Meditatia cu ajutorul uleiurilor esentiale

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 03 iulie 2013, 1879 vizualizari

Meditația este o arta straveche, care se intinde pe mai multe secole și culturi, ce aduce beneficii minunate asupra sanatatii fizice, psihice si spirituale. Este un mod sanatos de a reduce stresul, incetineste respirația și ritmul cardiac, normalizeaza tensiunea arteriala si, în unele cazuri, chiar poate sa incetineasca imbatranirea organismului. Aduce claritate in gandire, echilibru si hraneste spiritul. 

Meditatia combinata cu aromaterapie creeaza cadrul perfect  pentru un moment de relaxare si de detasare de toate grijile cotidiene, imbunatateste experienta meditatiei si ne ajuta sa scapam de emotiile toxice. Daca mai adaugam si o muzica ambientala, putem spune ca este cadrul ideal pentru “a sta de vorba” cu noi insine.

Uleiurile esentiale se pot utiliza prin metode diferite, important este sa alegeti metoda care rezoneaza cu dumneavoastra. Puteti adauga intr-un pulverizator cu apa cateva picaturi  de ulei esential si apoi pulverizati prin camera. Daca folositi lumanari, presarati cateva picaturi de ulei esential  in ceara sau va puteti masa inainte cu un ulei vegetal pe care il imbogatiti cu ulei esential. Unele persone isi presara ulei esential pe incheieturi sau in palme si apoi trec palmele peste cap. Important este sa va simtiti confortabil si sa alegeti aroma care va place. Nu alegeti ceva cu care nu va simtiti bine, pentru ca in timpul meditatiei nu veti face decat sa va ganditi la ce anume va deranjeaza.

In timpul practicarii meditatiei, următoarele uleiuri esențiale pot contribui la crearea unei atmosfere propice pentru relaxare si va pot ajuta sa regasiti pacea interioara:

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Farcasanu- terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com


*Bibliografie:

www.alive.com

www.westcoastaromatherapy.com

*Imagine: www.essentialoils.co.zaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole