Mercur

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 25 februarie 2009, 21441 vizualizari
Mercur

In plan mental, pozitia lui Mercur pe astrograma vorbeste despre capacitatea noastra de a acumula si procesa informatia, despre felul in care tindem sa comunicam sau sa ne exprimam in scris.
 
In plan fizic, Mercur este responsabil cu limbajul corpului, dexteritatea, cu felul in care ne miscam si ne exprimam prin gesturi.

Pe astrograma, Mercur se poate gasi fie in zodia in care se afla Soarele natal, fie in una din cele doua zodii “vecine”, deoarece planeta nu se indeparteaza niciodata mai mult de 28 grade de Soare.

MERCUR in BERBEC

Avem de-a face cu nativi sinceri, care spun intotdeauna ceea ce gandesc si simt, fara a se cenzura. Stilul lor direct si de multe ori lipsit de tact sau diplomatie poate starni, deseori, reactii ostile.  Pentru  eficienta in acumularea informatiei, nativii cu Mercur in Berbec au nevoie in primul rand sa cunoasca lucruri care ii inspira si care ii pun, intr-un fel sau altul, in competitie cu alte persoane.

In exprimarea fizica, se bucura de reflexe bune si gesturi pline de incredere. Pe de alta parte, tendinta de a lua decizii pripite, incapatanarea si “repezeala “ in gandire ii pot face sa greseasca sau sa ia hotarari pe care mai tarziu sa le regrete.

MERCUR in TAUR

Nativii cu Mercur in Taur au parte de o gandire pragmatica, practica, realista si hotarata. Informatia este triata, studiata, “rumegata”. Inteligenta este concreta, iar intuitia este “intampinata” de catre limitele ratiunii.

Pe de o parte, poate aparea refuzul nativului de a accepta schimbarea, noul, necunoscutul. Pe de alta parte, poate aparea nevoia de a aduce in planul concretului lucrurile considerate nepalpabile, idealiste sau irealizabile.

Mercur in Taur ofera o buna intuitie in administrarea bunurilor materiale si in special a banilor. In acelasi timp, poate da incapatanare si intoleranta fata de schimbari sau lucruri abstracte. Nativii sunt rezervati in comunicare, preferand dialogurile “la subiect”.

MERCUR in GEMENI (domiciliu)

Spiritul este avid de cunoastere, curios si dornic in acumularea de noi informatii. Nativul se bucura de o gandire sclipitoare si plina de idei. Simte nevoia unei stimulari intelectuale constante, insa este inclinat spre superificialitate, tocmai pentru ca se plictiseste repede.

Cuvintele vin cu usurinta, prea multe parca deodata, iar nevoia de miscare si de explorare a mediului inconjurator este pregnanta.

Daca Mercur este aspectat negativ, persoana poate avea inclinatii spre barfa si critica. Poate fi ironica si cinica, iar tendinta de a-i manipula pe ceilalti, prin intermediul limbajului, apare ca o atractie careia nu-i poate rezista. 

MERCUR in RAC

Gandirea este influentata de emotii, iar din cauza sensibilitatii, nativul tinde sa fie, de multe ori, subiectiv. In general, mai intai simte cuvintele si apoi  le gandeste. Din acest motiv, poate lua lucrurile la modul personal, simtindu-se jignit, uneori nejustificat.

In acelasi timp, se bucura de un spirit creativ, imaginatie, receptivitate. Are tendinta de a cadea in visare sau de a da impresia ca se afla intr-o stare de continua meditatie. Amintirile sunt influentate puternic de perioada copilariei si de mediul familial in care s-a dezvoltat.

Aspectat negativ, Mercur astfel pozitionat poate face nativul suspicios, neincrezator, limitat in acumularea informatiei, nesigur pe propriile idei si opinii si sensibil la mesajele subliminale. Comunicarea este plina de caldura si emotii. Majoritatea indivizilor cu Mercur in Rac se bucura de o memorie de exceptie.

MERCUR in LEU (cadere)

Nativii cu Mercur in Leu au nevoie in primul rand ca ceea ce acumuleaza din punct de vedere intelectual sa-i stimuleze si sa-i inspire. La fel se intampla si in cazul in care este vorba de o comunicare verbala. Un nativ cu Mercur in Leu poate fi un delicios orator, atunci cand exprima verbal lucruri in care are deplina incredere.

Mercur astfel pozitionat pe harta poate face ca persoana sa-si doreasca sa-si insuseasca foarte multe cunostinte din vaste domenii, doar din placerea de a fi admirat si apreciat. Il atrag titlurile si diplomele, deseori dorindu-si cate un premiu, doar pentru a-l adauga la colectia personala.

In acelasi timp, atunci cand cred cu tarie in ceea ce spun, pot inspira pe altii, datorita optimismului, daruirii, increderii, loialitatii si onestitatii de care dau dovada. Mercur afectat poate da aroganta, laudarosenie, incapacitate in a accepta si ideile celorlalti.

MERCUR in FECIOARA (domiciliu si exaltare)

Mercur in Fecioara confera nativului un spirit analitic, critic, centrat pe detaliu. Gandirea este practica, logica si rationala. Gesturile sunt bine coordonate, cu indemanare si dexteritate.

In general, acesti nativi doresc sa acumuleze informatii utile, preferand sa studieze ceva ce a fost verificat, considerat ca fiind valabil si in concordanta cu valorile societatii in care traiesc.

Persoanele cu Mercur in Fecioara invata mai bine si sunt mai eficiente daca lucreaza dupa scheme si metode care puncteaza indeaproape fiecare subiect tratat. Au tendinta de a sublinia, structura si organiza informatia, inainte de a o asimila.
 
Cand vine vorba de a comunica ceea ce stiu, prefera sa spuna lucruri de care s-au asigurat in prealabil ca sunt corecte si exacte. Sunt rezervati, nu le place sa se afiseze si sa straluceasca in exprimare, asemenea nativilor cu Mercur in Leu.

MERCUR in BALANTA

Nativii cu Mercur in Balanta sunt agreabili in comunicare. Firi tolerante si diplomate, cu un spirit deschis, sunt intr-o constanta cautare de armonie si buna intelegere intre semeni. Sunt deschisi, dornici sa discute despre orice si cu oricine, fara preferinte.

Aceste persoane sunt buni sfatuitori, mediatori sau consilieri. In cazul in care sunt implicati intr-o cearta, prefera sa lase de la ei, numai pentru ca lucrurile sa nu se complice. Tot din acest motiv, au tendinta uneori de a face compromisuri.

In acelasi timp, Mercur in Balanta poate genera stari de lene, delasare. Astfel, nativul va avea tendinta de a se complacea in inactivitate sau de a se concentra numai asupra satisfacerii propriilor placeri.

MERCUR in SCORPION

Mercur in Scorpion trezeste interesul pentru lucruri secrete, ascunse, nespuse, si ofera “posesorului” calitati de fin psiholog. Spiritul este critic, caustic.

Persoanele cu aceasta pozitionare a lui Mercur pe astrograma au capacitatea de a “citi “ omul si de a intui orice urma de minciuna. Inteligenta este penetranta si instinctiva.

Nativul poate desfasura o profesie in domeniul psihologiei, astrologiei, medicinei, sau oricarui domeniu ce necesita concentrare, dedicare, profunzime si obiectivitate in gandire. Cu aceasta influenta venita din partea Scorpionului, persoana poate “pune degetul pe rana” si spune lucrurilor pe nume, atunci cand te astepti mai putin.

In cazul in care Mercur primeste aspecte nefavorabile, nativul poate dezvolta obsesii, poate inclina spre stari de paranoia si poate deveni extrem de critic.

MERCUR in SAGETATOR (exil)

Mercur in Sagetator doreste libertate in exprimare. Nativul nu accepta un mediu in care sa se simta limitat, constrans sau indepartat de la a se dezvolta din punct de vedere intelectual.

Apare interesul pentru filosofie, istorie, religie, politica, spiritualitate sau limbi straine. Spiritul doreste sa evolueze, sa exploreze si sa cunoasca lucruri noi.

In cazul unei aspectari negative a lui Mercur, nativul poate deveni sarcastic, arogant, nepasator fata de  opiniile celorlalti si mult prea increzator in propriile idei . Este favorizat studiul in afara granitelor tarii, iar dorinta de a calatori si de a se imbogati intelectual de pe urma nenumaratelor contacte cu alte culturi, il va face sa calatoreasca deseori, de-a lungul vietii.

MERCUR in CAPRICORN

Gandirea este organizata, clara, conservatoare, strategica, metodica, realista. Nativul prefera sa studieze cu multa atentie situatia in care se afla si toate posibilitatile , inainte sa se pronunte sau sa ia o hotarare.

Nativul cu Mercur in Capricorn prefera sa comunice exact ceea ce trebuie. Nu-i place sa piarda timpul cu vorbe fara rost.

Persoana da dovada de multa rabdare in aprofundarea cunostintelor si considera ca lucrurile de calitate, se obtin in timp. Aspira spre functii inalte, sau care ii dau o stare de siguranta si stabilitate.

In cazul in care Mercur este aspectat negativ, individul poate deveni pesimist, neincrezator, suspicios, incapatanat, intolerant in acceptarea lucrurilor noi.

MERCUR in VARSATOR (exaltare)

Gandirea este originala, abstracta, iar de multe ori, acesti nativi pot simti ca sunt neintelesi de catre ceilalti. Persoanele cu Mercur in Varsator sunt dispuse sa incalce reguli, sa priveasca dincolo de ceea ce le este dat, si sa devina adevarati initiatori sau deschizatori de drumuri.

Se plictisesc de lucrurile banale, doresc stimulare intelectuala si libertate in exprimarea ideilor. Gandirea este progresista, deschisa oricarui lucru nou si original.

In general, nu le place sa invete sub presiune sau sa studieze ceva ce le displace si ii plictiseste. Pot simti ca sunt in neconcordanta cu sistemul de invatamant pe care il urmeaza.

Acesti nativi sunt deschisi in comunicare si simt nevoia de a fi inconjurati de prieteni, pentru a avea cu cine impartasi propriile idei.

MERCUR in PESTI (cadere si exil)

Mercur in Pesti trezeste nativilor interesul pentru latura spirituala a vietii. Acestia au parte de o buna imaginatie, sunt intuitivi, impresionabili, visatori, receptivi, creativi. Au inclinatie catre domenii artistice si sunt in special atrasi de poezie, muzica sau dans.

Uneori poate aparea o lipsa de incredere in cunostintele acumulate, fapt care conduce la stari de nemultumire interioara sau frustrare. De asemenea, tendinta catre visare poate face persoana neatenta, distrata, evaziva, confuza.

Acesti nativi se regasesc in activitati de ordin spiritual. Pot avea dorinta de a urma “ Calea Domnului “ sau pot simti nevoia de a se retrage din cand in cand, departe de ochii celorlalti, pentru a medita.

Asemenea lui Mercur in Rac, nativii cu Mercur in Pesti tind mai intai sa simta cuvintele si apoi sa le gandeasca. De aceea, uneori pot deveni subiectivi si pot lua lucrurile la modul personal.

Multi indivizi cu aceasta plasare a lui Mercur pot fi o adevarata “enciclopedie ambulanta”, nu pentru ca ar studia asiduu, ci pentru ca asimileaza informatiile din zbor, precum un burete.

Alina Marcu & Nicoleta Svârlefus


Astro Shop

Cele mai noi articole