Luna Plina in Varsator- 10 august 2014. O revolutie a Constiintei

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 09 august 2014, 1164 vizualizari
Luna Plina in Varsator- 10 august 2014. O revolutie a Constiintei

Duminica 10 august, la ora 21:09 ora Romaniei, Luna se va afla in opozitie cu Soarele la grad perfect. Este vorba despre faza de Luna Plina, cu Soarele situat in Leu si Luna in Varsator, ascendentul momentului fiind in Pesti. Vorbim de o "superluna", a doua din acest an, numita astfel datorita apropierii maxime de pamant. 

Luminariile ocupa casele astrologice VI-XII, ceea ce indica un important potential vindecator, in profunzimea fiintei, si o reasezare a prioritatilor in viata noastra. Aceasta Luna plina aseaza nu un reflector, ci mai multe, exact pe zonele din noi care au nevoie sa fie vazute, constientizate si transformate. Tot ce am tinut ascuns chiar si de noi insine, toate acele emotii, resentimente, inhibitii sau frici pe care am preferat sa le reprimam pretinzand ca nu exista, acum pot iesi la iveala cu o forta nebanuita, cand ne asteptam mai putin. 

Luna se afla intr-o zona destul de obscura, greu de accesat cu "instrumentele" noastre obisnuite, prin gandire analitica si logica. Aici nu avem sorti de izbanda daca folosim controlul si tiparele noastre de gandire, pentru ca nu stim cu ce avem de-a face. E o parte din noi prea putin explorata si e ca si cand e nevoie sa raspunzi cuiva pe care nu-l vezi, ci doar il auzi vag, dar nu-ti dai seama nici macar de unde vine acea voce si, de fapt, nu stii nici daca e o voce in sensul cunoscut. E ca un dialog cu Dumnezeu. Nu-l vezi cu ochii, nu-l auzi cu urechile, dar Ii vorbesti. Acum ascultam... fara urechi, si vorbim fara cuvinte, cu inima. 

De aceea, in acest moment e necesar sa ne observam, sa fim prezenti, receptivi, deschisi, permisivi, in acceptare a tot ce apare la suprafata. Chiar si atunci cand propriile ganduri, emotii, sentimente, reactii, ne uimesc. In fond, acum se cristalizeaza o serie de alegeri din trecut, cu consecintele aferente, si ni se fac cunoscute pentru a le putea transforma. Dar modul in care acestea ni se infatiseaza poate fi inedit, neasteptat, suprinzator. Iar semnul ca ceva sta sa iasa si sa fie constientizat, semnul ca ceva urmeaza sa schimbam fundamental in noi si in viata noastra, este o anumita tensiune interioara, zbucium, neastampar, nervozitate. Si chiar daca tendinta este sa gasim repede in afara, cauza acestor manifestari, ei bine, cauza este in interiorul nostru, procesul este al nostru si are legatura cu ganduri, convingeri, alegeri, tipare de gandire la care e nevoie sa renuntam sau pe care e timpul sa le ajustam, pentru a merge mai departe in sensul viziunii interioare, chemarii sufletului si constiintei. 

Elementele realitatii prezente, evenimentele la care asistam in exterior, nu sunt altceva decat niste ghizi, niste indicatoare, instrumente care ne ajuta sa vedem ce am creat. Cu alte cuvinte, privim in exterior, doar pentru a ne intoarce iar in interior, cu o imagine mai clara despre noi si despre ce am creat. 

Una peste alta, vorbim aici de responsabilitate, iar aspectul aparent tensionat al Lunii Pline cu Saturn din Scorpion ne ajuta sa intelegem acum, ca, fara a fi responsabili de tot ce suntem si manifestam, de toate emotiile si gandurile noastre, nu putem inainta, ci doar ne rotim pe loc, intr-o bucla fara sfarsit, pentru a produce si mai multe motive de plangeri si victimizare. 

De fapt, avem de ales intre a ramane captivi in povestile noastre victimizatoare, consumatoare de putere si lipsite de orice viziune si potential de crestere, sau putem alege sa ne asumam intreaga cale, asa cum e ea si, mai ales, asa cum vrem sa o cream de acum. Asta inseamna ca, fie aruncam vina in afara noastra, fie renuntam la conceptul de vina si imbratisam responsabilitatea, puterea si energia uriasa cu care suntem infuzati acum intru crestere, transformare, cunoastere interioara. 

Este un moment in care putem realiza in clar ce alegeri ne sunt potrivite, ce vrem sa incheiem pentru a ne reintregi puterea, la ce sa renuntam, ce schimbari sa facem. Insa, pe de o parte avem viziunea si constienta (Uranus, in aspect armonios cu Luna Plina), iar de cealalta parte, frustrarile si inhibitiile, gandul ca e greu, ca dureaza sau ca e nevoie sa consumam energie si multe resurse pentru asta (Saturn, al doilea guvernator al Lunii pline, in aspect tensionat cu luminariile). 

Adevarata provocare a acestei Luni Pline este atingerea maiestriei de a ne formula realitatea si viata, integrand trecutul cu tot ce stim despre el, in mod detasat, si indreptandu-ne pasii intr-o directie noua asumandu-ne tot ce decurge de aici. Uranus ne cheama catre un viitor diferit, inedit, printr-o revolutie a constiintei. Pe de alta parte, Saturn supervizeaza din umbra orice miscare pe care o facem si se asigura ca este in sensul maturizarii noastre, acea maturizare tradusa prin intelepciune, rabdare, asumare si constienta. Altfel spus, e un moment in care putem alege pur si simplu sa nu ne mai mintim in privinta unor contexte care ne lipsesc de putere, doar pentru ca ne e lene sau frica sa facem schimbarile pe care inima noastra le cheama. Cea mai frecventa minciuna pe care ne-o spunem este "nu stiu ce sa aleg" sau "nu stiu ce sa fac". Iar adevarul este ca stim, iar acum vedem si mai clar care ne este drumul si care este urmatorul pas de facut. Treaba noastra e sa pasim cu incredere, cu privirea inainte.

Aceasta Luna plina este o trambulina a constiintei, pentru toti aceia care sunt gata sa treaca la nivelul urmator, prin vindecarea a ceea ce au de vindecat, prin iesirea din cercul vicios al povestilor dramatice pe care le spun sau le asculta, prin debarasarea de principii "morale" pe care le folosesc in intretinerea unor lupte fara sens, cu ei insisi sau cu ceilalti. Acestia vor avea o perceptie mai inalta si mai cuprinzatoare asupra realitatii si a contributiei pe care o pot avea in crearea acesteia, exact ca atunci cand mai urci cateva trepte pe o scara si poti vedea totul de la o inaltime si mai mare. Ceea ce schimba complet perspectiva. 

Capcana, acum, este aceea de a ne lasa prinsi in plasa parerilor si judecatilor, a moralitatii, filozofiei rigide si a inconstientei in ce priveste unicitatea drumului fiecaruia. Asadar, e nevoie sa ascultam chemarea Leului interior (Soarele este in Leu) si sa ne delimitam drumul personal. Fara emfaza si superioritate, doar cu o constienta a individualitatii si unicitatii fiecaruia in lumea asta. Si a intelegerii faptului ca fiecare isi modeleaza realitatea la nivelul de constiinta la care se afla, asta ajutandu-ne sa privim lumea (interioara si exterioara) dincolo de orice judecata. Destul de dificil acest proces, cu un Ascendent in Pesti, cu Neptun fix pe ascendent, ceea ce inseamna dizolvare, emotie, disipare, victimizare si confuzie.  Dar, poate fi de un real ajutor o astfel de energie, pentru cei care aleg explorarea realitatii de dincolo de ceea ce este palbabil, pentru cei care sunt gata sa se simta pe ei, sa mearga dincolo de ganduri, sa se centreze meditand sau fiind pur si simplu prezenti in ei insisi. 

Energia neptuniana ne cheama, in cele din urma, la credinta in stare pura, la iertare, compasiune, iubire, dincolo de orice cunoastere si principii, dincolo de reperele acestei lumi. Si ne ajuta sa dizolvam manifestarile si costumele egoului care ne stau in cale, ne incurca, ne opresc sa percepem ce suntem in esenta si care ne este Sursa. Daca ne bazam pe intuitie, pe acea cunoastere interioara divina, vom intelege cu claritate cine suntem acum, incotro mergem si, mai ales, ce contributie suntem pregatiti sa fim intr-o lume si o viata noua. 

Luna plina minunata!

Nicoleta Svârlefus

Sursa imagine: www.kaleidoscopespirit.com
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole