Marte in Varsator (16 mai - 17 noiembrie 2018). Calatorii fara harta, salturi fara preaviz!

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 16 mai 2018, 33689 vizualizari

Intrarea lui Marte (planeta actiunii si a dorintei) in semnul inovator si revolutionar al Varsatorului, pe 16 mai, inseamna o schimbare majora de energie. Marte ramane in Varsator timp de 5 luni, pana pe 17 noiembrie, cu o intoarcere in Capricorn (13 august- 11 septembrie). In aceste luni, multe se vor schimba si rearanja in viata noastra.

De la conformismul și dorința de ascensiune controlată a lui Marte în Capricorn, am intrat pe terenul tuturor posibilităților, al lui Marte în Vărsător. De acum e bine să ne punem mereu la  îndemână (sau înde-minte), răspunsul "de ce nu?". Adică ce-ar fi să experimentăm cutare? De ce nu? Și dacă am schimba cutare lucru? De ce nu! 

In Varsator, Marte iubeste caile noi sau prea putin explorate, actiunile se bazeaza mai mult pe dorinta de a inova, revolutiona, schimba ceva. Rabdarea pare sa fie desueta in acest context, pentru ca Marte in Varsator aduce precipitare si face sa sara in aer, precum dopurile sticlelor de sampanie agitate, zonele de viata pe care le-am gestionat cu grija incercand sa avem lucrurile sub control dar ascunzand de fapt ce nu ne place si nu functioneaza.

Este, cu siguranta, o oportunitate sa ne largim orizontul, sa inaltam perspectiva, sa facem un salt in constiinta si sa capatam o viziune proaspata, progresista. Putem acum sa descoperim cai, solutii si idei noi, avem sansa sa iesim mult mai usor din situatii apasatoare si suntem mult mai deschisi la schimbari, ceea ce este esential si... absolut necesar.

Capatam claritate, luciditate, inspiratie. Stim ce avem de facut pentru a schimba ce e nevoie si a aduce in viata noastra ce ne dorim.

Creste interesul pentru implicarea in proiecte sociale, umanitare. Se trezeste in oameni spiritul de revolutionar, dorinta de schimbare, elevare, emancipare, evolutie in toate sensurile. Suntem ceva mai mentali, privim totul mult mai detasat, actionam din convingere, facem alegeri bazate pe ratiune mai mult decat pe sentimente. 

Marte in Varsator este progresist, original, creativ, insa si generator de anarhie si haos, cand exagereaza. Prin urmare, sa fim atenti la tendinta de a exagera, de a avea reactii disproportionate si a lua decizii impulsive, prea radicale, definitive si irevocabile pana nu suntem siguri ce vrem si ce e mai bine pentru noi si pentru ceilalti.

E foarte posibil ca in aceasta perioada sa se inregistreze un freamat social accentuat finalizat cu revolte, miscari de strada, conflicte. De altfel si la nivel personal, in relatiile noastre, ies la iveala frustrari mai vechi, de aceea se pot isca foarte usor conflicte, mai ales pana pe 27 iunie. Si e posibil sa fim prinsi chiar si in conflictele altora.

Asadar, e bine sa fim cat se poate de rezervati, sa avem o masura a bunului simt in toate confruntarile cu cei din jur si, mai ales, sa nu ne implicam mai mult decat e cazul in situatiile nerezolvate ale altora. Totusi, asta nu inseamna sa tacem, cand stim un adevar, detinem informatii care ar putea fi utile cuiva pentru a capata claritate, mai ales cand ni se solicita acest gen de sprijin.

In esenta, acest tranzit ne invata pe toti sa gandim in afara limitelor, sa ne intindem dincolo de zona calduta, sa fortam putin aceste limite cand e cazul, pentru a crea o realitate diferita pentru noi. Nonconformismul este absolut necesar, mai ales acum si mai ales pentru cei care nu s-au mai simtit inspirati de multa vreme si nu au mai gasit bucurie in proiectele lor si in ceea ce fac. Uneori e nevoie de saritura de pe ax, chiar daca nu suntem siguri de urmari, e nevoie de curajul de a infrunta necunoscutul si de incredere in ce este si in ce e posibil sa cream mai departe, chiar si in lipsa unei harti, a unor date clare.

Marte in Varsator actioneaza la limita regulilor sau chiar ignorandu-le total. Asta este reteta succesului sau. Nu spun sa incalcam regulile deliberat netinand cont de costuri, ci spun ca uneori e nevoie sa privim dincolo de o regula asezata in mintea noastra pentru a ne constrange si limita creativitatea. Acum e timpul să ieșim din tipare, să părăsim fără să clipim șabloanele, ideile nefunctionale, care nu au nimic revigorant și cutezător în ele. E timpul să vedem dincolo de ușă, dincolo de propriul gard si chiar dincolo de propria individualitate și minte. Să expansionăm privirea, gândirea, ideile. Să căutăm soluții inedite, căi originale, nemaincercate până acum, indiferent care e tema si subiectul.

Marte în Vărsător nu e deloc egoist, el acționează din convingere, mai ales pentru cauze comune, pentru un ideal, un vis, o aspirație. Marte în Vărsător nu are timp și energie pentru mărunțișuri, griji sleitoare, acțiuni în scopul supraviețuirii. El se dedică fără ezitare unor scopuri mai înalte, se implică total în acțiuni curajoase si diferite, noi, altfel, fascinante. Pare radical pentru că nu-i place izul de compromis sau de echivoc. Nu prea e loc de negociere, de nuanțe și judecăți. Sau de imitație și repetiție. E ori, ori. 

Marte Vărsător e revoluționarul pașnic, prietenos. El caută progresul prin idei geniale, libertatea de a fi diferit, soluții ingenioase și creativitate. Prin acest "altfel" sau "altceva".

Ne pregătim să inovăm, să reinventăm acel segment de viață pe care Marte îl activează în harta fiecăruia. Altfel spus, începe revoluția pașnică. Ne înnoim viața.

Cei care vor avea curajul sa treaca dincolo de propriile limite, dincolo de prejudecati, cutume si confort, vor avea succesul de partea lor, mai ales daca isi vor pastra, in acelasi timp, integritatea, bunul simt, onestitatea.

Inspiratie, Curaj si Bucurie, tuturor!

 

*Foto: Gabe Tomoiaga https://www.facebook.com/tomoiagagabe/Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Primeste zilnic horoscopul si noutatile pe e-mail!
Comentarii

Astro Shop

Cele mai noi articole