Luna Plina in Varsator- 21 august 2013. O punte intre Cer si Pamant

Autor: AstroCafe.ro - luni, 19 august 2013, 1958 vizualizari
Luna Plina in Varsator- 21 august 2013. O punte intre Cer si Pamant

Aspectul de Lună Plină se formează miercuri 21 august la ora 4.46, cu Soarele şi Luna la gradul 29 Leu, respectiv Vărsător, şi Ascendentul în semnul Leului, la gradul 9. 

Această Lună Plină mi se pare extrem de semnificativă, fiind un moment de maxim, de extremă concentrare, după care urmează declanşarea unor acţiuni karmice. Soarele aflat la grad anaretic, în propriul domiciliu, poziţionat în casa II, dar pe cuspidă cu casa I, ne vorbeşte despre declanşări karmice a unor acţiuni legate de propria persoană, de felul în care am înţeles fiecare să ne punem în valoare calităţile pentru a ne îndeplini Planul de viaţă.

Luna Plină se formează concomitent cu cuadratura perfectă dintre Jupiter şi Uranus, aspect care are o ciclicitate de aproximativ 7 ani, ultima dintre ele a fost în octombrie 2007, iar următoarea se vor reforma în 20 aprilie 2014, ca apoi să aibă loc după 7 ani în 7 ianuarie 2021, cu Jupiter în domiciliu uranian, în Vărsător şi Uranus în semnul Taurului, în cădere. 

Concomitent cu opoziţia Soare-Lună se mai formează o opoziţie extrem de importantă, cea dintre Pluton şi Lilith, aceste două opoziţii sunt legate printr-un aspect extrem de subtil, septilul, care se formează între Soare şi Lilith şi Lună şi Pluton, astfel formându-se pe cer o configuraţie de Foarfecă, adică un aspect tăios, dificil de evitat, pentru că el apare tocmai pentru a ne elibera de tot ce nu ne este necesar, ne activează frica, ura, mândria sau vanitatea. De fapt este un moment în care mulţi dintre noi vor avea tendinţa să-şi prezinte reuşitele, să se laude, pentru a le fi recunoscute calităţile, ceea ce va declanşa, mai ales la nivel social, un lanţ de conflicte şi dispute. De fapt este un moment extrem de puternic din punct de vedere spiritual, el se referă la posibilitatea de a ne disciplina energiile spirituale, mai întâi prin a le conştientiza prezenţa, iar apoi prin a ne disciplina, ne dezvolta compasiunea dar mai ales credinţa. Fiecare dintre noi va percepe unul dintre cele două niveluri, în funcţie de decizia personală.

Aspectul foarfecă – foarfecele este deschis - este provocator căci el amplifică teama că putem face ceva greşit, ceea ce aduce de la sine inactivitatea, stagnarea şi implicit renunţarea la evoluţie. Foarfecele este folosit pentru a tăia ceva ce nu ne trebuie, pentru a ajusta sau a croi sau pur şi simplu, pentru a face să dispară ceva ce nu putea altfel fi şters – vezi aici decuparea stemei României la revoluţia din 1989 şi la ce consecinţe s-a ajuns prin folosirea acestui gest, oare cine a sugerat să se întâmple acest fapt? Acest gest a dus la decuparea de pe harta României a fabricilor şi uzinelor, a agriculturii, iar acum se încearcă decuparea identităţii naţionale, un simplu gest a făcut multe lucruri posibile. Am dat acest exemplu pentru a se înţelege mai bine semnificaţia foarfecii dar şi puterea de care dispune ea.

În schimb foarfecele este extrem de folositor în a ne ajuta să ne individualizăm, să scăpăm de fantomele karmice dar şi de dăunătorii sau ”paraziţii” personali, care ne împiedică să ne mişcăm corect şi rapid, pentru că ne folosesc energia noastră pentru a se dezvolta ei. Compasiunea despre care vorbeam este o foarfecă spirituală care permite celor care pot să vină în ajutorul celor parazitaţi, pentru a putea să-i recapete identitatea personală. De aceea să încercăm să folosim acest aspect de foarfece pentru a decupa din viaţa noastră ce nu ne este necesar sau ce ne împiedică să vedem dincolo de aparenţe sau ce nu ne lasă să fim fericiţi şi împliniţi sufleteşte.

Practic odată cu această Lună Plină se substanţializează contactul dintre lumea celestă şi lumea terestră, adică se intervine direct pentru ca mersul societăţii şi al lucrurilor pe planeta Pământ să revină la normalul spiritual. Este un început foarte fin, greu de evidenţiat prin ceva concret, dar evident pentru mulţi dintre noi. Important este să observăm, să analizăm tot ceea ce primim sau ni se dă prin informaţie subtilă, greu de contorizat după etaloane materiale. Practic se formează o punte cu Cerul, prin care ajung la noi elemente sublime care ne ajută să ne regăsim fiinţa spirituală.

Din aceste motive enunţate mai sus, cred că este momentul ca fiecare să marcheze simbolic această Lună Plină, aducând momente de meditaţie, de rugăciune, de ofrande, mai ales de lumină – o lumânare aprinsă de exemplu – pentru a ne exprima înţelegerea şi importanţa transformărilor care au loc acum. 


“Tu, oricine ai fi tu, traiesti intr-un univers in care totul se inregistreaza. Ai putea crede ca universul acesta trebuie cautat in stele, ori in sfinti, in fiintele exceptionale, ori cine stie in ce colturi indepartate ale lumii! Dar nu-i acolo ... Tu nu esti in stele si nu esti la capetele Pamântului. Tu esti doar... in tine insuti. Iar universul care te inregistreaza continuu se ascunde chiar in launtrul respiratiei tale. In fiecare celula a ta. De jur imprejurul tau, in acelasi timp. Tot ce vorbesti cu tine insuti, in cea mai mare taina, este automat inregistrat. Si, cu cât tu gândesti mai mult si mai mult la un lucru, cu atât inregistrarea este mai puternica. Iar ceea ce inregistrezi prin gândire sau prin traire repetata transformi in... program. Daca asculti un program la radio, vei auzi ceea ce este inregistrat acolo, nu-i asa? Cum ai putea sa auzi in mintea ta altceva decât ceea ce este inregistrat, altceva decât ceea ce tu singur ai spus, ai simtit, ai observat ca este? Nu se poate sa auzi in capul tau un program despre secretele iubirii, când te gândesti continuu la ura ta, la supararea ta, la nedreptatea care ti s-a facut, ori la durerile vietii tale! Si atunci vei intelege de ce gândesti negativ. De ce esti deprimat si de ce gândurile negre iti dau frisoane, iar tu pari victima lor, incapabil sa le controlezi, sa le schimbi, sau sa le transformi in altceva.

Daca esti disperat la gândul ca exista inlauntrul tau forte care te determina sa gândesti tot ce-i mai neplacut, sa-ti fie frica, sau sa te indoiesti si de tine insuti, aminteste-ti ca acele forte sunt... ceea ce singur ai inregistrat prin gândurile si trairile tale din trecut. Fii constient! Tu esti acela care a imprimat pe banda memoriei tale tot ce gândesti acum ca te controleaza. Si, când vei intelege ca tu ai gândit, iar ceea ce te chinuie acum este doar o inregistrare, ai sa te simti mai bine... Mai intâi, dispare frica. Ai sa intelegi ca iti era frica de tine insuti. Ca singur ai inregistrat programul de frica, ori pe acela de suparare, pe acela de enervare, pe acela in care ti-ai repetat ca nu esti bun si nu esti inteligent. Tu ai... observat cândva ca lumea nu te iubeste si aceasta observatie s-a inregistrat in tine. Daca ai trait in relatii conflictuale, programul s-a intarit. A devenit mai puternic. El se intoarce, apoi, sa-ti spuna mereu chiar in interiorul tau: "Tu nu esti iubit. Nimeni nu te iubeste!" Si asa devii foarte deprimat si vorbesti cu tine, inca, despre faptul ca nu te iubeste nimeni. In acest fel mai pui o caramida programului si mai atragi o situatie de viata care-ti confirma ca tu nu poti fi iubit. Fii atent! Fii atent la ceea ce vorbeşti cu tine. Programele pe care le-ai creat o viata intreaga te vor convinge ca ai probleme si nu esti fericit. Poate-ti vor spune ca esti bolnav si incapabil sa traiesti. Poate iti vor desfasura frica, suspiciune, indoiala, ura, deziluzie, minciuna, nedreptate sau tot ce crezi a fi intunecos. Fii constient ca acestea sunt inregistrari. Tu ai afirmat, in tine s-a inregistrat si acum nu faci decât sa asculti banda. Si o vei asculta detasat. Vei accepta ca ceea ce ti-ai spus a fost atunci... Azi poti sa inregistrezi ceva diferit, in mod constient. Ceva placut. Ceva ce ai vrea sa se intimple si tot ce nu ti-ai permis vreodata sa gândesti. Caci, una este sa asculti plânsete si bocete si alta este sa asculti susurul iubirii, al increderii si al sperantei... din tine insuti.” (Autor necunoscut)

Astrolog Gabriela Apostol

Sursa articol: Mirabylis Magazin


*Sursa imagine: www.soundofheart.orgAstro Shop

Cele mai noi articole