Lună plină în Fecioară, 7 Martie 2023. Schimbări necesare

Autor: Nicoleta Svârlefus - luni, 06 martie 2023, 17606 vizualizari

Luna plină în Fecioara (7 Martie) pune accentul pe funcționalitate, indiferent din ce unghi ne privim viața și pe noi înșine. Este un moment cu o energie care ne împuternicește să echilibrăm voia inimii cu cea a minții, să abordăm viața și experiențele ei din perspectiva simțului practic, eficienței și clarității.

Luna plină este în sine un moment de culegere a roadelor, a amplificării și plenitudinii, a coacerii. Fiind vorba despre Fecioara, cu atât mai mult ne referim la recoltă, la un moment în care putem vedea clar ce am semănat, încă din toamna anului trecut când a fost Luna nouă în același semn. Prin urmare, aceste zile sunt precum un ecran pe care se derulează imaginile create de noi înșine, o realitate compusă din tot felul de trăiri, experiențe și rezultate care nu reflectă nimic altceva decât alegerile noastre din ultimele luni și toți pașii făcuți pentru a împlini dorințe, scopuri, idealuri. Că ne place sau nu punctul în care ne aflăm, asta e o altă discuție și ține de bilanțul interior și de onestitatea fiecăruia față de sine. 

Axa Fecioara-Peșți este o axa de sacrificiu, de renunțare și altruism. 

Când spun sacrificiu, mă refer la renunțare, la a ceda ceva din noi, ceva ce nu ne mai e de folos, ceva ce ne oprește să fim liberi și cu bucurie în acest moment al vieții noastre. A sacrifică, e cu sensul de a renunta, de a elibera și purifică. E un moment excelent pentru a întră într-un "program" de purificare, detoxifiere, transformare, de la interior către exterior.

Iată posibilitățile acestei luni pline în Fecioară:

  1. Funcționalitate

Ce este funcțional, păstrează, ce nu, transformă sau eliberează. Acolo unde ți se pare că depui efort mare, iar costurile sunt foarte mari în raport cu rezultatele, uită-te ce poți schimba. Profesional vorbind, e momentul să echilibrezi timpul dedicat muncii, cu cel dedicat relaxării și altor activități care-ți aduc bucurie. E momentul să te uiți după soluții care să-ți ușureze munca, să-ți scurteze timpul de lucru sau, după caz, să-ți aducă mai multă împlinire. Ce e posibil să fii și să faci acum, pentru a avea mai multă bucurie și împlinire cu ceea ce faci?

E momentul trierii proiectelor, relațiilor, activităților, obiceiurilor, astfel încât să creezi spațiu pentru ceva nou, pentru un nou tu, mai relaxat, mai bucuros, mai viu.

  1. Îngrijire

Luna plină în Fecioara ne oferă prilejul de a ne gândi și a lua măsuri pentru bunăstarea și sănătatea noastră. De la schimbarea obiceiurilor alimentare, până la schimbarea majoră a stilului de viață, acum suntem inspirați să găsim soluțiile cele mai potrivite și benefice pentru noi. Cu condiția să fim atenți la corpul nostru, la semnalele pe care ni le transmite și la ceea ce știm pur și simplu că e bine pentru noi acum. 

Ce poți să fii, să faci și să creezi, astfel încât să te simți bine în corpul tău, cu mintea ta și în inima ta? Cum te poți îngriji mai mult, de tot ce ești?

  1. Permitere

Lupta cu ceva din noi sau cu cei din jur nu va face decât să persitam în tensiune și să ne limităm, în loc să mergem înainte și să ne expansionam. Resentimentele pe care le purtăm în noi, de asemenea ne limitează și ne intoxică viața. Rezistența pe care o opunem la ceea ce apare în viața noastră nu este nimic altceva decât un cumul de judecăți despre ce e bine și ce e rău pentru noi, o "pre-judecată", și în felul acesta ne refuzăm experiența și ne anulăm puterea și înțelepciunea.

Prin urmare, acum este esențial să permitem. Să ne permitem să fim cine suntem, să permitem să simțim exact ce simțim, să privim înăuntru, să observăm evenimentele, fără a judeca, fără a ne opune. Cu cât ne opunem, cu atât mai multă durere producem. În schimb, dacă învățăm să plutim, să stăm deasupra valurilor și să mergem cu ele, distrugerile vor fi minore sau nu vor fi deloc.

E important acum să ne sondăm ființa, să ne întrebăm inima ce vrea. Să permitem sentimentelor să fie, să le creăm spațiu să se manifeste. Să avem curajul de a ne dori exact ce-și dorește inima noastră. Să avem curajul să cerem și să primim tot ce este și tot ce apare. Fără să ne opunem, fără să judecăm experiența, doar acceptând că într-un fel am cerut totul și uitându-ne cum putem să folosim tot ce este.

Permiterea ține de feminitate, de energia concepției prin acceptare, o energie care acum se cere integrată și folosită în sensul cel mai pur cu putință. Este momentul să ne asumăm cu adevărat rolul de pântec, acel loc în care creația este posibilă datorită primirii, permiterii și acceptării. Să fim pământul care primește rodul, care-i da naștere și-l crește. Și apoi să îngrijim cu iubire acest sol, acest "pământ" care este trupul nostru.

  1. Regenerare

Este un moment fabulos de regenerare a ființei și a vieții noastre. De vindecare, eliberare și transformare. De aceea, e posibil să iasă la suprafață emoții care au fost reprimate, să apară oameni din trecutul nerezolvat și neclarificat, să fie repuse pe tapet discuții și disfuctionalitati din relații trecute și prezente, totul pentru a fi clarificat și vindecat. Avem posibilitatea să vindecăm ceea ce nu am vindecat, să eliberăm ceea ce ne ține pe loc, să renunțăm la drame construite în mintea noastră.

Pentru că această regenerare să aibă loc, pentru ca viața noastră să se ridice la un alt nivel de bucurie, prosperitate și împlinire, e necesar să recunoaștem adevărul care ni se relevă acum. Iar acest adevăr, de cele mai multe ori, stă în răspunsul la întrebarea: "ce vreau?" sau "ce știu despre asta?"

Relațiile sunt cele care ne reflectă cel mai fidel, atât punctul în care ne aflăm, precum și felul în care dorim să mergem mai departe. Unele relații știm pur și simplu că e timpul să se încheie, altele simțim că pot fi transformate.Iar această transformare începe în inima noastră și continuă în mintea noastră, prin alegerea de a renunta le o serie de judecăți, așteptări, resentimente. Prin iertare, compasiune și, în definitiv, prin iubire. 

Relațiile cu familia, vechile sentimente îngropate, se pot vindeca. E posibili să conștientizăm că multe dintre blocajele pe care le resimțim se datorează abordării constrângătoare a relației cu trecutul, cu părinții și cu experiențe pe care încă nu le-am acceptat.

Una peste alta, viața noastră poate fi regenerata acum iar noi putem accesa un nivel mai înalt de conștientă, ceea ce înseamnă că suntem pe cale să ne angajăm în noi creații și noi începuturi, printr-un fel nou de a fi, gândi și acționa.

  1. Schimbare

Este o perioada în care pot avea loc schimbări majore. Luna aceasta în întregime este un spațiu al schimbării și al creațiilor noi. Sigur că uneori creațiile noi sunt precedate de așa-zise distrugeri și că, în aparență, pierdem ceva pentru a crea altceva. În fond nu e vorba despre pierdere, nu avem ce pierde pentru că nu deținem nimic cu adevărat, iar viața în sine înseamnă o schimbare și o curgere continuă. 

Luna Plină fericită!Astro Shop

Cele mai noi articole