Marte in Balanta, 12 noiembrie 2015- 3 ianuarie 2016. Tango Cosmic

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 13 noiembrie 2015, 2435 vizualizari
Marte in Balanta, 12 noiembrie 2015- 3 ianuarie 2016. Tango Cosmic

Razboinicul rosu va incepe ciudatul sau dans de societate in Balanta, incepand cu data de 12 noiembrie 2015. Marte este considerat a fi/lucra in propriul detriment atunci cand se afla in acest semn, ceea ce inseamna ca ii este mult mai dificil sa functioneze decat in mod normal. 

Daca ati fost atenti la tranzitele astrologice inca din decembrie 2013 (ultima data cand Marte a intrat in semnul Balantei, unde a poposit pentru aproape 8 luni, datorita fazei sale de mers aparent retrograd), probabil va aduceti aminte cat de dificil este de gestionat fluxul puternic si individualist al energiei martiene intr-un semn atat de politicos si reflexiv, precum cel al Balantei.

Marte este subiectiv, egocentric si impetuos. Din postura de guvernator atat al Berbecului, primul semn al zodiacului, cat si al Scorpionului, Marte simbolizeaza valul de energie propulsanta necesara pentru a da startul (sau a transforma) un cilcu de experiente. Tranzitele sale ilustreaza schimbarile subtile in ceea ce noi numim modus operandi, in luarea deciziilor si in modalitatile de asertiune in cadrul colectiv. Este o energie bruta, nesofisticata, ce nu tine cont de maniere, eticheta sau calm, ceea ce reprezinta limita maxima pentru calma si diplomata Balanta. Versatilitatea nesfarsita a Balantelor in cautarea echilibrului ideal forteaza vigoarea martiana sa incetineasca si sa devina mai putin directa, transanta, obligand-o sa fie mai sinuoasa si mai cerebrala decat in mod normal.

Desi in mod natural Marte marseaza neinfricat pentru a-si atinge propriile scopuri, atunci cand se afla in Balanta, se simte presat sa isi echilibreze instinctele proprii cu drepturile si perspectivele celorlalti. Brusc, expresia furiei, sexualitatii si a puterii vointei poate deveni mai problematica, deoarece starea de echilibru mult-cautata de Balanta devine scopul final. 

Atunci cand este canalizata corect, aceasta poate fi o combinatie ce poate aduce la suprafata luptatorul din noi plin de compasiune, facilitand rezolvarea eleganta a conflictelor din relatii, insuflandu-ne sa revizitam sau sa eliberam in mod constient furia acumulata in noi sau sa ne recalibram punctele declansatoare. In cel mai rau caz, in mod special daca Marte natal este deja “starnit” sau daca nu am invatat cu adevarat sa ni-l exprimam,  acest tango dintre diplomatie si asertiune ne poate zgaria pe creieri si poate cauza un cumul enorm de resentimente, ce ne-ar putea impinge la manevre periculoase, identificari proiective sau agresiune pasiva. 

Pendulul ar putea aluneca frenetic intre nevoia compulsiva de a ne baga sentimentele “sub pres” si nevoia viscerala de a le revarsa pe ceilalti, cu consecinte pe care le-am putea regreta, cum ar fi terminarea unei relatii. Insa nu va speriati: exact din aceste motive, tranzitul lui Marte in Balanta se poate transforma intr-o pretioasa sansa de vindecare pentru aceia dintre noi care in mod curent se zbat intre cele doua extreme, aproape zi de zi. Si petru ca vorbim despre un semn Cardinal (control), de Aer (minte), precum Balanta, aceasta sansa de vindecare poate fi fructificata cu usurinta, prin constienta si autodisciplina.

Sa incepem cu o serie de “Asa da”/ “Asa nu” pentru Marte aflat in Balanta:

Asa da!

Examinati radacinile furiei voastre. Balanta este o experta in cantarirea fiecarei parti a unei situatii, astfel ca este important sa evaluam daca furia noastra se naste cu adevarat din situatia care a declansat-o. Acest lucru ne ajuta sa constientizam tipare pe care avem nevoie sa le spargem. 

Daca va simtiti tentati sa dati curs unor comportamente negative, cum ar fi cele de tip pasiv-agresiv, remarci sarcastice, inducerea sentimentului de vinovatie sau proiectarea, incercati sa parasiti zona unui conflict incins macar temporar, pentru a elibera din presiunea acumulata.

Discutati cu ceilalti (parteneri, prieneti, rude) si exprimati chestiunile relevate intr-un mod politicos, dar sincer, avand ca scop unic rezolvarea unei dispute. Puteti discuta tiparul maniei, numai in cazul in care nu incercati sa insuflati sentimentul de vinovatie sau sa manipulati persoana respectiva si doar pentru a construi incredere reciproca, obtinand o perspectiva mai larga.

Verificati-va constant motivele.

Asa nu!

Nu puneti nevoile altora inaintea nevoilor voastre. Balanta este despre echilibru, nu despre negarea de sine care poate duce la resentimente sau atitudini pasiv-agresive, ca rezultat al unor nevoi reprimate. In schimb, cautati cooperarea si conlucrarea.

Nu incercati sa ii convertiti pe ceilalti la punctul vostru de vedere. Mai degraba, invatati sa ascultati. 

Nu intrerupeti/retrageti comunicarea, ca modalitate de control, manipulare sau evitare ( “tratamentul tacerii”), iar la scala larga, nu retineti ceea ce stiti ca are nevoie cu adevarat partenerul vostru de la voi, din aceleasi motive.

Nu va lasati prada regresiunii emotionale. Furia voastra tine atat timp cat veti continua sa construiti scenarii specifice din aceeasi energie si poate defroma interpretarea evenimentelor. Incercati sa va distantati de aceste fabricari ale mintii si stati ancorati in realitate.

Toate acestea sunt sublate de implicatiile lui Uranus si Pluto pe intreg parcursul lunii decembrie. Marte va forma in prima faza o cuadratura cu Pluto in Capricorn, intre 5 si 8 decembrie, iar apoi va intra in opozitie cu Uranus aflat in Berbec, pe la jumatatea aceleiasi luni. Aceste formatiuni tensionate sugereaza acumularea de factori agravanti, in mod special in ceea ce priveste luptele pentru putere (Pluto) si impulsurile rebele si volatile (Uranus).

In a doua jumatate a lunii noiembrie (in mod special in perioada 23-26 noiembrie), Marte formeaza o posibil derutanta inconjunctie cu Neptun aflat in Pesti, indicand posibilitatea unor scopuri alese gresit sau a unor dificultati notabile de a imbina actiunea practica cu idealurile. Din cauza temutului efect de   “camera cu oglizi” al lui Neptun, proiectarea este de asemenea, o foarte posibila varianta realista, in contextul acestei injonctiuni. Cel mai bun lucru pe care il putem face in aceste zile este sa ramanem flexibili, alerti si retinuti in actiuni propriu-zise, pana in momentul in care suntem capabili sa vedem dincolo de valurile de ceata ale lui Neptun.

Marte va sta in Balanta pana in prima saptamana a lunii ianuarie 2016, cand va intra in Scorpion, habitatul sau natural. Urmarind echilibrul si corectitudinea (ceea ce nu este echivalent cu a face pe plac celor din jur cu orice pret, chiar daca acel cineva suntem noi insine), acest tranzit ne va pne intr-o pozitie mai puternica de a gestiona intensele si mai putin comodele energii ale Scorpionului, precum si evolutiile din anul viitor ale fazei de mers aparent retrograd al lui Marte.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com

Traducere: Alice Danila


Astro Shop

Cele mai noi articole