Marii sfetnici ai anului 2024: credința, perseverența, încrederea și speranța

Autor: Roxana Alexe - marti, 02 ianuarie 2024, 2373 vizualizari

Până se stinge parfumul artificiilor, m-am gândit îți spun o poveste pe care am găsit-o, din greșeală, în cufărul bunicii, acolo unde zăcea uitată într-un sac mare, mare, de care nu m-am atins niciodată, până azi...

Se făcea că exista undeva, nu foarte departe de inima noastră, un tărâm miraculos și magic, în care toți oamenii erau extrem de fericiți. Primeau pe loc tot ce doreau, își îndeplineau toate dorințele, își realizau toate planurile, și nu așa oricum, chiar pe deplin. Trăiau o viață împlinită. Tărâmul se numea Regatul Noului Început...

Tot de la bunica știam că miracolele sunt posibile atunci când ne deschidem inima și mintea către ele, iar eu chiar aveam nevoie de unul foarte mare în viața mea. Și în mod miraculos, căci altfel nu se putea, în sacul cu povești, bunica mi-a lăsat brodată și o rețetă de ajuns acolo: două respirații adânci, două bătăi vii de inimă... și până să zic în gând, 2024, m-am trezit holbându-mă la Împăratului Noului Început!

- Preacucernice Împărate, explică-mi, te rog, cum se face că de atâția ani, fiecare început este plin de putere și bucurie, dorințe și planuri, încredere și speranțe, iar la sfârșit, când noul devine vechi, nu seamănă niciodată cu ce-am voit? Ce secrete au și ce vrăji folosesc oamenii din împărăția ta și ce trebuie să fac să le primesc?

Împăratul s-a uitat blând la mine, s-a ridicat de pe tron, mi-a așezat mâna sa în dreptul inimii și mi-a șoptit: "Mai întâi de toate, uită-te în jur, dragă suflete!" De când ai venit, te sfădești cu mine ca și cum eu dețin toată împlinirea ta! Ca și cum trebuie să-ți dau ceva!

Și nicio clipă nu te-ai uitat în jur, nu mi-ai salutat familia... Ea este Împărăteasa Credință, iar lângă ea stau de-a stânga și de-a dreapta, Marii Sfetnicii: Perseverența, Încrederea, Prezența și Speranța. Și imediat lângă, copiii mei: Zi-Început, Săptămână-Început, Lună-Început, Vis-Început, Iubire-Început...și tot așa.  În lumea mea, doar împreună putem da ființelor ceea ce își doresc...

- Și atunci cum se face, că în lumea noastră cel mai prețuit ești tu, Împăratul Noului Început?

Împăratul m-a privit cald și cu un zâmbet în colțul gurii mi-a spus: așa sunteți voi oamenii, vă încredeți întotdeauna într-un Mare Împărat al Noului și uitați de darurile voastre. Uitați prea repede să priviți cu fascinație, diversitatea și frumusețea Universului.

Și mai credeți că se poate cu greutate și în singurătate! Uitați prea repede că doar împreună puteți reuși! Iar cel mai grav este că vă cheltuiți întreaga viață căutând regate! Regatele sunt în voi, dragă suflet, iar poveștile sunt clopoțeii și "artificiile" lăsate din străbuni, să vă amintească tot ce uitați...

Aventura nu se oprește niciodată și totul este posibil, viața se va împlini dacă veți primi în inima voastra regatul cu totul, nu doar Împăratul! 

Mi-am ridicat sfios privirea să-i spun MULȚUMESC, însă Regatul dispăruse brusc! Cu coada ochiului l-am zărit pe Începutul Noului An cum se strecura peste linia orizontului și în timp ce o rază de lumină orbitoare a început să înconjoare Galaxia, am agățat din zbor cu ultima clipire de visare darurile lăsate de el, să-mi fie lumini călăuzitoare pentru Noul... Noul...!  Și pentru că împreună ne este mult mai ușor, le împart cu tine, îți las și ție darurile tale: 

Șî înainte să închei, îți amintesc că în regatul meu, mă pregătesc în fiecare moment să simt împlinirea. Iar în fiecare An Nou mă pregătesc și să-mi îndeplinesc visul vietii! Să trăiesc cu inima deschisă, în lumină și iubire, în aventură și bucurie. 

Iar dacă te inspiră, sunt alături de tine, să privim împreună către Noul An, prin fereastra ce tocmai se deschide și prin care vom putea face poveștile să ne devină realitate! 

https://www.nicoletasvarlefus.ro/creeaza-ti-anul-2024

Și cu ele, recunoștința și bucuria mea că ești aici!

Autor: Roxana Alexe  

Facebook 🌐 Instagram Astro Shop

Cele mai noi articole