Luna plină în Leu, 28 ianuarie. O audiție cosmică, la care suntem toți invitați

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 27 ianuarie 2021, 12066 vizualizari

Joi, 28 ianuarie, la ora 21:16, se formează aspectul de Lună plină în semnul Leului, prima Luna plină din acest an.

Lunatia are loc într-un context tensionat pe semne fixe (careu în T) și promite să aducă la lumină frici, rezistențe, incrancenari și atașamente, dar și un plus de determinare și voință, pe segmentele de viață activate în harta personală a fiecăruia.

În linii mari, Leul este despre strălucire și expresie de sine. Așa că, acum, Luna plină în Leu poate fi că o audiție cosmică, unde ne prezentăm ca să ne facem auziți, să ne jucăm rolul cât mai bine, să ne exprimăm, să straliucim, să fim văzuți cu toate darurile noastre. Și, în funcție de punctul în care se află fiecare în viața sa și pe drumul său interior, vom fi mulțumiți de prestație sau, dimpotrivă, vom constata că vocea noastră nu e suficient de puternică, mesajul nostru e sugrumat de inhibiții, aplauzele nu sunt sonore pentru că nu am atins și mișcat publicul, iar rezultatul, per ansamblu, este dezamăgitor. Dacă lăsăm fricile să vorbească în locul nostru, dacă în loc să facem din viața noastră o opera ajungem doar să ne dăm în spectacol și să cerșim atenție la orice pas, asta va durea acum.

E o diferența între a face spectacol și a ne da în spectacol. Să fim foarte atenți în următoarele zile la aceste nuanțe, să ne observăm și să alegem ce joc jucăm. Vom înțelege (sau nu) în cele din urmă că avem nevoie de un "produs" autentic de livrat lumii, de o voce a inimii și de încredere în propria strălucire. 

Luna plină în Leu ne pune în față oglinda conștiinței și suntem nevoiți să ne uităm la noi, la cine am devenit, ce monștri am hrănit și ce fantome. Planetele din Taur (Marte, Uranus, Lilith) așezate strategic în casa a VIII-a a Lunii pline și formând careu în T cu Luna (casa a XI-a) și Soarele (casa a V-a), tainuiesc cauzele blocajelor cu care ne confruntăm acum. Pentru unii, cauza reprimării de sine sau, dimpotrivă, a agresivitățîi în exprimare, ține de atașamente care îi sabotează. Pentru alții, sunt anumite secrete, sunt experiențe bine ascunse în trecutul lor sau al celor din neam (trădări, pierderi, abuzuri) sau frică de moarte, care produc efecte în prezent. În orice caz, se pare că ceva ne opreste să fim sută la sută autentici, iar acum ne putem da seama ce anume. 

Vestea bună este că, dincolo de zbaterile noastre, există un frumos potențial de vindecare în acest context energetic. Ascendentul momentului este în Fecioara (tămăduire), cu guvernatorul sau, Mercur, în Vărsător (gândire nouă, idei nonconformiste) și un aspect susținător și armonios al Lunii cu Kiron (Berbec, casa a VII-a) care vorbește despre vindecare relațională sau prin intermediul relațiilor. Cu alte cuvinte, ceilalți ne ajută să ne vedem și să ne vindecăm, cu condiția să privim totul cu ochi noi, să ne asumăm ce am creat, să luăm în calcul soluții inedite și, mai ales, să ne uităm adânc în inima noastră pentru a descoperi ce dureri mai zac acolo nealinate, ce încă mai credem din ce ni s-a spus legat de cât de creativi putem fi.

E posibil să purtăm încă în noi un trecut dureros, judecați ale altora la adresa capacității noastre de a ne exprima în mod valoros în lume, critici, insulte, batjocoriri. Și toate acestea pot ieși la suprafață când încercăm să creăm, să ne arătăm lumii, să livrăm ceva publicului. Și ne pot acoperi sau ne pot distorsiona mesajul. 

Luna plină în Leu este un privilegiu, permițându-ne să ne deschidem către o perspectiva mai optimistă, să adoptăm o atitudine mai senină și mai încrezătoare în față vieții și în relațiile noastre. E timpul pentru un start nou, e timpul să trăim o primăvară interioară, o nouă atitudine, noi alegeri.

Leul este un semn al iubirii, al creativitățîi și bucuriei de viață. Potențialul acesta se află în fiecare dintre noi, întruchipând acel copil interior pe care-l putem oricând descătușa. Acum avem o astfel de ocazie, suntem cumva luați pe sus de această energie puternică a Lunii pline în Leu și împinși către o zona din interior pe care am abandonat-o în ultima vreme: aceea a iubirii de dincolo de orice granița, condiție, judecată.

Percep această zi, cu contextul astral aferent, ca o sărbătoare a Iubirii dincolo de orice, sau a Iubirii ca liant universal în orice experiență și relație. Ce vreau să spun este că, dacă ne uităm în relațiile noastre trecute sau prezente, la început, chiar în punctul de dinainte de creație, a fost iubirea. Și, chiar și acolo unde încă proiectăm judecați și mestecam resentimente, s-ar putea, dacă privim din alt unghi pe sub aceste judecați, să recunoaștem prezența Iubirii în toate. Undeva, într-un strat profund, există Iubire.

Toate drumurile pleacă din iubire și caută să ajungă în Iubire din nou, chiar dacă se intortocheaza pe parcurs. În relațiile noastre, ceea ce le permite sau le-a permis vreodată să existe a fost și este Iubirea, pentru că Iubirea este energia care susține viața. Indiferent cum alegem să percepem anumite situații și experiențe sau anumite persoane și relații, adevărul este că există Iubire în toate acestea, chiar dacă e mascată. Iubirea este cine suntem. Și oricum am numi ceea ce căutăm, până la urmă despre asta e vorba.

Această Luna plină este o invitație să renunțăm la straturile ce acoperă Iubirea, la tot ce ne-a determinat să uităm de ea, la frică rezultată  și la judecățile cu care am creat o versiune credibilă care să nege sau să schilodeasca adevărul și iubirea. E o invitație să renunțăm la toate semnificațiile pe care le-am atribuit în timp și care au venit însoțite de suferință și nesiguranță, îndoială și frică. Putem vedea acum că toate acestea au fost distrageri, s-au bazat pe puncte de vedere și pseudo-adevăruri care nu aparțin ființei noastre la nivelul cel mai profund.

Așadar, dacă în aceste zile încă mai apar astfel de distrageri (tendința de a rememora experiențe pe care am ales să le percepem că fiind negative sau de a ne agața de judecați la adresa unor oameni care au făcut sau fac parte din viața noastră, mai ales în rol de parteneri de cuplu), să privim din altă perspectiva, aceea a Iubirii. De exemplu, putem privi în urmă, în prezent și în față, la relațiile noastre trăite sau netrăite încă, și să îmbrățișăm totul cu recunoștința copilului care am fost și este curios despre viață așa cum e ea. Să mulțumim și să primim totul așa cum este, să renunțăm astfel la obiceiul de a ne zgândari rănile vechi și poate să le vindecăm prin acceptare, cu iubire și compasiune, alegând să înțelegem la nivel mai înalt realitățile create și să ne trăim inima.

Această Luna plină în Leu este și o invitație la bucurie, la bucuria care vine din inocența și curiozitate, dincolo de așteptări și proiecții. Și la creativitate, în sensul posibilității de a conștientiza că noi suntem Sursa lumii noastre interioare și exterioare. Dacă am uitat să visam și să ne jucăm, acum e momentul să ne reamintim. Dacă am uitat să cerem, pentru că ne-am pierdut încrederea că vom primi, acum e timpul să o facem din nou, cu încredere.

Lună plină fericită, tuturor!Astro Shop

Cele mai noi articole