Marte în Rac (25 Martie - 20 Mai 2023). Muncă interioară de împuternicire

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 27 martie 2023, 6039 vizualizari

Odată cu intrarea lui Marte în Rac (25 Martie), ne adunăm oștile, ordonăm retragerea lor din câmpul bătăliei. Dacă în ultimele săptămâni energia accentuată a Gemenilor ne-a pus pe drumuri, pe căutat, învățat, cercetat, aflat, explorat posibilități, iar uneori pe risipă de timp, atenție și alte resurse, acum această energie este înlocuită treptat cu una ceva mai conservatoare și prudentă, dar receptivă și vigilentă, a Racului.

Practicarea inteligenței emoționale

Cu Marte în Rac, energia feminină și receptivă se combină cu luptătorul și războinicul Marte. Poate rezulta o mare forfotă interioară, o vâltoare emoțională, interpretată ca ezitare, aceasta fiind produsă de dorința de acțiune care se izbește de emoții și de nevoia de siguranță. Marte în Rac activează nevoile, în special nevoia de securitate. Luptele sunt duse mai mult în interior și în medii/spații familiare, sigure, având ca scop securizarea a ceea ce iubim și ne este drag.

Folosită înțelept și cu inteligență (emoțională), această energie ne sprijină să ne revizuim prioritățile, să triem informațiile care au ajuns la noi în ultimele săptămâni, să păstram esența din experiențele trecute și să înlăturam/vindecăm ce nu e sănătos pentru noi.

O fundație nouă pe un teren curat

De ceva vreme, contextul astral ne împinge către reinventare, înnoire, crearea de noi posibilități, revendicarea puterii și a autorității. E nevoie de depășirea unor tipare împrumutate încă din familie, în perioada copilăriei, poate. Cu toții simțim că e vital să schimbăm câte ceva în viață noastră, să renunțăm la ceva, să ne împacăm cu ceva să ne rearanjăm prioritățile astfel încât să ne simțim mai în siguranță și protejați, dar și mai stabili pe propriile picioare și asumându-ne propriul drum și destin, chiar dacă la început e necesar un efort considerabil, un disconfort datorat renunțării la ceva familiar și adaptării la un nou context.

Acum, pe de altă parte, energia Racului ne oferă răgazul de a ne însănătoși rădăcinile, de a ne elibera de emoții toxice, prin revederea trecutului cu ochi noi și cu mai multă înțelepciune, blândețe și îngăduință mai întâi pentru noi înșine și apoi pentru ceilalți. Astfel încât noul să se așeze pe un teren curat și crearea lui să fie însoțită de inteligența emoțională.

Alegerea ingredientelor, prepararea și coacerea 

Cât timp Marte a fost în Gemeni, ne-am mișcat, am studiat piața, am negociat, ne-am procurat ingredientele, ne-am umplut "sacoșele" minții cu tot felul de idei (rețete) pe care ni le-am apărat vocal când a fost nevoie. Acum, Cu Marte în Rac, ne întoarcem acasă cu sacoșele pline. Și după ce constatăm că am fost poate prea mult departe de casă și de sufletul nostru, de relațiile noastre de suflet și de cămin, că nu ne-am dat seama cum a zburat timpul cât am fost plecați, deșertăm sacosele și privim marfa.

Urmează selectarea ingredientelor de calitate și mai ales utile. S-ar putea ca doar un sfert să ne fie de folos ACUM, din tot ce am adunat... și va trebui să hotărâm ce facem cu restul. Ca să nu mai vorbim de faptul că acum, prin activarea din ce în ce mai amplificată a axei Rac - Capricorn, e un prilej excelent să ne delimităm de o grămadă de tipare de familie care nu sunt sănătoase și nici de succes.

Apoi, începem prepararea și așteptăm coacerea noii "prăjituri", a noii rețete cu care vom ieși la interval abia din 20 Mai încolo. Deocamdată, să testăm cuptoarele interioare și să ne asigurăm că ne facem bine treaba... acasă. În toate sensurile lui "acasă"."

-----

🌐 Facebook 🌐 InstagramAstro Shop

Cele mai noi articole