Luna Plina in Gemeni. Legati-va centurile de siguranta! Un moment important in istoria umanitatii!

Autor: AstroCafe.ro - marti, 17 decembrie 2013, 1566 vizualizari
Luna Plina in Gemeni. Legati-va centurile de siguranta! Un moment important in istoria umanitatii!

La aceasta Luna Plina (17 decembrie 2013, 11:26h), Soarele in Sagetator va fi in opozitie (180°) cu Luna in Gemeni. 

Luna Plina inseamna ca avem nevoie sa gasim un echilibru efectiv intre nevoile si calitatile celor doua semne implicate. Gemenii reprezinta comunicarea, flexibilitatea, optimismul si invatarea. Sagetatorul reprezinta a fi simplu, generos, entuziast, aventuros, etic si simpatic. In ulele privinte aceste doua semne se completeaza reciproc. Cu toate acestea, exuberanta lor te poate face sa fii dus de val, asa ca va fi important sa mentii echilibrul in toate domeniile vietii tale, in acest moment.

De exemplu, toate momentele de Luna Plina proiecteaza intotdeauna lumina in umbre sau in "exprimarile inferioare" ale acestor semne implicate. Partea intunecata a Gemenilor este indecizia, o lipsa de empatie, nerabdare, sau tendinta de a fi prea vorbaret. Partea intunecata a Sagetatorului poate fi aroganta aproape excesiva, si tendinta de a fi insistent sau obtuz. In aceasta peroada, e nevoie sa fim impecabili cu noi insine si ceilalti - fara falsuri, fara minciuni, fara deziluzii sau dogmatism. 

S-ar putea sa descoperim ca interesul nostru este atras de un proiect care implica scrisul, vorbitul sau ediatrea. Sau ne-am putea simti inspirati sa lucram la site-ul nostru, blog, sau proiecte din mediul social. Datorita influentei Sagetatorului, am putea fi interesati in a ajunge la o audienta internationala (Sagetator) prin cuvintele noastre rostite sau scrise (Gemeni). Un alt mod in care aceasta Luna Plina in Gemeni se poate manifesta este in forma de concepte si idei de dezbatere. Este util sa recunoastem ca pot co-exista multe puncte de vedere valoroase. In acest moment, este important sa ne amintim ca uneori mintile deschise sunt mai valoroase decat gurile deschise.

Insa, aceasta nu este o Luna Plina in Gemeni tipica, ci marcheaza inceputul unei perioade de o luna, cu evenimente astrologice majore. In primul rand, in ziua de Luna Plina (marti, 17 decembrie), Uranus isi incheie perioada de 5 luni anuale de retrogradare si incepe sa intre in mers direct, din nou. Atunci cand o planeta isi schimba directia, energia sa se intensifica. Cat timp Uranus a fost in mers retrograd, multi dintre noi s-au gandit la ce ne-am dorit sa schimbam in viata noastra. Deoarece Uranus incepe sa intre in mers direct, multi dintre noi se simt pregatiti acum sa inceapa punerea in aplicare a acestor schimbari. Datorita altor influente astrologice, probabil vom vedea schimbari radicale in vietile noastre in saptamanile si lunile care urmeaza. Uranus reprezinta flexibilitatea si libertatea necesara pentru a permite ca ceva nou sa apara. Dar cu Uranus in Berbec, avem o doza suplimentara de curaj, initiativa, independenta, si inventivitate. Avem nevoie sa fim curajosi si sa gandim diferit. Cu toata energia lui Uranus, problemele apar atunci cand rezistam la schimbarea inevitabila. E timpul pentru a schimba sau a fi schimbat.

Al doilea eveniment astrologic major, care incepe cu Luna Plina, este complex. Se formeaza o configuratie astrologica foarte puternica. Este denumita marea cruce (cunoscuta, de asemenea, ca si marele patrat), si va avea punctul culminant la Luna Noua, pe 1 ianuarie, 2014. Il vom simti aproximativ o luna. Toate marile cruci implica:

* Cel putin 4 planete

* 2 opozitii (180°)

* 4 cuadraturi (90°)

Deci, cum ne va afecta acest lucru? Am discutat frecvent despre seria in curs de desfasurare a cuadraturilor (90°) dintre Uranus si Pluto (2012 - 2015). Ori de cate ori o alta planeta este asociata unui aspect puternic, simtim! Incepand cu luna august, planeta Jupiter a devenit implicata in aceasta cuadratura Uranus - Pluto fiind in opozitie (180°) cu Pluto si in cuadratura (90°) cu Uranus. Iar acum, Marte se va alatura acestei configuratii astrologice si va crea o mare cruce prin opozitia (180°) sa cu Uranus si cuadratura (90°) atat cu Pluto cat si cu Jupiter. Pentru a simplifica, gandeste-te ca aceste patru planete formeaza un patrat perfect pe cer, si Marte, Jupiter, Uranus si Pluto sunt situate in fiecare colt al acestui patrat. Uau!

In general, cand vorbim despre cum sa traversam cerintele unei mari cruci, imi place sa folosesc intotdeauna analogia unui carusel... stiti voi, acel dispozitiv pe care il agatam deasupra unui patut de bebelus? O cruce mare este precum un carusel cu patru obiecte care sunt suspendate la capetele a doua bete. Daca aceste obiecte sunt in echilibru perfect, caruselul se poate misca in perfecta armonie. Cu toate acestea, daca unul din obiecte este prea greu sau nu cantareste suficient, atunci caruselul merge haotic.

Asta inseamna o cruce mare. Scopul nostru este sa gasim echilibrul intre 4 energii aparent diferite si in domeniile vietii noastre. Opozitiile (180°) necesita intotdeauana echilibru si integrare. Cu toate acestea, ceea ce face o cruce mare atat de importanta si atat de provocatoare sunt cele 4 patrate/ cuadraturi (90°). Cuadraturile reprezinta puncte de cotitura. Deci, in scopul de a gasi echilibrul necesar de catre opozitii, avem nevoie sa ne schimbam. Si uneori, aceasta schimbare va necesita ruperea de tiparele de lunga durata (foarte vechi). Acest tip de schimbare, de cele mai multe ori, nu este usoara! Marea cruce implica urmatoarele arii din viata noastra: identitatea si independenta (Berbec), relatiile si diplomatia (Balanta), viata de familie si nevoile de siguranta (Rac), si munca si responsabilitatile (Capricorn). In plus, toate cele 4 dintre aceste semne astrologice sunt semne cardinale, ceea ce inseamna ca ele reprezinta noi inceputuri si energia de a lua masuri cu privire la aceste noi faze de dezvoltare. 

In final, schimbarea este in aer, intr-un stil mare, incepand de la mijlocul lunii decembrie si inainteaza pana la jumatatea lunii ianuarie. In general, multi dintre noi vor simti o presiune interioara de a face schimbari majore interioare si exterioare. E posibil sa ne simtim imprastiati si storsi, ca urmare a cerintelor inerente in abordarea atator nevoi diferite. Si tineti cont ca aceasta nu va influenteaza doar pe voi; are impact asupra tuturor celor din jurul vostru, de asemenea. Schimbarile vor avea loc la nivel personal, relational si social. Puneti-va centurile!

Ce ajuta acum? Amintiti-va sa faceti tot ce puteti pentru a fi ochiul din mijlocul uraganului. Acesta ar putea fi un bun moment de a lucra din greu pentru a sta centrat si concentrat, ceea ce poate fi sustinut prin meditatie si timp in natura. Si nu uitati sa ajungeti, avand aceleasi idei, sustinatorii altora. Din nou, influenta marii cruci de abia incepe acum. Ea se va intensifica pe maura ce ne apropiem de Luna Noua, la 1 ianuarie, si va continua sa ne influenteze pana la mijlocul lunii ianuarie. N-o luati asa usor! Noi toti trebuie sa invatam cum sa fim adaptabili si flexibili in timpul acestor timpuri transformatoare... atat in viata noastra personala cat si in societatea din jurul nostru.

Daca asta nu a fost suficient, solstitiul are loc sambata, 21 decembrie, la doar patru zile dupa Luna Plina in Gemeni. Solstitiile sunt vazute de multi ca o zi majora de schimbare. Solstitiul din Capricorn este atunci cand Soarele paraseste iubitorul de distractie, incantatorul Sagetator si se muta in energia greoaie, mult mai responsabila, neobosita din Capricorn. Unii vor simti cum aceasta schimbare de energie va va seca de pasiune. Oricum, aceasta ne va ajuta in timpul acestei perioade de schimbare, si este un pas important pe drumul nostru. Soarele in Capricorn aduce rabdare, planificare, si munca grea. De asemenea, ne ofera disciplina de a pune in miscare planuri mari si de a "mentine cursul" atunci cand lucrurile merg rau. Aceasta va aduce angajamentul de care avem nevoie pentru ca visele noastre de Sagetator sa devina realitate.

In acceasi zi (sambata, 21 decembrie), Venus devine retrograda in Capricorn, ceea ce adauga greutate la sentimentele grave ale solstitiului din Capricorn. Toate perioadele retrograde aduc oportunitati de a ne ocupa de afaceri neterminate si a ne re-alinia la intentiile sufletului nostru in acele domenii asociate cu planeta. Venus retrograd ne cere sa re-evaluam, reconciliem, redefinim dorintele noastre, valorile si obiectivele in relatiile noastre, locul de munca, in finante si in viata. Intrebari pe care sa vi le adresati incepand de acum si pana cand Venus isi reia mersul direct pe 31 ianuarie: Ce nu iti place? Ce ai nevoie?  Ce lipseste in viata ta? Ce merita cu adevarat timpul, energia si resursele tale? Iti creezi un mod de viata sau iti creezi viata?

Marti, 24 decembrie, Mercur se alatura Soarelui in Capricorn. Pentru urmatoarele cateva saptamani, ne vom muta de la concentrarea pe principii (Sagetator) la pragmatism (Capricorn). Aceasta ne va ajuta sa ancoram ideile recente in realitate si ne ofera disciplina mentala de a discerne intre conceptele viabile si cele nerealistice. Un sextil (60°) dulce, intre Soare si Neptun, va oferi in aceeasi zi , din fericire, o energie delicata a iertarii, spiritualitatii, si compasiunii.

Dar tineti-va palariile... miercuri, 25 decembrie, o opozitie (180°) intre potential agresivul Marte si rebelul Uranus, ar putea duce la focuri de artificii la adunari sociale. Acesta nu este un moment prea grozav pentru cei care sarbatoresc Craciunul cu familia si prietenii! Fiecare dintre noi va lupta pentru libertate, ceea ce este adeseori dezaprobat la acest moment din an. Ar putea rezulta rupturi, daca ne simtim fortati sa urmam regulile altora. Tensiunile vor fi reduse daca putem fi ata de flexibili pe cat este posibil si suntem dispusi sa renuntam la traditie. Daca putem face acest lucru, descoperiri incitante sunt posibile. Pentru a fi cu totul sincera, avand in vedere toate energiile intense care au loc chiar acum (mersul direct al lui Uranus si marea cruce),  o pauza (sau doua) poate fi necesara inainte de a ajunge la progres. Aceasta va ajuta daca puteti pastra in minte ca acesta este un moment de transformare profunda in istoria umanitatii si in propria noastra calatorie spirituala personala. Fie ne putem ajuta reciproc, in aceasta situatie, fie putem merge singuri, ceea ce poate duce la sentimentul de instrainare si singuratate. Drumul este mult mai usor de parcurs alaturi de prieteni sustinatori.

In ultimele cateva zile ale anului 2013, vom experimenta o serie de aspecte care pot fi simtite un pic ca un vartej mental si social:

* Sambata, 28 decembrie, o conjunctie (0°) intre Soare si Mercur, in Capricorn, ne ajuta in general sa gandim mai clar, sa fim onesti cu noi insine, si sa fim mai constienti de sine. Acest lucru este excelent pentru abordarea matura a oricaror probleme emotionale neplacute.

* Cu toate acestea, a doua zi (duminica, 29 decembrie), atat Soarele cat si Mercur fac cuadratura (90°) cu Uranus, ceea ce va duce la o gandire care ar putea parea de-a dreptul ciudata! Ganduri bizare sau cuvinte impulsive ar putea zgudui relatii, dar acestea ar putea duce de fapt la noi posibilitati sau perspective cu totul noi care pot rezolva probleme vechi.

* Apoi, luni, 30 Decembrie, o cuadratura  (90°) intre Marte si Pluto va amplifica intensitatea intelectuala a acestor zile de declin din 2013. Aceasta cuadratura este puternica, patimasa si intensa. Luptele pentru putere sunt, azi, mult mai dese decat de obicei, dar ele pot fi rezolvate daca ne concentram pe elementele cheie in loc sa fim distrasi de oameni care cer de mai multa energie decat dau inapoi. Eliminarea activitatilor ineficiente face posibila stapanirea celor mai dificile sarcini.

* In timp ce ne ofera o receptivitate de tip laser, ziua urmatoare (marti, 31 decembrie), Mercur va fi in conjunctie (0°) cu Pluto si apoi in cuadratura (90°) cu Marte. Aceasta poate duce la gandire negativa sau frustrare peste masura, dar vom fi, de asemenea, receptivi mental. Conversatiile noastre se vor concentra pe probleme "profunde", azi. Este important sa ne amintim ca atunci cand identificam un defect, trebuie sa ne concentram asupra repararii lui.

Aceasta Luna Plina in Gemeni marcheaza un moment foarte important in istoria umanitatii. Ni se cere sa fim deschisi la desele schimbarile majore care ne vor introduce in noi niveluri de constiinta si constientizare, atat individual cat si ca intreg. A rezista la aceste schimbari va fi dificil. A invata sa va adaptati si sa va miscati fluid prin schimbari va va oferi o mai mare usurinta. Dupa cum a afirmat Jhon Lily, "Singura noastra siguranta este capacitatea noastra de a schimba"

Anne Reith, Ph.D. (www.AnneReith.com)

Traducere: Cristina Ciobanu

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole