Marte in Balanta (7 decembrie 2013- 26 iulie 2014). Drumul spre echilibru trece prin extreme

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 08 decembrie 2013, 1544 vizualizari
Marte in Balanta (7 decembrie 2013- 26 iulie 2014). Drumul spre echilibru trece prin extreme

Marte a intrat deja in Balanta (7 decembrie), un semn in care nu prea se simte in largul lui. Unde mai pui ca sta aici mai bine de 7 luni, pana pe 26 iulie 2014 (va avea o perioada de mers aparent retrograd intre 1 martie si 20 mai) si ca se va afla in relatii tentionate cu planetele aflate in celelalte 3 semne cardinale (Uranus in Berbec, Jupiter in Rac, Venus si Pluto in Capricorn), ceea ce ne duce cu gandul la mari schimbari, tensiuni, provocari majore atat la nivel micro cat si la nivel macro. Urmeaza o perioada de rescriere a tiparelor in care functionam, ca indivizi si ca societate... 

Ne aflam deja intr-un ciclu al schimbarilor majore, inca de cand semnele cardinale au inceput sa fie ocupate de Pluto (2008- Capricorn), Uranus (2011-Berbec), si mai cu seama din 2012, cand a inceput un sir de 7 cuadraturi intre cele doua planete, care vor continua sa zgaltaie structurile vechi pana in 2015 cel putin. Jupiter se afla in Rac (alt semn cardinal), aducand un plus de greutate si intensitate configuratiei astrale careia i se alatura si Marte acum, activand cel de-al 4-lea brat al crucii cardinale - Balanta. 

Cu alte cuvinte, ne putem astepta la o perioada de mari tensiuni, care se manifesta ca rezultat al neutenticitatilor prezente in viata noastra, in manifestarea in raport cu oamenii din jur, cu activitatile in care suntem implicati, cu comunitatea din care facem parte si asa mai departe. Felul in care ne raportam la tot ce este in jur sufera acum o schimbare de perceptie si de atitudine.

Suntem intr-o cautare permanenta a echilibrului, la fel cum Universul este permanent intr-un proces de echilibrare a tot ce este. De aceea, daca exista ceva de care nu avem nevoie, acel ceva probabil ne va fi "luat", va disparea, va pleca, vom fi nevoiti sa rupem legatura cu el. Trecand prin extreme, putem gasi echilibrul in cele din urma. Schimbarile, in aceasta perioada, se declanseaza fara preaviz, fara premeditare sau strategii. Intr-o clipa, toata viata se poate schimba. Iar in clipa urmatoare se poate schimba din nou.

De exemplu, cineva care are o relatie in care nu se simte bine si se tot plange de multa vreme despre asta, in ciuda faptului ca nu face nimic pentru a schimba situatia, poate fi surprins de o experienta neasteptata in acest sens sau va fi scos din acea relatie. Poate ca ruptura vine ca un soc, din partea celuilalt, sau poate ca ceva se intampla si determina schimbarea radicala. Dar ulterior, totul se poate intoarce in favoarea celui care initial s-a considerat victima, prin intalnirea cu un partener mult mai potrivit. Cam asa se pot schimba de rapid lucrurile si orice este posibil.

Cineva care este nefericit cu locul sau de munca, are din ce in ce mai putina tragere de inima sa mearga si sa faca ce are de facut sau are tot felul de plangeri legat de asta, daca nu face decat sa isi sporeasca nemultumirea fata de acest aspect, fara sa faca o alegere, fara sa schimbe ceva, macar perceptia, atunci nu e exclus sa isi provoace schimbarea ca si cand aceasta ar veni din afara. Deci nu e exclus sa fie demis. Intr-un fel sau altul, noi cream acest gen de schimbari, chiar daca nu stim cum, nu suntem mereu constienti de asta sau nu ne asumam ca noi suntem sursa lor.

Avand in vedere caracterul de surpriza, chiar soc, pe care experientele din urmatoarele luni il au, nu mai putem avea nici macar iluzia controlului. De altfel, asta e unul dintre beneficiile pe care le putem extrage, si anume intelegerea faptului ca exact atunci cand renuntam la control, cand lasam totul in voia Lui Dumnezeu, avem cu adevarat controlul. Si ca nu exista siguranta, exista cel mult un concept al sigurantei sau al stabilitatii, pe care noi l-am creat si apoi ne-am straduit sa-l confirmam adaptandu-ne alegerile si actiunile astfel incat sa construim o realitate a stabilitatii aparente. Cand, de fapt, totul este intr-o continua schimbare, intr-un continuu proces de echilibrare a energiilor, intr-o dinamica perpetua. 

De aceea, in loc sa ne speriem la gandul ca Marte in Balanta are un potential de tensiune si chiar violenta, chiar daca e adevarat, sa nu uitam ca totul este in faza potentiala, exista infinite posibilitati in fiecare moment. Asadar, sa ne uitam cu atentie la noi si la viata noastra, la cine suntem si ce facem, la plangerile pe care le avem despre diverse aspecte din viata noastra. Iar daca apar astfel de schimbari bruste, daca e sa se sfarseasca anumite capitole de viata, sa avem incredere ca, in final, vom intelege ca toate sunt avantajul nostru pe termen lung, iar schimbarile, chiar daca sunt inconfortabile, ne pot aseza pe acel drum optim pentru noi.

Marte a intrat in Balanta pe 7 decembrie si va interactiona cu Uranus si Pluto incepand cu mijlocul lunii decembrie. Influenta lui Uranus va fi puternica atunci si va provoca forfota, schimbare, surprize, chiar lovituri de teatru la nivel personal sau social/politic. Pe langa vestile socante, revolte, framantari sociale, accidente sau fenomene climatice, e posibil ca persoane aflate in pozitii de influenta, sa faca acum mutari hazardate, abuzuri de putere, chipurile in "numele dreptatii". De altfel, probabil cele mai multe conflicte se vor naste, in urmatoarea perioada, in numele a ceva, mai ales "in numele dreptatii". Ceea ce nu este decat un scut foarte bun dupa care sa ne ascundem, sa fugim de responsabilitatea propriilor emotii, trairi, adevaruri, alegeri. Caci... care dreptate? Dreptatea cui?

Intre Craciun si Anul Nou este posibil sa fie date niste carti pe fata, sa spunem/exprimam/manifestam ceva ce am ascuns mereu sau pur si simplu am reprimat de teama sa nu fim judecati sau abandonati. Acum sar capacele oalelor aflate mult timp sub presiune. Efectul va fi puternic mai ales in cazul acelora care s-au prefacut mult timp ca le este bine, desi nu le era, au investit energie intr-o poza, fara a-si permite sa fie cine sunt si sa spuna ce cred, au dedicat timp si resurse pentru relatii in care nu mai cred de mult sau pentru activitati in care se implicau din lipsa de altceva.

Este, totusi, un timp al adevarului. Iar crizele care pot aparea pot produce schimbari pozitive si salturi calitative in orice fel de relatie (conjugala, de prietenie, de afaceri, familiala).

E bine sa fim prudenti cand sofam, sa fim prezenti la ceea ce facem, sa ne straduim sa primim tot ce vine asa cum vine cautand solutii in moment, sa aducem luciditate si constienta in alegerile noastre in loc sa fim pe pilot automat, sa ne sustinem unii pe ceilalti in acest proces, sa cream punti de legatura cu oamenii cu care rezonam. Pentru ca marea binecuvantare a acestui tranzit este la nivel colectiv. Cumva, intreaga perioada de trecere a lui Marte prin Balanta ne invata sa facem alegeri pentru binele tuturor si sa ne indreptam in directia potrivita pentru a putea fi o contributie cat mai curata si puternica in acest sens. De aceea, multi oameni isi vor schimba preocuparile sau le vor ajusta semnificativ. Acum devine mai important "ce pot fi si face astfel incat sa fie pentru binele tuturor, sa fiu contributie", in loc de "cum sa fac sa-mi fie mie bine". 

E un timp de asteptare, iar nerabdarea, precipitarea, iritabilitatea si chiar furia vor fi greu de tinut in frau, totusi ce avem de invatat este sa asteptam momentul perfect, timpul divin pentru orice lucru pe care-l dorim, pentru orice rezultat. Oricum, degeaba facem proiectii si ne imaginam cum va arata viitorul sau "finalul"  procesului, caci cu atatea schimbari e greu de prevazut. El se va re-crea permanent, prin fiecare schimbare care are loc in prezent. Apoi, chiar daca in exterior se schimba multe, totul ajuta la desteptarea sufletului, la imputernicire din inima. Cu alte cuvinte, putem face diferenta intre a "avea putere asupra..." si "a fi puternic prin sine insusi".

Semnele cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) vor simti mai intens influentele, in sensul ca acesti nativi vor produce cele mai mari schimbari, insa nimeni nu va fi scutit de efectele tranzitului lui Marte prin Balanta si a configuratiilor aferente. Tuturor ne vor fi fortate limitele. Nu ne putem plange de plicitiseala, caci avem "aventura pe paine". :)

In incheiere, sa ne amintim ca  ceea ce primim este ceea ce avem nevoie, prin urmare, sa fim observatori lucizi ai nostri, ai vietii, ai evenimentelor. Si sa privim totul din spatele egoului, cu inima, cu cat mai multa constienta si credinta! Poate fi de folos sa ne alegem o mantra pe care sa o folosim zi de zi: "Faca-se voia Ta!" sau "Orice este posibil". Acestea ne ajuta sa fim flexibili, sa fim in acceptare si smerenie. Dilueaza rezistenta pe care tindem sa o opunem si ne ajuta sa fim mai deschisi catre a primi inspiratie si ghidare superioara. 

Apoi, putem folosi un instrument Access : "Ce altceva e posibil?" sau "Cum poate deveni si mai bine decat atat?" Stand in aceste intrebari aducem mai multa constienta, mai multa lumina in unele aspecte si evenimente pe care tindem sa le vedem in nuante intunecate. 

Inspiratie, usurinta si binecuvantari, tuturor!

Din inima,

Nicoleta Svârlefus


*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole