor viaţă şi fiinţă, probleme legate de comunicare, gândire, sistematizarea ideilor, schimburi cu alţii, călătorii etc. Numai că această apăsare nu va conduce la teamă decât atunci când lecţiile respective nu sunt conştientizate, fiindcă teama nu poate apare decât din ignorarea cauzelor ei.

Astrolog Gabriela Apostol

Citeste mai multe articole - Previziuni zilnice - Mirabilys Magazin pe pagina www.mirabilys-magazin.

 

*Sursa imagine: www.astroved.com

 Astro Shop

Cele mai noi articole