Masajul ayurvedic

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 04 iunie 2014, 2435 vizualizari
Masajul ayurvedic

Masajul ayurvedic este un sistem de medicina traditionala hindus, originar din subcontinentul indian, totodata constituind si o forma de medicina alternativa. Numele masajului provine de la medicina indiana « Ayurveda » care se traduce din scanscrita prin stiinta vietii (ayur – viata, veda – stiinta). Aceasta medicina foloseste doar produse naturale si uleiuri din plante.

Terapia ayurvedica este una dintre cele mai intalnite forme terapeutice in zona Indiei si Indoneziei, si are o vechime de peste 5000 de ani.

Ea se bazeaza pe studiul celor cinci elemente pe care le gasim in natura: spatiu, aer, apa, foc si pamant. De asemenea, include tehnici de detoxifiere, dieta, retete pe baza de plante, yoga, meditație și terapie prin masaj individualizat pentru fiecare persoana.

Principalele tehnici folosite in masajul ayurvedic sunt palparea, framantarea si presiunea, si au rolul de a reduce tensiunea nervoasa si de a ameliora circulatia sangelui. Persoana care beneficiaza de acest masaj, nu trebuie sa aiba probleme grave de sanatate!

Un terapeut Ayurveda se concentrează pe "marma points", care sunt similare cu punctele de presiune din reflexoterapie, acupunctura si presopunctura. Cele mai folosite uleiuri sunt cele de menta, lavanda, migdale si susan.

Masajul Ayurvedic este conceput pentru detoxifierea si curatarea organismului prin stimularea eficienței sistemului imunitar uman. Astfel, devine un adjuvant in vindecarea anumitor boli si menține o stare bună de sănătate care să conducă la îmbunătățirea stării generale a unei persoane. Totodata, are rolul de a purifica organismul, de a facilita circulatia energiilor, de a elimina tensiunile, blocajele si oboseala, conferind destindere si o stare de bine.

De asemenea, reda stralucirea pielii, combate stresul si depresia, creste capacitatea de concentrare si, in final, echilibreaza fizicul si psihicul prin alinierea celor 7 chakre.

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Fărcășanu - terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com

*Bibliografie: www.ayurvedicmassage.com, www.balinessespa.ro, www.en.wikipedia.org

* Sursa imaginie: www.makemytrip.comAstro Shop

Cele mai noi articole