Manifestarea intentiilor, alegerile autentice si adevarata eliberare

Autor: AstroCafe.ro - joi, 20 august 2015, 12528 vizualizari
Manifestarea intentiilor, alegerile autentice si adevarata eliberare

Milioane de cuvinte s-au scris pe tema intentiei. Cred ca nici nu mai este necesar sa spun ca toti ne dorim o viata de succes si implinita. Insa ce este adevarata intentie si de unde vine aceasta? In „setarea intentiilor” trebuie sa ne fie extrem de siguri ca acestea nu vin dintr-o subtila lipsa de directie. Iar in privinta crearii cu ajutorul divinitatii, trebuie sa ne fie destul de clar cum functioneaza aceasta.

Ce anume isi „doreste”divinitatea?

In mod clar, exista o cale prin care sa ne abandonam complet fluxului divinitatii, traind astfel o viata magica, binecuvantata si in abundenta. Conditia de baza fiind aceea de a face acea alegere autentica disponibila fiecaruia dintre noi.

Iertati-mi ireverenta, insa cateodata, am sentimentul ca toata treaba cu spiritualizarea a luat-o razna, asemeni unui motor turat, vanzand o iluzie cu toata „manifestarea abundentei”. In sfarsit, slava cerului, motorul a ramas fara combustibil si suntem fortati sa ne abandonam, pur si simplu si sa ne lasam dusi in flux. Iar acesta este momentul in care viata incepe cu adevarat.

Vedeti voi, problema este aceasta: adesea, aceste „alegeri intentionale” se intampla pentru ca nu putem accepta pe deplin un moment, exact asa cum este el; nici scopul lui, care este acela de revela magia si splendoarea a cine suntem noi cu adevarat. 

Inima mea este alaturi de aceia care inca sunt prinsi in aceasta capcana. La un moment dat, trebuie sa renuntam la aceasta zbatere si sa ajungem in spatiul in care suntem noi insine, suntem cine suntem noi cu adevarat, iar atunci, intreaga suferinta a subconstientului inceteaza.

Atunci cand inca mai crezi in intentii separate, esti o identitate care inca nu curge spontan din divinitate...

„Eu imi setez intentia de a face asta”. Insa cine este „eu”? Isi „doreste” divinitatea cu adevarat acel lucru?

Daca inca iti „setezi” intentiile, este ca si cum ai incerca sa controlezi viitorul. Iar divinul pur si simplu nu lucreaza cu asa ceva. Este numai o identitate separata de cea care face aceasta.

Cum poate prezenta pura a Unitatii sa aiba intentii?

Din punctul meu de vedere, Unitatea nu are nicio intentie, deoarece aceasta presupune o identitate care sa aiba o intentie, iar daca o asemenea identitate ar exista, de unde a venit aceasta si cine sau ce a creat-o? In schimb, experimentez prezenta, vidul, inimaginabilul potential divin. Din acesta a luat si continua sa ia nastere fluxuri de constienta, valuri – asa-zise „suflete”.

In aceasta calatorie a separarii de acum, sufletele devin confuze in ceea ce a fost creat si cred despre ele ca sunt „ceva”- ceva separat de identitate. Acesta este procesul luminii care alunga intunericul, Unitatea aducand constienta in inconstienta...

Este doar ceea ce universul face, fara niciun fel de intentie.

Asadar, sufletul manifesta aceasta dinamica a pierderii in intuneric: sensul separarii care are nevoia de a justifica propria identitate – propria pierdere – iar acest lucru o face setand un anumit fel de intentie. Iar acest lucru se intampla pana atunci cand descoperim ca, renuntand la identifcare si realizand prezenta Sinelui Unic, ne realizam de fapt pe noi insine.

Pentru a ne realiza pe noi insine trebuie sa recunoastem ca exista doar o singura intentie autentica: aceea de a ne lasa in flux cu Unitatea, simtind in noi acel curent al sufletului.

Cand noi, ca suflet, realizam acest lucru, lacrimi de bucurie profunda apar, pe masura ce ne scufundam in acel flux, care nu este nimic altceva decat viata care curge prin sine. Acel flux de spontaneitate completa, de insufletire totala, bazata pe incertitudinea unui moment – seva pe care intentia o stoarce din viata.

Asadar, de unde vin alegerile autentice?

Aparent, facem alegeri in fiecare zi: ce mancam, unde lucram, cum ne jucam, cu cine sa fim, cum sa petrecem timpul liber. Insa pentru majoritatea oamenilor, cele mai multe dintre aceste alegeri nu sunt deloc alegeri. Pana nu devii constient de fiecare alegere in parte, atunci este foarte probabil ca atasamentul, conditionarea, nevoile ascunse, fricile subtile si dependenta sa faca aceste alegeri, de fapt si de drept.

Acesta este spatiul in care constienta in unitate, ca suflet, genereaza un fel de „frictiuni”, pe baza identificarii cu iluzia de realitate. Iar lumea face alegeri pentru a bara acele frictiuni, acel disconfort si non-acceptarea de moment. De fapt, acestea nu sunt alegeri libere deloc. Astfel, putem observa consumul distructiv ce are loc pe Pamant, increderea excesiva intr-un fel de drog si nevoia de a controla, de a manifesta propria realitate.

Insa exista si alegeri autentice. Exista actiuni autentice. Cum apar acestea? Si cum se simt?

Sufletul are memoria conditiei primordiale a Unitatii, pe care oamenii o simt si adesea o descriu ca fiind „iubire neconditionata”. Este acea tragere de inima de a vedea dincolo de ce ne separa si de a vedea ce ne conecteaza, ce ne uneste. Este o energie care misca, care atunci cand ne deschidem, izvoraste din nou si activeaza impulsurile autentice.

Sufletul are anumite caracteristici care sunt similare esentei Unitatii. Acestea sunt expresii precum: sentimentul de vointa, putere, tarie, curaj, compasiune, bucurie, acceptare, iesire in afara timpului si spatiului, multumire (asta ca sa enumar o mica parte). Acestea sunt impulsuri autentice care, atunci cand li se permite, dau nastere alegerilor autentice. Acest lucru se intampla de la sine, izvorand din suflet. Ele nu au nevoie sa fie manifestate, avand natura intrinseca a sufletului. Mai mult decat atat, incercarea de a manifesta aceste calitati doar le goleste de seva – ramanand cu o umbra.

Daca nu suntem atenti, pierdem gustul plin si nealterat al vietii.

Asa ca va spun – singurele alegeri autentice pe care „voi” (sensul separarii) le puteti face sunt acelea care implica sa va abandonati sufletului in fiecare moment; sa deschideti un spatiu intern, astfel incat sufletul sa se poata inalta, iar apoi sa va daruiti complet si deplin acelui impuls de inaltare. Iar astfel, veti putea valorifica infinitul potential creator al sursei si veti manifesta magie pura. Nimic nu se compara cu asta!

Pentru aceasta insa, trebuie sa simtiti, sa traiti in si prin aceste calitati ale sufeltului, acolo unde acesta se fragmenteaza in nevoi si atasamente; unde nu se mai realizeaza pe sine, ci doar simte nevoia de a face „ceva”. Trebuie sa simtiti aceste contractii si sa le deschideti in fluxul principal al sufletului, pentru a curge liber prin voi. Atunci, alegerile „corecte” se vor intampla de la sine. Fara efort!

Setarea intentiei de vindecare? Cine are nevoie de vindecare?

Oamenii vorbesc despre folosirea intentiei pentru vindecare. Cat de des auziti oameni care isi vindeca boli precum cancerul, prin setarea intentiei? Insa ce este boala? Boala este ruperea de Unitate, ce creeaza tensiuni interne de non-acceptare, ducand la stres, boli si ranire. De fapt, un singur lucru se intampla intotdeauna: un suflet cauta acele experiente aliniate cu Sinele Unitatii. Boala apare cand acest aliniament nu este prezent. Insa iata care este cheia – sa lucrezi pentru a indeparta o boala inainte de a realiza de ce anume ai creat-o initial (da, Tu ai creat-o – sufletul tau neimplinit), este ca si cum ai incerca sa inlaturi toate dovezile de la locul unei crime, inainte de a intelege de ce aceasta a fost comisa.

In schimb, ceea ce va sfatuiesc, este sa intrati in acea contractie, tensiune, durere si boala. Acolo este spatiul unde sufletul a inceput sa delireze, identificandu-se cu iluzia realitatii; acela este spatiul in care ne zbatem sa facem ca ceva sa se intample. Acolo e spatiul unde eforturile sunt necesare pentru a genera un rezultat sau unde opunem rezistenta realitatii autentice. Acest lucru creeaza curenti involburati – iar acestia creeaza durerea si boala. 

Sunteti gata sa lasati la o parte carjele ajutatoare?

Asadar, intrati profund in aceste contractii. Ele vor fi mentale, emotionale, fizice si karmice. Trebuie sa intrati profund in ele, sa deveniti extraordinar de confortabili cu ele, pana in punctul in care nu mai simtiti nevoia sa le indepartati. Apoi, ceva cu adevarat magic se intampla: fragmente ale sufletului care se identificau, creand astfel durere si boala, brusc vor avea un moment „evrika!”- se vor constientiza pe sine ca Unitate si se vor elibera.

Iar acest lucru se simte ca intoarcerea acasa. Iar atunci, crearea se intampla prin voi insiva, in cele mai magice moduri cu putinta. Pana si cele mai „banale” momente devin extraordinare, deoarece ajungeti sa apreciati adevarata insemnatate a motivului pentru care un lucru se intampla – si anume, pentru a scoate la suprafata speldoarea de a fi VOI insiva!

Insa trebuie sa ne dedicam acelor momente, sa ne deschidem pentru si in orice contractie bazate pe lipsa de sens, atasament sau nevoie. Trebuie sa aruncam carjele ajutatoare, sa avem incredere in divin, mai mult ca nicodata si sa ne oferim plenitudinea a ceea ce putem fi.

Asadar...sunteti gata? Sunteti pregatiti sa va abandonati si sa va eliberati cu adevarat? Sunteti gata sa aveti incredere deplina, sa va scufundati in fluxul vietii – in fluxul sufletului vostru?

Atunci...bine ati venit acasa!

Open

Sursa: http://wakeup-world.com

Traducere: Alice Danila

Foto: http://www.inspiredeverydayliving.com/Astro Shop

Cele mai noi articole