Mercur în Pești, 3 - 19 Martie 2023. Nimic nu e ceea ce pare

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 01 martie 2023, 22601 vizualizari

Mercur își începe periplul prin Pești in 3 Martie și îl va încheia pe 19 Martie. 

Mercur, supranumit și mesagerul zeilor, este planeta care ne da indicii despre comunicare, gândire, decizii, percepții, negocieri, schimburi, deplasări. În Pești, Mercur se află în cădere și în exil, așadar această plasare poate fi provocatoare pentru cei mai mulți dintre noi, în ce privește percepția asupra realității, modul în care interpretăm informațiile și datele care ajung la noi, alegerile pe care le facem și pe ce le bazăm, capacitatea de concentrare. În schimb, poate fi si o binecuvântare, dacă privim lucrurile din perspectiva creativității, a inspirației și lărgirii orizontului de gândire și percepție.

Mercur în Pești mixează gândurile, răstoarnă logica și redefinește prioritățile. Atât de intens și atât timp cât e nevoie, pentru a renunta la a ne bate capul cu orice detaliu și la pretenția de a înțelege și a judeca tot ce mișcă.

Ne invită la o lecție de răbdare, de fluiditate și acceptare, ne cheamă să înotam în profunzimea "apelor" lăuntrice pentru a învață să avem încredere în Tot ce este și, mai ales, să acordăm prioritate sufletului.

Mercur în Pești este deseori asociat cu confuzia, minciuna, victimizarea și iluzia, prin urmare e bine să fim atenți și rezervați în alegerile pe care le facem și în ce privește informațiile ridicate la rang de adevăr absolut. Naivitatea ne poate orbi, tendința de a glorifica ceva sau pe cineva sunt la ordinea zilei acum, iar idealismul și fanteziile înfloresc pe zi ce trece. Discernamântul este în mod clar afectat și ne putem simți plutind într-o "supă cosmică". 

Pe de altă parte, confuzia ar putea fi mai degrabă un semnal că e momentul să ne oprim din alergătură și din a face mereu ceva, să încetăm să căutăm, să renunțăm la control și așteptări. Să ne situăm dincolo de logică și rațiune, dincolo de lupte. Să alegem conversațiile cu noi înșine și cu Dumnezeu, în schimbul celorlalte, să avem încredere, pur și simplu, din oficiu, în logică fără de logică, în înțelesul fără de înțeles.

Să recunoaștem ce știm fără să căutăm în afară noastră și să avem răbdare să înțelegem orice avem nevoie, la momentul potrivit, pentru a alege în acord cu binele nostru înalt. Dincolo de cunoaștere împrumutată, dincolo de studiu, cercetare sau învățare. 

Blândețea și compasiunea, față de noi și față de ceilalți, ne vor ajuta să traversăm această perioada, în care melancolia, lipsa de concentrare, confuzia și ezitările vor fi prezente la tot pasul. 

"Află doar ce știi deja dintotdeauna!" Asta e mesajul lui Mercur în Pești. Ca și când răspunsul te așteaptă cuminte să-l vezi. Unde? Exact în tine. Ca și când soluția pentru orice este deja acolo și așteaptă s-o vezi. Cum? Fiind atent, ascultând, alegând pacea și, mai ales, alegându-te pe tine. Creând, visând, meditând, dansând, cântând, pictand pe pânză sau... pe inima. Cu iubire! Cu drag de tine și de sufletul tău!

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

 

Credit photo: Gabe Tomoiaga Astro Shop

Cele mai noi articole