Luna Plina in Rac (9. 01. 2012). Claritate, responsabilitate, scopuri precise, viziune noua!

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 08 ianuarie 2012, 1142 vizualizari

Luni, 9 ianuarie 2012, la ora 9:30, are loc aspectul de Luna Plina, cu Luna in Rac si Soarele in Capricorn. Cei doi astri se afla in opozitie pe axa caselor astrologice V- XI, stimuland si luminand segmentul iubirii, creativitatii, copiilor, aspiratiilor, proiectelor, prietenilor.

Aceasta Luna Plina scoate la suprafata temeri si emotii, ne pune fata in fata cu inhibitiile legate de o impartasirea iubirii, manifestarea creativitatii si exprimarea sentimentelor. Ne ajuta sa vedem cu claritate punctele vulnerabile ale relatiilor noastre, fie ca este vorba despre relatia cu jumatatea noastra, cu copiii sau cu prietenii. Emotiile sunt puternice, pot fi atinse straturi profunde ale fiintei si activate zone din subconstient. De aceea, e posibil sa fim surprinsi de propriile manifestari, de la plans din senin, pana la reactii emotionale extrem de puternice sau nevoia de a ne izola complet de lume.

Pe de alta parte, poate fi momentul coacerii unor idei si clarificarii unor aspiratii. Putem identifica solutiile, caile de acces, dar si greselile facute pana acum. Acum stim pur si simplu pe cine ne putem baza si in ce conditii, care sunt resursele pe care le putem folosi si de unde provin ele, care este pretul pe care e necesar sa-l platim si ce responsabilitati ne putem asuma pe termen lung.

Marte in Fecioara, aflat in zona resurselor altora si transformarii, sustine aspectul de Luna Plina aducand pragmatism, capacitatea de a folosi cat mai avantajos toate resursele aflate la indemana, eficienta, simt practic, harnicie, disciplina si atentie la detalii. Intuitia foarte ascutita ne conduce catre informatii greu de accesat sau resurse pe care nu le-am vazut pana acum.

Ascendentul Lunii Pline este in Varsator, semn ca avem nevoie de o noua viziune asupra lucrurilor si de curajul de a schimba ceva, de a inova sau inventa noi posibilitati. Varsatorul aduce oamenii impreuna, semn ca acum putem reusi daca suntem dispusi sa strangem randurile, sa-i insufletim si pe altii in sensul materializarii unor idei, sa impartasim din cunoasterea noastra si sa ne aliem in numele unui ideal. In acelasi timp, in relatiile cu ceilalti, e necesara pastrarea unei oarecare detasari, observarea imaginii de ansamblu, obtinerea unei perceptii mai inalte, spirituale. Venus si Neptun in Varsator vorbesc despre compasiune, iubire universala, vindecare si crestere spirituala prin detasarea de material si nevoi bazale.

Guvernatorul ascendentului, Uranus, aflat in Berbec in zona resurselor materiale, seteaza coordonatele actiunilor noastre pentru urmatoarele doua saptamani. Asadar, poate aduce schimbari bruste, neasteptate. Ne poate face nerabdatori, precipitati, rigizi. Ne poate momi (careu cu Mercur) sa luam decizii impulsive sau sa ne irosim toate resursele materiale sau de alta natura. De aceea, e foarte important ca in aceasta perioada sa ne folosim atat de experienta noastra si cunostintele acumulate pana acum, cat si de indrumarile si experienta oamenilor din preajma noastra (Saturn in Balanta, in casa a IX-a si in sextil cu Mercur). Informatiile si mesajele primite, ideile unor prieteni, sustinerea si sprijinul unor oameni de calitate aflati in preajma noastra ne pot fi de mare ajutor. Cu alte cuvinte, e bine sa fim receptivi, deschisi, sa avem incredere si sa fim buni observatori. Aspectul armonios dintre Mercur (Capricorn) si Saturn (Balanta) aduce claritate, responsabilitate, coerenta in gandire, exprimarea concisa a ideilor, rabdare si disciplina.

Revenind la pozitia celor doi astri, Soarele si Luna, pe axa iubirii daruite si impartasite, aceasta perioada este esentiala pentru clarificari, exprimarea sentimentelor adevarate, impartasirea unor temeri. Chiar daca tensiunile pot vira in conflicte si izbucniri emotionale, putem folosi acest moment pentru a curata tot balastul emotional acumulat si a crea un spatiu nou pentru crestere si evolutie in doi. Ne putem stabili noi prioritati, putem face alegeri importante care vizeaza relatia afectiva si abordarea acestui segment de viata pe viitor. Unii dintre noi isi pot reformula relatia cu copiii, altii decid sa acorde mai multa atentie familiei si relatiilor apropiate, sa aduca pe lume un copil sau sa conlucreze cu partenerii in vederea materializarii unor vise. Pe principiul "ok, suntem impreuna, dar ce scopuri comune avem si incotro ne indreptam?"

Nu mai putin importanta este axa Nodurilor Lunare care activeaza zona familiei si carierei, indicand nevoia de a echilibra si armoniza aceste doua zone, chiar daca asta implica schimbari de directie in plan profesional.

La nivel fizic, e posibil ca Luna Plina in Rac sa aduca sensibilitate digestiva, dureri articulare, retentie de apa in organism, mai ales Racilor si Capricornilor, dar si celor care au marcaj important pe aceste semne (Ascendent, Luna sau alte planete personale in Rac sau Capricorn). O dieta usoara bogata in fibre, minerale si vitamine, un consum crescut de apa si ceaiuri diuretice, plimbarile in aer liber si exercitiile fizice usoare pot ajuta foarte mult. In plus, nu uitati ca la Luna Plina organismul acumuleaza rapid si elimina lent, deci evitati pe cat posibil excesele culinare, mai ales daca doriti sa va pastrati sau sa scadeti greutatea.

Sa avem o Luna Plina inspirata, revelatoare si linistita!

Nicoleta Svârlefus

www.astrocafe.ro/blogCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole