Marte în Gemeni, 4 martie- 23 aprilie 2021. Tineri, neliniștiți și cu dor de ducă

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 04 martie 2021, 43095 vizualizari
Marte in Gemeni

Marte pleacă în sfârșit din Taur, unde cu greu s-a adaptat la lentoarea, rigiditatea și dorința de a păstra doar căile de acțiune cunoscute și sigure (dar până și Marte are nevoie uneori să-și tragă sufletul, deh). Acum e satisfăcut, mult mai în largul lui, în Gemeni, semn pe care îl va tot “lua la picior” sau la... o vorbă, din 4 martie și până în 23 aprilie.

În Gemeni, Marte încarcă cuvintele cu forță, stimulează intelectul, gândirea, dorința de nou și diversitate. N-are stare, se tot vânzolește  și probabil că nici pe noi nu ne va lăsa să stăm locului. Începe să se simtă dorul intens de ducă, gândurile zburdă nestigherite pe pajiștea minții pentru că, da, râdem, glumim și părăsim incinta, iar dacă se ivește ocazia vreunei polemici, a unei lupte prin cuvinte ascuțite și argumente în avalanșă, de ce nu?

E multă efervescență mentală, avem viteză de reacție și de decizie. Multe idei noi, extraordinare ne pot surprinde în modurile cele mai plăcute, multe soluții neașteptate ne ajută acum să deblocăm situații din viața noastră cu care ne-am bătut capul cine știe cât timp sau să începem proiecte inedite și chiar să ne angajăm pe un drum nou în rezonanță cu misiunea și destinul nostru.

În acest sens, lui Marte în Gemeni ii dau apă la moară (pardon, vânt în elicele capului) planetele din Vărsător, care îl așteaptă rând pe rând, prin aspecte armonioase, să pună de un brainstorming ca la case mari și vremuri epice. Așa că, nici cu gândul nu gândim cât de spontani, inventivi și inteligenți putem fi, atunci când lăsăm energia asta să curgă și să se manifeste prin noi.

Marte (curajul, acțiunea, dorința, felul în care obținem ce ne dorim) în Gemeni (intelectul, cuvântul, comunicarea, relația cu mediul, comerțul, distribuirea informației) creează contextul ideal pentru activități care țin de comunicare în scris sau oral, comerț, editare, redactare, deplasări.

Acum putem scrie ceva ce ne tot propunem de mult timp, poate niște articole sau o carte, mesaje, scrisori etc. Tot în această perioada, putem rezolva chestiuni legate de documente, putem face tranzacții profitabile, putem afla/învăța cum să ne creștem publicul/clientela, ne putem crește pupularitatea. Dar… atenție, în ce privește popularitatea, pentru că riscul de a ne da în stambă, de a face gafe din grabă și impulsivitate sau a intra în conflicte care aruncă asupra noastră o umbră de neîncredere și antipatie, este foarte crescut. 

Să fim atenți la cuvinte, dar și la indiscreția accentuata acum, mai ales că Marte și Mercur se vor afla într-un raport deloc prietenos în ultima parte a lunii martie și, probabil din cauza emoțiilor și a confuziei, riscăm să dăm pe-afară de elan lingvistic și să dăm cu bățul în baltă aruncând cuvintele cu praștia furiei sau a agresivității. Să fim atenți și la ce promitem, ce decizii luăm și ce angajamente ne propunem să onorăm, întrucât tindem pe alocuri să spunem mai multe decât facem și să promitem mai mult decât suntem în stare sau avem chef.

Obișnuiți-vă și cu ideea răzgândirii, nu fiți prea aspri cu voi dacă va veți vedea țopăind de la o idee la alta, de la o treabă la alta, de la un scop la altul. Sunteți în grafic. Atenția e mai degrabă distributivă și mereu furată de peisaj, cu Marte în Gemeni, decât concentrată asupra unui scop clar. Acum diversificăm, evazăm, expansionam câmpul de posibilități și de acțiune. Nu avem timp de prea multă pritoceală la vreun proiect, acum funcționăm mai pe viteză și curiozitate. Avantajul este că aflăm și descoperim multe, învățăm lucruri noi, ne deschidem mintea, ne exprimăm mai ușor și mai cu talent. Umorul e și el la el acasă, dar și ironia e adusă la rang de artă. Una peste alta, suntem tineri, neliniștiți (a se citi jucăuși) și curiosi și asta ne ocupă tot timpul… până pe 23 aprilie.

Fie primit!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole