Mercur în Scorpion (6 - 24 noiembrie). Disconfortul transformării

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 13 noiembrie 2021, 21816 vizualizari

Mercur și-a făcut intrarea în Scorpion pe 6 noiembrie și va tranzita acest semn până pe 24 noiembrie.

Mercur în Scorpion pare să blureze exteriorul, să-l acopere cu o copertină, fortandu-ne să ne încredem mai mult în interior. Putem avea senzația că nu auzim bine sau nu vedem prea clar, la propriu și mai ales la figurat. Tindem să fim suspicioși, neîncrezători, să facem tot felul de scenarii, pentru că avem mereu sentimentul că ceva ne scapă. Cumva, nu ne mai putem baza pe imaginile exterioare, pe realitatea fizică, pe circumstanțe, pe informațiile care ajung la noi, și singura cale este să reinvatam cum să ne cuibărim în interior și să ne regăsim credința, puterea, adevărul propriu.

Întrebările vor curge în cascada în mintea noastră, mai ales când înverșunarea aferenta oricărui blocaj întâmpinat se va da la o parte: "ce rol am eu în lumea asta?", "care este mesajul adecvat?", "cu ce am greșit, unde nu am fost atent?", "de fapt, ce-mi doresc cu adevărat și de ce nu am ajuns încă acolo unde am vrut?", "de ce mă tem să fiu cine sunt?", "de ce sunt supărat pe x?" și... de fapt "pe cine sunt supărat?"

Oricum, activarea energiei Scorpionului ne forțează să ne triem dorințele și să eliberam tot ceea ce nu ne reprezintă și nu ne e util, să ne purificăm mintea, să ne vindecăm de frici și obsesii. Acum, suntem chemați să facem curățenie, să ne revizuim crezurile, dorințele, aspirațiile.

Ne putem simți precum un computer care are în el prea multe informații și din acest motiv merge foarte greu. Sau precum dulapurile în care adunăm foarte multe lucruri, care în timp devin inutile, inadecvate, nefuncționale... La fel cum, din când în când e nevoie de ordine și reorganizare în fișierele computerului și în dulapurile din casă, și noi e necesar să renunțam la informații care nu ne folosesc sau nu ne sunt potrivite, la resentimente, puncte de vedere toxice, atașamente nesănătoase.

Și pentru că veni vorba de atasamente, să aruncam o privire și în semnul de peste drum, Taurul, care îl găzduiește pe Uranus, planeta surprizei, a revoluției și a desprinderii de familiar. Prin urmare opoziția care se vă forma intre Mercur și Uranus va fi ca un explozibil care aruncă în aer o serie de ancore, lucruri de care ne agățam și pe care nu le lăsăm să plece chiar daca ne țin pe loc, ne blochează, ne țin în situații frustrante și repetitive.

Sentimentul de urgență interioara, ca și cum ceva e nevoie să se schimbe musai în mintea noastră, frica de pierdere, frica de moarte, experiențele inedite care ne pândesc după colt, surprizele (informaționale și nu numai), răscolirea unor sentimente și emoții demult îngropate, toate acestea au rolul de a ne provoca să căutam propriile adevăruri și să ne vindecăm de tot ceea ce ne poluează mintea și împiedică evoluția noastră ca suflete. 

Uranus vrea formule noi de funcționare, un cadru fizic nou. Militează pentru descoperirea de resurse diferite, interioare și materiale, cai noi și originale de acesare a acestora, o viziune proaspătă și adaptată la vremurile pe care le trăim. Prin urmare, activandu-l pe Mercur, Uranus va forța schimbările care țin de mecanismele noastre de gândire, de limbajul folosit, de strategiile pe care le avem pentru împlinirea dorințelor noastre.

Fiecare intră în propriul laborator interior, cunoscandu-și temerile, limitele și inhibițiile. Cei care au curajul să stea acolo, în ei înșiși, chiar dacă nu e deloc confortabil să afle ce vor afla, și vor avea încredere în șansa redescoperirii propriilor resurse și răspunsuri, pot renaște pur și simplu. Cei care acceptă să stea cu propria durere și o metabolizează/vindecă in forul lor interior, se vor simți împuterniciți. La final, vor fi alții, mai liberi, mai încrezători, mai puternici, pe drumul lor. În schimb, cei care vor alege să-și ancoreze această durere a transformării, în ceilalți, căutând țapi ispășitori, mințind, manipulând, controlând, sau răsucind cuțitul în rănile altora, nu vor obține decât și mai multă confuzie, durere, lipsă de putere, neliniște.

Este și o perioada a recâștigării autorității, acolo unde ne-am cedat-o altora prin propriile temeri și judecăți. Acest lucru va fi posibil prin renunțarea la infatuare, aroganță, rigiditate. Prim smerenie, evitarea presupunerilor și a scenariilor și mai ales conștiență de sine. Evident, relațiile cu persoanele autoritare se va schimba, raportul de forțe se poate răsturna, mai ales în sfera profesională.

Vom avea revelații, vom primi răspunsuri din interior, dar e necesar să avem încredere în ele, în noi, pentru a le recunoaște și a le urma. Vom ști ce este potrivit să facem într-o anumită împrejurare, dar prin ceea ce simțim și nu din ce gândim și analizăm. Prin urmare, e nevoie de atenție și ascultare, de receptivitate, de încredere în sentimentele noastre. Lucrurile vor deveni din ce în ce mai clare. Învățăm acum, nu cum să căutam răspunsuri în afara, ci cum să ne punem noua înșine întrebări cât mai clar, direct și onest.

Inima sus!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole