Masajul aromaterapeutic: cum functioneaza?

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 30 aprilie 2014, 3517 vizualizari
Masajul aromaterapeutic: cum functioneaza?

Daca te simti stresat, obosit, atat fizic cat si psihic, un masaj aromaterapeutic ar putea fi un remediu excelent de revitalizare si realiniere. 

Scopul unui masaj aromaterapeutic nu este doar a relaxa fizic, ci si de a se folosi, totodata, de proprietățile de refacere ale uleiurilor esențiale.

Uleiurile esentiale sunt 100% la 100% esențe concentrate din plante naturale. Asa cum v-am mai povestit si in articolele anterioroare, există mai mult de 3.000 de uleiuri esențiale, fiecare cu propriile sale calități terapeutice. Sunt folosite pentru a trata durerea, spasme musculare, rigiditate, depresie, insomnie, astm, congestie, hipertensiune arteriala, iar lista poate continua. Iata o scurta trecere in revista a uleiurilor esentiale care pot fi la indemana oricarui maseur, atunci cand un pacient se confrnta cu una din situatiile jos mentionate:

Stres: lavanda , salvie , lamaie.

Inflamatii: musetel german.

Insomnie: musetel Roman, salvie, maghiran, patchouli.

Lipsa de energie: eucalipt, grapefruit, lemongrass, rozmarin.

Depresie: nucșoară, lamaie, bergamota, anason.

Alte uleiuri pot avea proprietati purificatoare, calmante, afrodisiace, antibacteriane, calmante și chiar euforice. S-ar putea presupune ca uleiurile esentiale au “magia” lor prin contactul cu pielea în timpul masajului, dar cele mai multe dintre beneficii apar atunci când inspirați aromele lor și acestea sunt absorbite prin țesuturile moi din nas si gura.

Aromaterapia este cel mai frecvent asociata cu masajul suedez, drenajul limfatic, masajele neuromusculare, presopunctura și reflexoterapia.

Daca o sa mergeti la un masaj aromaterapeutic, ceea ce va recomand din suflet, puteti povest  iterapeutului care este starea dumneavoastra si, in functie de aceasta, se vor folosi uleiurile esentiale de care organismul are nevoie. Doar prin miros, organismul dvs. va face alegerile potrivite.

Daca doriti sa va masati singuri o anumita zona a corpului si sa folositi uleiuri esentiale, nu uitati sa utilizati un ulei operator/vegetal (masline, migdale, cocos, jojoba, etc)  ca baza pentru aceste uleiuri esentiale.

In speranta ca va este de ajutor, va astept si saptamana viitoare sa descoperim impreuna lumea minunata a aromaterapiei!

Cristina Fărcășanu- terapeut

Telefon: 0725 410 105

Email: terapieholistica@gmail.com

*Bibliografie: health.howstuffworks.com

*Sursa imagine: www.poshbeauty.com

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole