Luna Plina si eclipsa de Luna- 19 octombrie. Devin importante deciziile si actiunile la scara mare

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 18 octombrie 2013, 1808 vizualizari
Luna Plina si eclipsa de Luna- 19 octombrie. Devin importante deciziile si actiunile la scara mare

Luna Plină care se formează sâmbătă 19 octombrie la ora 2.39, este de trei ori interesantă. În primul rând pentru că oricare altă Lună Plină, aduce la împlinire o parte din aspiraţiile noastre cele mai profunde, legate de ceea ce avem de făcut şi de ceea ce simţim legat de toate acestea.

Apoi, pentru că această Lună Plină este însoţită de o eclipsă de Lună prin penumbră, un aspect generat din punct de vedere tehnic, de apropierea Lunii de Nodul său sud, din acest motiv se poate spune că este o vreme când se accesează foarte multe evenimente din trecut, în sensul de karmice. De aceea penumbra ne sugerează extrem de subtil starea evenimentelor, adică ele se află într-un con nevăzut, de aceea par unele dintre ele inexplicabile, dar, în acelaşi timp, de la celălalt capăt, şi noi părem că nu vedem exact sau corect ceea ce trebuie. De aceea retragerea este cea mai potrivită, căci în acest fel ceea ce nu vedem sau nu înţelegem este cumva filtrat, căci provocările mai ales datorate ne-nţelegerilor pot declanşa evenimente neplăcute.

Al treilea lucru demn de remarcat este acela că atât Soarele cât şi Luna din opoziţie sunt implicate în două aspecte de sesquicadratură, aspecte despre care am vorbit pe larg în articolul acesta.

Luna este în aspect cu Venus iar Soarele cu Chiron, în acest context se poate observa o asociere de informaţii, la nivel conştient ar trebui să înţelegem ce ne împiedică să ne manifestăm calităţile şi în acelaşi timp ce tip de atitudine ne declanşează boala şi nu ne permite să fim liniştiţi şi relaxaţi, la nivel subconştient ar trebui să înţelegem cu adevărat sentimentul de iubire şi să ne eliberăm de trecut. Aparent aceste două aspecte nu sunt legate între ele, însă, Soarele formează septil cu Venus – aspect în formare care închide opoziţia Soare Lună şi a septilului Soare Venus, astfel încât se realizează un fel de construcţie de sine stătătoare, prin care ni se sugerează să privim trecutul detaşaţi, să ne salvăm informaţiile importante din el, pentru a nu ne mai întoarce acolo sau a mai trăi acolo.

Luna  formează septil cu Chiron, realizându-se la fel, o construcţie de sine stătătoare, care ne sugerează că este un moment de vindecare, fiind necesar să ne îndreptăm atenţia asupra zonei spirituale, pentru a elimina din viaţa noastră tot ce este nociv, incorect sau inutil. În acest fel construindu-se pe harta momentului, un aspect care seamănă cu un trapez, dar eu mai degrabă l-aş denumi un cântar, care selectează de fiecare dată tot ce avem mai valoros, valoarea măsurându-se prin greutatea spirituală a gesturilor, acţiunilor, sentimentelor.

Ascendentul momentului de Lună Plină se află în semnul Leului, la gradul 29, care ne sugerează obligativitatea desăvârşirii spirituale prin înţelegerea acţiunilor legate de eliberări karmice. Marte este în conjuncţie cu Ascendentul, doar că în semnul Fecioarei şi în opoziţie cu Neptun – aspectul exact se formează abia sâmbătă spre duminică noaptea, ea este puternică pentru că Neptun din domiciliu face ca acţiunile să fie extrem de ferme şi puternice, aproape de neschimbat. Acţiunile însă, nu sunt sub controlul nostru, nu depind de noi, ele se pot schimba pe măsură ce fiecare dintre noi mai face un pas, mai se desăvârşeşte, altfel fără acestea viaţa devine apăsătoare. Viaţa are multe niveluri de exprimare, şi fiecare fiinţă tinde să urce pe nivelul superior. Cele mai înalte idealuri ale oricărei fiinţe sunt cele legate de ascensiunea sa către o stare superioară de exprimare, de trăire, de fiinţare. Potenţialul de progres există în orice fiinţă, şi toată viaţa ei înseamnă o continuă căutare de concretizare a acestui potenţial.

Am învăţat, şi Marte cu siguranţă va amplifica aceste idei, că repetiţia şi acţiunile cotidiene, concrete sunt valoroase; este foarte adevărat, doar că acum această regulă numai funcţionează, practic este vorba despre acţiuni la scară mare care să ne schimbe viaţa de zi cu zi. Adică polaritatea se schimbă, lucrurile se separă, devine importantă o decizie mare, căci amănuntele se rezolvă apoi.

Ştim că anumite momente se repetă. Deseori ne vedem puşi în faţa aceloraşi probleme şi situaţii pe care le-am mai înfruntat; ne simţim atunci deprimaţi, gândindu-ne că suntem incapabili să progresezăm în viaţă, de vreme ce momentele dificile revin.

“Am mai trecut prin asta”, ne reproşam inimii noastre. “Într-adevăr, ai mai trecut prin asta”, ne răspunde inima. “Dar n-ai trecut niciodată dincolo de asta.”

Trebuie să înţelegem atunci că experienţele repetate au un singur scop: să ne înveţe ceea ce nu vrem să învăţăm.

Astrolog Gabriela Apostol

Citeste mai multe articole pe Mirabylis-magazin.ro


*Sursa imagine: www.davidreneke.com
Astro Shop

Cele mai noi articole