Marte

Autor: AstroCafe.ro - luni, 23 februarie 2009, 35552 vizualizari
Marte


Din punct de vedere astrologic, Marte guverneaza zodiile Berbec si Scorpion. Prezenta sa in prima zodie mentionata, confera nativului un mod de exprimare sincer, necenzurat, vulcanic. In schimb, Marte in Scorpion este mult mai profund si cenzurat in manifestari. Are aceleasi trairi puternice pe care le are Marte in Berbec, insa ele sunt sesizate la nivel interior. Comportamentul nu mai este atat de direct si agresiv fizic.

Pozitia lui Marte pe astrograma indica felul in care ne exprimam vointa, vitalitatea, spiritul de initiativa, ambitia, curajul, instinctul, eficienta cu care actionam intr-o anumita directie. Arata ce ne motiveaza si impulsioneaza spre a obtine lucrurile pe care ni le dorim. El reprezinta, de asemenea, sexualitatea masculina. Astfel ca il putem studia pe Marte in astrograma unui barbat, pentru a intelege cum isi percepe si exprima el masculinitatea. Pe astrograma unui femei, Marte indica tipul de barbat de care aceasta este atrasa din punct de vedere fizic.

In cazul in care aveam de-a face cu un Marte afectat, persoana poate fi ( in functie de aspecte, pozitie ) lipsita de vitalitate, sau din contra, isi poate exprima energia martiana intr-un mod exagerat. Marte afectat in tema natala a unui barbat poate crea dificultati in exprimarea masculinitatii, motiv pentru care pot aparea diverse frustrari si nemultumiri interioare.

Marte in Berbec
Aici Marte se manifesta in plenitudinea frumusetii sale. Nativii cu Marte in Berbec sunt combativi, indrazneti, competitivi. Au o vointa puternica si pot fi catalogati de multe ori ca fiind persoane care nu pot sta locului. De fapt, ei au nevoie de miscare, iar daca sunt limitati si conditionati, se vor exprima fara indoiala impulsiv, chiar violent. In general avem de-a face cu persoane sincere, care spun ceea ce gandesc si simt. De multe ori tind sa actioneze sau sa vorbeasca inainte sa gandeasca eventualele consecinte care pot surveni, ( mai ales daca Mercur i se alatura lui Marte in Berbec), motiv pentru care isi pot face dusmani si uneori pot strica relatii. Intr-o astrograma feminina, indica o persoana atrasa de barbati virili, dinamici, expresivi, pasionali, chiar agresivi in manifestare.

Barbatii cu Marte in Berbec sunt increzatori in potentialul lor, sunt expresivi, iar sentimentele lor sunt intense. Pentru ei totul este trait la maxim. Un Marte afectat poate face nativul irascibil, impulsiv prin tot ceea ce face si spune, vulcanic peste masura, certaret ( cauta cearta ), egoist.

Marte in Taur
Nativii cu Marte in Taur au o vointa constanta si sunt perseverenti atunci cand doresc sa obtina ceva. Sunt rabdatori, prevazatori si incapatanati. Prefera sa tatoneze terenul si apoi sa actioneze, spre deosebire de Marte din Berbec care actioneaza fara sa gandeasca in prealabil care sunt consecintele. Modul de actionare functioneaza conform expresiei “ incet dar sigur”. Aceste persoane se simt stimulate si sunt dornice sa intreprinda o activitate, atunci cand aceasta implica satisfactii de ordin material sau financiar.

Nu prea obisnuiesc sa-si piarda timpul cu lucruri care nu le aduc profit.Atat nativii cat si nativele cu aceasta situare a lui Marte pe astrograma au o senzualitate notabila si un apetit sexual dezvoltat. Le place sa-si “descopere” partenerul folosind toate cele cinci simturi; relatia intima se desfasoara intr-un mod carnal, instinctual. In cazul in care Marte este afectat in Taur, persoanele cu aceasta amprenta astrala devin avare, sunt intr-o goana continua dupa castiguri materiale si au o slabiciune sporita pentru placerile vietii.

Marte in Gemeni
Persoanele cu Marte in Gemeni au nevoie de multa miscare atat in plan fizic, cat mai ales in plan mental. Nu se multumesc sa desfasoare o singura activitate, ci prefera sa faca mai multe lucruri in acelasi timp. Se plictisesc repede si astfel au nevoie de stimulare continua. Nu le sunt indicate activitati care ii limiteaza in miscare si care ii tin depare de contactul cu oamenii. Cu siguranta nu sunt persoane sedentare, deoarece au o dorinta profunda de manifestare si exprimare de sine. Daca avem de-a face cu un Marte bine aspectat, atunci nativului ii va reusi tot ceea ce isi propune, insa daca Marte este disonant, acesta poate incepe multe lucruri pe care nu le va termina niciodata. Vointa ii dispare destul de repede, imediat ce nu-i mai este adus nimic nou in respectivul domeniu.

Acesti nativi sunt atrasi de persoane inteligente, comunicative, spontane, energice, deschise. Pentru ca relatia intima sa fie pe placul lor, este nevoie sa se simta compatibili la nivel intelectual cu partenerul. De asemenea, acesta trebuie sa vina mereu cu ceva nou, sa fie expresiv si creativ in plan relational/intim.

Marte in Rac
In acest caz, vointa si dorinta de actiune sunt influentate de sentiment. In general, acesti oameni au tendinta de a rezista oricarei forme de schimbare si simt repulsie pentru tot ceea ce inseamna violenta sau confruntare directa. Traiesc foarte mult in interior si pot fi agresivi numai atunci cand ajung la limita sau cand se simt neindreptatit, ori atacati din punct de vedere emotional. Marte in Rac este combativ si dispus sa actioneze mai mult pentru ceilalti ( in special pentru persoanele apropiate ), decat pentru sine. Este protectiv cu cei pe care ii iubeste sau apreciaza.

In general, poate actiona mai greu, deoarece exista o teama, mai mult sau mai putin constienta, de a nu fi ranit emotional, sau dezamagit. De altfel, este dispus sa actioneze intr-o anumita directie, atunci cand simte ca cineva are incredere in el si il sustine. In plan relational-intim, acesti nativi sunt tandri, protectivi, mamosi, romantici. La randul lor au nevoie de protectie, atentie si intelegere.
Au sentimente profunde pentru persoanele care intra in viata lor si nu prea sunt genul care sa umble din floare in floare.

In cazul in care Marte este afectat, nativii pot fi hipersensibili, nesiguri, impresionabili, lipsiti de vointa si impuls, sau pot avea tendinta de a manipula emotional doar pentru a se simti in siguranta.

Marte in Leu
Nativii cu Marte in Leu dispun de o vointa puternica si spirit de initiativa. Sunt optimisti, increzatori in fortele proprii si dispusi sa castige orice isi propun. Dorinta lor de a fi apreciati si de a se simti importanti, placerea de a primi atentie, diplome si onoruri, ii impulsioneza sa duca la bun sfarsit ceea ce incep. Sunt perseverenti, corecti, stiu sa-i inspire pe ceilalti. In acelasi timp, pot deveni egoisti, incapatanati, egocentrici, vanitosi. Le place sa conduca, sa straluceasca. Pot desfasura activitati de ordin artistic, militar sau chiar sportiv. De fapt, pot face orice ii inspira si le permite sa avanseze. Multi dintre ei sunt nascuti pentru a fi sefi.

Orice ar fi, nu sunt genul de oameni care se multumesc cu putin; fiind de altfel, destul de exigenti. Femeile cu Marte in Leu sunt atrase de barbati dinamici, increzatori in fortele proprii, puternici (prin functii inalte), impunatori, stralucitori, drepti, corecti. Barbatii cu Marte in Leu sunt orgoliosi, pasionali, ambitiosi, teatrali, egocentrici, constienti de calitatile lor.

In cazul in care Marte este afectat, nativii pot deveni delasatori, considerand ca oricum totul li se cuvine, extrem de incapatanati, dictatoriali, posesivi, lasi, superficiali.

Marte in Fecioara
In cazul nativilor cu Marte in Fecioara, impulsul de a actiona vine atunci cand simt ca se pot face utili celor din jurul lor, sau cand au ceva de castigat de pe urma activitatii pe care urmeaza sa o desfasoare. Sunt metodici, ordonati, rabdatori, perseverenti, perfectionisti. Au dexteritate, iar miscarile sunt calculate si bine coordonate. Nu se grabesc, preferand sa actioneze cu grija, analizand fiecare etapa, moment, persoana. Actioneaza atunci cand sunt siguri ca ceea ce vor face este eficient si general valabil. De aceea, nu prea sunt genul de persoane care sa realizeze lucruri noi, originale, nemaivazute (poate numai in cazul in care avem un Uranus puternic pe astrograma). Prefera sa mearga pe carari batatorite, sigure, pe unde au fost si altii si l-au asigurat ca este bine pe acolo.

Femeile cu Marte in Fecioara sunt atrase de barbati pragmatici, metodici, inteligenti, linistiti. Barbatii cu Marte in Fecioara sunt rezervati in exprimarea virilitatii. In general sunt destul de atenti cu cine au o relatie si mai ales cu cine au o relatie intima. Sunt exigenti, critici si greu de multumit.In cazul in care Marte este afectat, pot aparea frustrari, limitari, autocriticism exagerat, frigiditate, cenzura in manifestarile erotice (in special la barbati), o raceala vizibila in activitatile pe care persoana le intreprinde.

Marte in Balanta
Persoanele cu Marte in Balanta actioneaza si functioneaza mai bine atunci cand fac echipa cu cineva, sau cand lucreaza in colaborare. Nu sunt lipsite de vointa, insa sunt mai eficiente si dispuse sa realizeze ceva anume, atunci cand sunt sustinute si nu se simt singure de-a lungul activitatii pe care o desfasoara. Sunt persoane impaciuitoare, care nu agreeaza violenta si grosolania. Sunt diplomate in manifestari si incearca sa faca in asa fel incat ambele parti sa ajunga la un acord intr-un mod amiabil. Iubesc armonia. Sunt capabile de compromisuri, doar din dorinta de a pastra o relatie placuta cu celalalt.

In astrograma feminina, indica o persoana atrasa de barbati rafinati, eleganti, diplomati, cu bun gust, manierati. Barbatul cu Marte in Balanta este de multe ori un fel de Cassanova. Este tandru, senzual si are nevoie de confirmari pentru a fi sigur de virilitatea sa. Nu poate sta singur, de aceea este intr-o continua cautare de o partenera care sa completeze acea jumatate goala.In cazul in care Marte este afectat, persoana este lipsita de vointa si predispusa catre delasare. De asemenea, este dependenta de satisfacerea placerilor personale.

Marte in Scorpion
In acest caz, vorbim de un Marte extrem de pasional, posesiv, ambitios, cu o vointa fara margini, plin de resurse. Spre deosebire de Marte din Berbec, unde impulsul, vointa si actiunea sunt directe, necenzurate, sincere, aici Marte este mult mai ascuns si rezervat in manifestari. In timp ce in Berbec se exprima frontal, direct, in Scorpion prefera sa se exprime intr-un mod ascuns, discret, cu multa rabdare, gata sa actioneze atunci cand te astepti mai putin. In timp ce Marte din Berbec poate fi violent la nivel fizic, Marte din Scorpion prefera de multe ori violenta afectiva, manipularea si controlul emotional. Pentru aceste persoane nu exista cale de mijloc. Vor totul sau nimic. Si in general vor...totul. Nu uita niciodata, iar de iertat nici atat.

Situarea lui Marte in Scorpion genereaza un puternic impuls sexual. Este una dintre cele mai puternice posturi ale lui Marte in aceasta privinta. Cand se indragostesc, iubirea acestor nativi este fara margini, daruiesc totul, insa cer acelasi lucru. Nativele cu Marte in Scorpion, sunt atrase de barbati misteriosi, profunzi, puternici, plini de magnetism si sex-appeal. Barbatii cu Marte in Scorpion sunt senzuali, pasionali, extrem de atragatori ( au acel ceva, indiferent ca au o infatisare mai mult sau mai putin placuta ).
In cazul in care Marte este afectat, nativii pot dezvolta obsesii, dependente la nivel sexual, pot fi extrem de posesivi si razbunatori; iubirea este exprimata intr-un mod sufocant. Pot distruge si se pot autodistruge. Exista totusi nativi cu Marte afectat in aceasta zodie, care prefera sa-si reprime sexualitatea, indreptandu-si atentia catre viata monahala.

Marte in Sagetator
Marte in Sagetator inseamna vitalitate, spirit de initiativa, independenta, dorinta de libertate si autoexprimare. Nativii cu aceasta pozitionare a lui Marte pe astrograma sunt persoane joviale, generoase, sincere, expresive, dinamice. Nu duc lipsa de energie si sunt dornice sa exploreze, sa cunoasca, sa descopere. Dat fiind ca se plictisesc repede, sunt dispusi sa desfasoare mai multe activitati in acelasi timp. Aceste persoane se simt stimulate si inspirate de ceea ce fac, atunci cand au ocazia sa calatoreasca si sa interactioneze cu alte culturi sau popoare. Le place sa viziteze, sa cunoasca locuri noi, pline de istorie, arta si cultura. Sunt idealiste, au teluri inalte si spirit de aventura.

Le sunt potrivite in mod egal, atat activitati de ordin intelectual, cat si activitati de ordin fizic, atata timp cat prin ceea ce fac, pot explora, descoperi, progresa. Astfel ca, Marte se exprima in plenitudinea sa, atunci cand nu este limitat, cenzurat, conditionat ori restrictionat. In caz contrar, nativul poate dezvolta nenumarate frustrari si nemultumiri interioare. Barbatii cu Marte in Sagetator sunt expresivi, dinamici, atragatori, cuceritori. Femeile cu aceasta situare a lui Marte pe astrograma sunt atrase, fizic vorbind, de barbati imbracati oarecum intr-o aura usor enigmatica, nonconformisti, increzatori in masculinitatea lor, cu un aer superior “muritorilor de rand”.

Marte afectat, poate face nativul nestatornic, violent cu cei care il priveaza de libertate, incapabil sa duca la bun sfarsit activitati pe care le-a inceput aproape simultan; apare incertitudinea cu privire la ceea ce-si doreste cu adevarat sa realizeze. Energia este utilizata in mod necorespunzator, reusind in final sa nu realizeze nimic concret.

Marte in Capricorn
In acest caz, avem parte de nativi perseverenti, ambitiosi, muncitori, diplomati, stapani pe sine. Sunt oameni care isi cunosc foarte bine interesele, stiu ceea ce-si doresc si lupta pentru a obtine acel ceva. Sunt de parere ca lucrurile de calitate, durabile, se obtin numai in timp, prin munca, rabdare si disciplina.Aici Marte nu se exprima impulsiv sau violent, insa de cele mai mult ori este autoritar, posesiv si centrat pe controlul celor din jur. Nu-i place sa actioneze in nestiinta de cauza. Pentru el, totul trebuie sa fie calculat, studiat din timp si bine “rumegat”. In general, acesti nativi se simt stimulati si sunt dornici de actiune, atunci cand activitatea pe care o desfasoara le aduce profit, statut, stabilitate si putere.

Femeile cu Marte in semnul Capricornului sunt atrase de barbati puternici, cu un statut inalt, stabili financiar, care le pot oferi confort si siguranta atat din punct de vedere afectiv cat si material. Barbatii cu Marte in Capricorn dispun de un foarte bun autocontrol, judeca si apreciaza lucrurile la justa lor valoare, isi exprima masculinitatea intr-un mod ferm.

Un Marte afectat, poate face nativul extrem de posesiv, dictatorial, limitat in exprimarea sentimentelor si emotiilor, avar, materialist, dispus sa desfasoare o activitate numai si numai daca ii este adus un profit considerabil.

Marte in Varsator
Nativii cu Marte in Varsator se simt stimulati si sunt dornici sa desfasoare o activitate, atunci cand lucrul pe care il intreprind, le ofera libertate in exprimare, ii stimuleaza la nivel intelectual si are in esenta lui, un aer progresist. Actiunea este constanta, atat timp cat persoana se simte inspirata de ceea ce face. Vointa poate da nastere unor lucruri originale, progresiste, revolutionare. De altfel, spiritul este altruist si dispus sa actioneze cu scopul de a aduce un suflu nou societatii in care se afla. Vorbim aici de oameni cu idei aparent utopice, dar care daca sunt lasati sa se desfasoare asa cum simt, pot da nastere unor lucruri transformatoare, mult avansate epocii in care s-au nascut.

Nativii acestei zodii sunt atrasi de persoane care par sa nu faca parte din lumea in care s-au nascut. Oameni cu o natura altfel decat cea obisnuita, cu o infatisare diferita si un comportament nonconformist. Nativele sunt atrase de barbati cu o imagine rupta parca dintr-o alta lume ( una a viitorului de cele mai multe ori), inteligenti, dar superficiali in manifestare.

Marte aspectat negativ, poate aduce nestatornicie, nerabdare, indiferenta, egoism, lipsa de perseverenta, iresponsabilitate, repulsie pentru orice forma de limitare si constrangere.

Marte in Pesti
Energia si impulsivitatea lui Marte sunt oarecum temperate aici. Exista multa sensibilitate, pasivitate, empatie, emotivitate, receptivitate. Vointa este influentata de emotie, iar actiunea este de multe ori nesigura. In cazul in care Marte este aspectat pozitiv, exista vointa si spirit de initiativa, insa persoana este si in acest caz, usor influentabila. Se simte stimulata de activitati care o pun intr-un fel sau altul in folosul celorlalti si ii permit sa se exprime la nivel spiritual-artistic-emotional. Spre exemplu, poate veni fara niciun fel de ezitare in ajutorul celorlalti. Poate fi chiar bataioasa in aceasta privinta, mai ales cand vede cum o persoana neajutorata este batjocorita.

Insa cand vine vorba de a se ajuta pe sine, lucrurile trec la polul opus.In esenta, Marte aici are un potential foarte mare din punct de vedere spiritual, creativ si artistic. Important este ca nativul sa-si dea seama de acest lucru, sa aiba incredere in calitatile sale si sa nu se lase influentat de opiniile si spusele celorlalti, pentru ca poate devia foarte usor de la calea sa. Femeia cu Marte in Pesti este atrasa de barbati senzuali, sensibili, enigmatici, romantici. De multe ori poate incepe o relatie cu un barbat, doar pentru ca il compatimeste dintr-un anume punct de vedere si nu neaparat pentru ca il iubeste. Simte un instinct puternic de protectie si ajutorare. Barbatii cu Marte in Pesti sunt oarecum nesiguri de masculinitatea lor, de aceea simt nevoia de apreciere constanta din partea femeilor. Nu sunt, totusi, lipsiti de sentimente si au o nevoie semnificativa de dragoste si afectiune. In cazul in care Marte este aspectat negativ, persoana poate fi lipsita de vointa, energie sau initiativa; este delasatoare si poate cadea usor prada dependentelor si himerelor.

Alina MarcuAstro Shop

Cele mai noi articole