Luna Plina in Leu- 24 ianuarie 2016. Aprinde lumina!

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 22 ianuarie 2016, 2201 vizualizari
Luna Plina in Leu- 24 ianuarie 2016. Aprinde lumina!

In pofida asocierii clasice a Leului cu scena si spectacolul, complexul context astral al Lunii Pline din luna ianuarie, la 3 grade si 29 minute in acest semn, sugereaza ca orice se intampla acum in culise va fi la fel de important ca spectacolul in sine.

Exista o naivitate captivanta si imposibil de negat legata de caldura si jocul Leului, un semn caruia adesea ii sunt atribuite conducerea, autoritatea si divertismentul. Guvernat de Soare, principiu al constientei si stapan al inimii fizice, Leul este asociat cu Sinele si Ego-ul. Cel mai bun mod de exprimare de sine pentru acest semn este creativitatea, fie dintr-o perspectiva biologica, fie artistica. Leul guverneaza atat tot ce tine de copii, cat si tot ce tine de arta, joc si dans.

De asemenea, daca luam in considerare faptul ca Luna Plina reprezinta un climax energetic, ce imprastie o lumina puternica asupra a tot ce ajunge la un ciclu complet in viata noastra, scotand in evidenta culminatiile, realizarile si manifestarile in lumea celor cinci simturi (asemeni unui reflector cosmic), atunci vom avea scenariul ideal al unui spectacol ce stimuleaza oamenii sa isi urmareasca propria constietizare de sine si o exprimare de sine deplina (sau ii apuca pandaliile).

Aceasta Luna Plina ne va calibra cu energia plina de incredere a Leului: s-ar putea sa ne simtim obligati sa iesim din carapace si sa verbalizam dorintele aflate la nivel individual, nevoile si sentimentele pe care le-am acumulat intr-o perioada lunga de timp, stralucind propria Lumina si cerand recunoasterea pe care o meritam.

Tentatia de a face miscari indraznete si puternice, de a ne deschide inimile, de a  ne exprima generozitatea si iubirea de sine va fierbe in venele noastre cu siguranta, insotita de impulsivitatea si vigoarea caracteristice semnelor de Foc.

Cu toate acestea, cu Luna intrata intr-o cuadratura de amploare cu Marte aflat in Scorpion si Venus in rigidul Capricorn, cu Mercur retrograd aflat in conjunctie directa cu Pluto, declansand cuadratura Uranus-Pluto si Luna Neagra in Balanta, s-ar putea resimti un curent subtil de seriozitate si retinere ce vor apasa pe stralucirea exploziva a vibratiei leonine.

In timp ce nu cred ca aceste aspete vor afecta dramatic tema si energia generala a acestei Luni Pline, tind sa cred ca teatralitatea Leului va intra in disputa cu umbra, intr-o forma sau alta. S-ar putea sa ne confruntam cu chestiuni legate de energia Leului – importanta de sine, mandria, narcisismul si expunerea sau descoperirea de hibe, defecte si/sau distorsiuni ale imaginii de sine. Pe scurt, exista evidente semnale de alarma pe care nu ar trebui sa le ignoram, oricat de mult ne-am dori sa ne lasam dusi de valul energiei leonine a bunei-dispozitii si a bucuriei de a trai.

Cuadratura cu Marte in Scorpion poate indica tendinta de a exagera si de a fi demonstrativi in taria cu care vrem sa ne sustinem si sa ne demonstram punctele de vedere, devenind insistenti si autoritari. Actiunile oculte si motivatiile ascunse ar putea intra in conflict cu transparenta entuziasta a Leului si cu optimismul sau cristalin.

Insa atunci cand lumina cosmica a Lunii Pline in Leu se aprinde, ego-ul si reputatia noastre intra in joc. Suntem pe o scena, jucandu-ne rolul, indiferent ca realizam asta sau nu. Prezenta lui Mercur in cuadradura-T Uranus-Pluto-Luna Neagra este un reminder clar al acestui lucru si ne indeamna in mod special sa fim intelepti, cu de bun-simt in exprimarea de sine: cuvintele noastre isi vor lasa urma si odata spuse, nu le vom mai putea retrage.

Masura in care toate acestea se pot transforma intr-o reteta a dezastrului este determinata de disponibilitatea noastra (sau absenta acesteia) de lasa la o parte ego-ul nostru si de a nu-i permite sa ne dicteze actiunile si reactiile.

Aspecte legate de concepte precum “onoare”, “mandrie” ar putea aparea, inclusiv ca forma de aparare si scut pentru copilul interior. 

Atata timp cat ramanem deschisi si permitem punctelor oarbe si umbrelor aferente sa fie, impartasind Iubirea noastra si luminand in jurul nostru, in pofida acestora, putem sa stralucim mai puternic ca oricand altcandva.

Aceia dintre noi care au planete personale, unghiuri si noduri intre 0 si 5 grade, in Semne Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Varsator) si in Semne de Foc (Berbec, Leu, Sagetator) vor resimti aceasta Luna Plina cel mai puternic.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com/full-moon-leo-january-24th-2016/

Traducere: Alice Danila


Astro Shop

Cele mai noi articole