Marte in Scorpion, 3 ianuarie- 6 martie 2016. Explozia silentioasa

Autor: AstroCafe.ro - luni, 04 ianuarie 2016, 2393 vizualizari
Marte in Scorpion, 3 ianuarie- 6 martie 2016. Explozia silentioasa

Din postura de co-guvernator al acestui semn (si unicul, pana in mometul in care Pluto a fost descoperit), Cosmicul Razboinic Marte isi poate face cale cu usurinta prin tinuturile apoase, ciudate si misterioase ale Scorpionului. 

Intrarea lui Marte pe ocultul taram al mortii si regenerarii din data de 3 ianuarie se va simti ca o silentioasa si eliberatoare explozie, dupa toata perioada de frictiuni sociale si de stat ca pe muchie de cutit, cat a durat tranzitul sau prin semnul Balantei. (Marte in Scorpion in 2016: 3 ianuarie- 6 marte si 27 mai- 2 august).

Dintr-o postare anterioara despre Luna Noua in Scorpion (din 11.11.2015):

“Scorpionul este un arhetip dur, animalic si totusi sofisticat intr-un mod bizar. Guvernand procesele primare ale nasterii, mortii si sexualitatii, precum si psihanaliza, straturile inconstiente ale mintii si energiile complexe, Scorpionul este un semn care atinge realitatile de baza printr-o curiozitate penetranta a ceea ce este ascuns, ale celor mai adanci taramuri – un nivel de profunzime in care creativitatea, dinamismul dezlantuit a ceea ce nu poate fi imblanzit constituie o fertilitate propice pentru procesele radicale ale creatiei, distrugerii si reinnoirii.”

Scorpionul reaprinde naprasnicele scantei ale lui Marte, insa ii tempereaza totusi agresiunea salbatica, prin strategie si prin concentrarea necesara de a impinge catre cele mai crude, intunecate si aproape de radacini lucruri ce au mustit dincolo de suprafata.

Marte in Scorpion este un Marte la superlativ, canalizat intr-o maniera ponderata, dar implacabila si deliberata in acelasi timp, catre actele de curatare, de unire, amputare si transformare. Impulsul sau inovator ne poate duce pe terenuri obscure, neexplorate, asemeni Lunii Noi din noiembrie si lui Venus aflata in tranzitul ei prin Scorpion. Insa de aceasta data, chemarea la actiune va rasuna tare si clar, tinand cont de energia pe care o are planeta masculina a asertiunii si dorintei.

Analizarea si cantarirea optiunilor ce au predominat in perioada de tranzit a lui Marte prin Balanta ne va impinge intr-o claritate taioasa, facand cu incredere pasi in directia dorita, iesind din starea de stagnare care ne-a tinut pe loc in ultimele saptamani.

Dat fiind faptul ca Scorpionul este un semn fix, eforturile in aceasta perioada vor fi cel mai probabil determinate, facute din convingere si cu perseverenta. Actiunile vor avea un ecou mai profund si, cel mai probabil, consecinte premeditate. Pana la urma, Scorpionul este guvernat si de Pluto, planeta extremelor. Iar ceea ce esueaza in a ne oferi vindecarea dorita, onestitatea si intelegerea la nivel de suflete de care simtim nevoia, cel mai probabil isi va intani moartea. “Calea de mijloc” si “retinerile” sunt concepte straine pentru “totul sau nimic” Scorpion, care este, pe de alta parte, fluent in limbajul simturilor interioare si al intuitiei.

Marte in Scorpion retrezeste in noi imboldul de a actiona pe instinctele de supravietuire si de a confrunta crizele, dand piept cu ele direct, pentru a ajunge la celalalt capat ca fiinte renascute si mult mai puternice. Nicio piatra nu va ramane neintoarsa. Tineti minte ca o mare parte din rezultatul acestui proces depinde de noi, de rezistenta noastra, de refuzul nostru de a intelege, de a ne acorda, de a evolua corespunzator, de a ne deschide si de a sapa adanc in Sufletul nostru.

Potentialul de calmare si vindecare al acestui tranzit va fi mult mai evident in perioada 11-18 ianuarie, atunci cand Marte va forma un trigon cu Neptun in Pesti: Neptun poate atenua taisurile Scorpionului, imblanzind instinctele compulsive si aducand cu sine mai multa compasiune si perspectiva transpersonala. O vibratie similara va colora evenimentele de la 1 pana la 11 februarie, cu un trigon Marte – Chiron. Totusi, perioada 25 ianuarie - 9 februarie il va prinde pe Marte in Scorpion intrand in cuadratura Uranus-Pluto, astfel incat este indicat ca anumite expresii de umbra ale Scorpionului (precum suspiciunea si resentimentele, printe altele) sa fie tinute sub atenta observatie.

Datorita ciclului de retrograd a lui Marte din 2016, Planeta Rosie va intra in umbra sa de pre-retrograd in jurul datei de 20 februarie. 

In 6 martie, Marte intra in Sagetator. Marte va fi retrograd in intervalul 17 aprilie- 30 iunie (Sagetator si Scorpion). Revine in Scorpion pe 27 mai si isi va incheia periplul in acest semn, pe 2 august.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com/

Traducere: Alice Dănilă

Imagine: www.astrologerbillatrride.typepad.com


Astro Shop

Cele mai noi articole