Luna Plina in Rac, 25 decembrie 2015 – langa apele vindecarii

Autor: Cristina Ciobanu - miercuri, 23 decembrie 2015, 1583 vizualizari
Luna Plina in Rac, 25 decembrie 2015 – langa apele vindecarii

Rareori meandrele sentimentelor si imaginatiei, precum si subtilitatile emotiilor sunt atat de expuse si palpabile, ca atunci cand este Luna Plina tocmai in semnul pe care il guverneaza – Racul. Proverbialul scut al crustaceului, ce acopera cele mai vulnerabile si intime trairi devine acum transparent sub lumina argintie a Lunii. Aceasta este tema pentru data de 25 decembrie, cand Luna este Plina la 3 grade si 19 minute in Rac, stralucind puternica sa lumina in altarul ascuns al inimii.

Un citat atribuit dr. Maurice Elias spune: “Emotiile sunt fiinte omenesti, sisteme de alarma pentru tot ce se intampla in jurul lor. Emotiile sunt cei mai de incredere indicatori asupra modului in care lucrurile merg in viata noastra. Acestea ne ajuta sa ne mentinem pe linia care trebuie, asigurandu-se ca ne lasam ghidati de mai mult decat de facultatile mentale/intelectuale (…)”.

Nu este intamplator faptul ca Nodul Axelor, “busola noastra evolutionara”, leaga planul Pamantului de cel al Lunii insasi. S-ar putea sa auzim adesea despre “a face ceea ce simti ca este bine” si despre a acorda atentie lucrurilor/situatiilor pe care le simtim ca nu sunt ok. Intuitia noastra, de asemenea reprezentata de Luna, este un instrument puternic, care lucreaza in favoarea noastra si stie ce este cel mai bine pentru noi.

Cu toate acestea, intr-o societate dominata de emisfera stanga a creierului, ce ne preseaza sa devenim niste mici roboti muncitori, pentru a tine ritmul nebun al unei lumi care devine din ce in ce mai orientata pe business si marketing, capacitatea noastra de a accesa emisfera dreapta si de a ne acorda cu Sacrul Feminin din noi este puternic afectata. Asa-numita “irationalitate” a partii noastre aflate in umbra, latura Yin, este o amenintare pentru ritmul mecanic al imensei “linii de ansamblare” in care s-a transformat viata noastra in ultimul timp, deoarece cauta sa sincronizeze experientele noastre lumesti cu legile ciclice ale Universului. Prin urmare, suntem programati sa evitam intr-un mod frenetic orice emotie intensa sau neplacuta, ce ar putea sa ne lase mai putin functionali in aderarea la mitologia succesului lumesc si a productivitatii maximizate, pe care societatea le promoveaza si le glorifica.

Reprimarea emotionala (simbolizata de Saturn, guvernatorul Capricornului, semnul opus Racului) este un mecanism de operare destul de comun, ce ia nastere din lipsa noastra de disponibilitate de lucra cu acele emotii, sentimente si intuitii care ar putea crea o fractura intre adevarul nostru interior si status quo-ul exterior de care ne agatam.

Aceasta reprimare emotionala se poate naste din “regulile supravietuitorului”, dezvoltate in situatii traumatice, ducand la un stil de viata prin care se evita durerea sub orice forma. Din pacate, efectele secundare ale unui asemenea mecanism de operare sunt numeroase si, mai mult decat atat, sunt periculoase. Nu numai ca este sabotata posibilitatea de a da si a primi suport emotional, afectand prin urmare, abilitatea noastra de a forma legaturi puternice, bazate pe intimitate si sinceritate emotionala, ci ne cresc si sansele de a atrage circumstante care ne forteaza sa ne confruntam cu ceea ce am reprimat, facandu-ne sa ramanem “blocati” in diverse etape ale propriei dezvoltari. In cel mai rau caz, emotiile care sunt impinse si mai tare in afara constientei noastre se pot manifesta si la nivel somatic, sub forma a diverse boli.

Explozia de energie a Sacrului Feminin a acestei Luni Pline va face ca acest baraj sa se sparga. Inundatia provocata ne-ar putea impinge catre noi apropieri fata de extremele zonei noastre de confort emotional, invitandu-ne sa confruntam posibilele sincope dintre cele mai intime sentimente si realitatea exterioara. Cu cuadratura Saturn-Neptun (dizolvarea limitelor) in joc cu energia Lunii Pline pe fundal, rezistenta va deveni zadarnica.

Cu toate acestea, un Mare Trigon bland, ce implica insasi Luna Plina, pe langa Neptun in Pesti si asteroidul mariajului Juno in Scorpion, sugereaza ca vom avea de castigat dintr-o anumita forma de suport, in timp ce navigam pe aceste ape. Energia acestui mare trigon este un sablon “lenes”, ce poate duce catre o stare de inertie, asemeni unei transe, in timp ce calitatile trigonuui sunt adesea luate de bune, fiind lipsite de frictiunile zdruncinatoare ale cuadraturilor sau opozitiilor. Si totusi, intr-un context incarcat emotional precum cel al Lunii Pline aflate in Rac, un Mare Trigon de Apa lucreaza bine, in vederea crearii unui spatiu de respirat, permitand eliberarea energiilor emotionale, pentru a se intoarce in fluxul Universului.

Chiar si in mijlocul acestei sensiblitati crescute, cu probleme caracteristice Racului (securitate, nevoi, familie) ce s-ar putea ivi, precum si cu cuadraturile Marte-Mercur si Lilith-Pluto ce ar putea atinge nervii nostri sensibili, Juno si Neptun vor conlucra pentru a se asigura ca putem face fata cascadei, ajugand intr-un port sigur, unde sa ne alinam ranile deschise, stand in emotiile noastre si lasandu-le sa isi gaseasca propria cale catre integrare.

Juno, asteroidul-zeita al mariajului, ne aminteste ca putem ajunge la cei cu care putem crea intimitate, poate chiar in forma unei relatii devotate, recreand un microcosmos al pacii domestice, al iubirii in familie si al intelegerii reciproce.

Neptun gazduieste transcendenta ego-ului, ale ranilor din trecut, a reactiei la factorii declansatori ai emotiilor, punand la dispozitie conditiile necesare pentru toleranta si acceptare. Sentimentele vor navali in continuare, sentimenul de nevoie va fi , de asemenea, intens, adevaruri crude inca vor mai putea fi expuse (prin curtoazia lui Marte-Mercur si Lilith-Pluto), insa putem diminua efectele situatiilor stresante, daca ne reamintim sa ne intoarcem catre sursa de suport si sprijin reprezentata de Marele Trigon, oferind in schimb acelasi suport si aceeasi empatie.

Persoanele cu planee aflate intre 0 si 5 grade in semnele Cardinale si de Apa vor putea resimti aceasta Luna Plina mult mai intens.

Sursa: www.aeternalight-astrology.com
Traducere: Alice Danila
Imagine: www.wordpress.com

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole