Luna Plina in Leu, 5 februarie 2023. Toate drumurile duc la IUBIRE

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 04 februarie 2023, 31045 vizualizari
Posibilitati la Luna Plina in Leu, 15 februarie 2014. Toate drumurile duc la... Iubire

Duminică, 5 februarie 2023, la ora 20:29, are loc aspectul de Luna plină în Leu.

Luna plina în Leu este un privilegiu, permitandu-ne să ne deschidem către o perspectivă mai optimistă, să adoptăm o atitudine mai senină și chiar jovială în fața vieții și în relațiile noastre, sa ne decuplam de la tot ceea ce ne-a ținut captivi în propriile umbre, în nopțile minții pline de povesti și în profunzimea emoțiilor și gândurilor mohorâte. E timpul să ieșim și să râdem la Soare, să îmbrățișam viața, să împrumutăm din seninătatea copilului și din bucuria sa de a trai. E timpul pentru un start nou, e timpul să trăim o primăvara interioară, o nouă atitudine, noi alegeri.

Leul este un semn al iubirii, al creativității și bucuriei de viață. Potențialul acesta se afla în fiecare dintre noi, întruchipând acel copil interior pe care-l putem oricând descătușa. Acum avem o astfel de ocazie, suntem cumva luați pe sus de această energie puternică a Lunii pline în Leu și împinși către o zonă din interior pe care am abandonat-o în ultima vreme: aceea a iubirii de dincolo de orice graniță, condiție, judecată.

Percep această zi, cu contextul astral aferent, ca o sărbătoare a Iubirii dincolo de orice, sau a Iubirii că liant universal în orice experiență și relație. Ce vreau să spun este că, dacă ne uitam în relațiile noastre trecute sau prezente, la început, chiar în punctul de dinainte de creație, a fost iubirea. Și, chiar și acolo unde încă proiectăm judecați și mestecăm resentimente, s-ar putea, dacă privim din alt unghi pe sub aceste judecați, să recunoaștem prezența Iubirii în toate. Undeva, într-un strat profund, există Iubire.

În relațiile noastre, ceea ce le permite sau le-a permis vreodată să existe a fost și este Iubirea, pentru că Iubirea este energia care susține viața. Indiferent cum alegem să percepem anumite situații și experiențe sau anumite persoane și relații, adevărul este că există Iubire în toate acestea, chiar dacă e mascată. Iubirea este cine suntem. Și oricum am numi ceea ce căutăm, până la urmă despre asta e vorba.

Toate drumurile pleacă din iubire și caută să ajungă în Iubire din nou, chiar dacă se întortochează pe parcurs.

Această Lună plină este o invitație să renunțăm la straturile ce acoperă Iubirea, la tot ce ne-a determinat să uitam de ea, la frica rezultată și la judecățile cu care am creat o versiune credibilă care să nege sau să schilodească adevărul și iubirea. E o invitație să renunțăm la toate semnificațiile pe care le-am atribuit în timp și care au venit însoțite de suferință și nesiguranță, îndoială și frică. Putem vedea acum că toate acestea au fost distrageri, s-au bazat pe puncte de vedere și pseudo-adevăruri care nu aparțin ființei noastre la nivelul cel mai profund.

Așadar, dacă în aceste zile încă mai apar astfel de distrageri (tendință de a rememora experiențe pe care am ales să le percepem că fiind negative sau de a ne agăța de judecăți la adresa unor oameni care au făcut sau fac parte din viața noastră, mai ales în rol de parteneri de cuplu), să privim din altă perspectivă, aceea a Iubirii. De exemplu, putem privi în urmă, în prezent și în față, la relațiile noastre trăite sau netraite încă, și să îmbrățișam totul cu recunoștință copilului care a fost și este curios despre viață așa cum e ea. Să mulțumim și să primim totul așa cum este, să renunțăm astfel la obiceiul de a ne zgândări rănile vechi și poate să le vindecam prin acceptare, cu iubire și compasiune, alegând să înțelegem la nivel mai înalt realitățile create și să ne trăim inima.

Aceasta Lună plina în Leu este și o invitație la bucurie, la bucuria care vine din inocență și curiozitate, dincolo de așteptări și proiecții. Și la creativitate, în sensul posibilității de a conștientiza că noi suntem Sursa lumii noastre interioare și exterioare. Dacă am uitat să visăm și să ne jucăm, acum e momentul să ne reamintim. Dacă am uitat să cerem, pentru că ne-am pierdut încrederea că vom primi, acum e timpul să o facem din nou, cu încredere.

Iubirea, acum poate căpăta noi valențe. Mai ales iubirea împărtășită, în relații, fie ele de cuplu sau de alta natură. Luna Plină este susținută de Marte în Gemeni si tensionata de Uranus in Taur, ceea ce face posibilă crearea de posibilități noi și poate o mai mare degajare și deschidere în relații. Cumva resorturile noastre interioare sunt activate, stimulate și transformate până în punctul în care să mergem spre celalalt cu intenția de a crea mai multă bucurie, libertate și, de ce nu, distracție. Putem găsi acele puncte convergente care ne leagă de ceilalți, și ne devine mai clar ce vrem și cu cine. Câtă vreme suntem atenți la chemarea Inimii și a Iubirii, totul curge în direcția asta și primim claritate în privința alegerilor de făcut.

Apoi, avem de îmbinat și găsit un numitor comun intre dorință de libertate (foarte accentuata acum) și dorința de a fi împreună cu celalalt. Cumva, e necesar să găsim posibilitățile de a fi împreună fară a ne încălca individualitatea și libera expresie de sine. Însă avem acum această capacitate, de a găsi întrebările potrivite (ex. "Cum e posibil să mă onorez pe mine și în același timp să am armonie în relație?") și de a descoperi căile optime pentru toți cei implicați.

Mai există un aspect pe care îl putem extrage din contextul astral al acestei Luni pline în Leu, și anume chemarea interioară de a fi cine suntem, fară să ne mai prefacem că ne place sau nu ne place cineva/ceva, de a ne deschide către mai mult din ce e posibil să fim și să creăm, de a ne explora cu mai mult curaj talentele și darurile, de a trece dincolo de granițele judecații proiectate asupra sinelui sau asupra altora. E momentul să ne vedem așa cum suntem, să vedem ceea ce era mereu chiar "sub nasul nostru" și anume sursele de bucurie, iubire și creativitate, posibilitatea de a ne exprima cu curaj și putere, de a ne trai viața prin propriile alegeri.

Luna Plină cu Iubire și Bucurie, tuturor!

Nicoleta Svârlefus

 

*Sursa imagine: www.behance.net (autor: Aysem Aksoy)Astro Shop

Cele mai noi articole