Mercur în Săgetător(10 Noiembrie - 1 Decembrie): Dezbateri pasionale, exagerări și așteptări nerealiste

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 03 noiembrie 2023, 3410 vizualizari

Mercur, planeta gândirii și a comunicării intră pe 10 Noiembrie în Săgetător, unde va sta până pe 1 Decembrie. Săgetătorul este un semn în care Mercur nu se simte deloc în largul lui iar tendința noastră va fi să ne concentrăm pe principii, credințe și adevăruri mai înalte. Nu ne mai concentrăm pe detalii, vedem imaginea de ansamblu. 

Cu Mercur în Săgetător suntem predispuși la exagerări și generalizări de tot felul. Suntem tentați să fim nerealiști sau chiar extremiști în unele situații. Putem aluneca destul de ușor dintr-o extremă în alta, avem senzația că deținem adevărul absolut și ne susținem credințele și punctele de vedere până în pânzele albe. Acest tip de abordare este în dezavantajul nostru și se recomandă să ne menținem într-o zonă de echilibru. 

Tendința, cu Mercur în Săgetător este să vorbim mai mult decât este cazul, să spunem lucruri pe care ulterior să le regretăm și să exagerăm atunci când împărtășim ceva. Dacă ne uităm și în exteriorul nostru, ar fi bine să luăm mai cu măsură ceea ce auzim de la alții, să nu luăm de bună orice informație pe care o primim. Este posibil ca și ceilalți să exagereze și să împacheteze adevărul într-un soi de ambalaj strălucitor. 

Pe perioada tranzitului lui Mercur în Săgetător, tendința este aceea de a prezenta realitatea așa cum am vrea noi să fie și nu așa cum este. Atenție însă la dezamăgiri, pentru că ne putem agăța foarte ușor de niște credințe sau informații care fie nu sunt sănătoase, fie nu sunt adevărate. 

Temperarea așteptărilor e de bun augur în perioada 10 Noiembrie - 1 Decembrie. Să evităm să credem că tot ceea ce vedem sau auzim este adevărat, să evităm proiecțiile și așteptările nerealiste. Să filtrăm informațiile care ajung la noi prin tot felul de căi de comunicare, să nu ne agățăm de adevărul nostru sau al altora. 

Partea bună a tranzitului lui Mercur în Săgetător este că aduce mai multă seninătate, mai mult optimism, mai multă încredere și mai multă deschidere către explorare. Suntem mai curioși și ne deschidem spre a testa mai multe posibilități.

-------
Poziția lui Mercur pe astrogramă vorbește despre capacitatea noastră de a acumula și procesa informația, despre felul în care tindem comunicăm sau ne exprimăm. De asemenea, poziția lui Mercur în harta natală ne oferă informații despre limbajul corpului, modul în care ne mișcăm, gesturi și dexteritate.

Comandă AICI astrograma natală!

Nicoleta Svârlefus
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe   
-----
🌐 Facebook 🌐 Instagram Astro Shop

Cele mai noi articole