Luna plină în Berbec, 9 Octombrie 2022. Invitație la vindecare interioară și SALT

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 08 octombrie 2022, 19106 vizualizari

Luna plina în Berbec are loc în acest an pe 9 Octombrie la ora 23:56.

Este o Lună plină puternică, ca o invitație la vindecare interioară și salt. Conjuncția Lunii cu Kiron retrograd în Berbec, la care se adaugă Ascendentul în Rac conjunct cu Lilith, ne indică locurile din noi care încă sunt rănite, încă dor și ne opresc să ne manifestăm puterea personală deplină și autenticitatea. Este vorba despre tot ceea ce încă nu am vindecat și are legătură cu experiențe din trecut și dinamici familiale din copilărie, care ne-au subminat încrederea în noi.

La toate acestea este momentul să ne uităm acum și să ne implicăm într-un proces asumat și curajos de transformare interioara și vindecare, care ne va permite să accesăm resurse nebănuite și să obținem claritate cu privire la cine suntem dincolo de traumele noastre și ce putem crea din acest spațiu nou.

Berbecul este semn de foc, masculin, guvernat de Marte și are ca attribute inițiativa, curajul, competiția, pionieratul. Balanța (semnul care găzduiește Soarele) este un semn de aer, masculin, guvernat de Venus, fiind asociat cu parteneriatul, colaborarea, relațiile, imaginea socială, diplomația.
Aceasta Lună plină, ne cere să echilibram cele două energii și unghiuri de vedere: eu și celalalt.

Cum e posibil să fiu și să fac ce vreau, fară a-i exclude, respinge sau invalida pe ceilalți? Cum pot coopera mai armonios cu cei care pot adăuga energie și valoare proiectelor mele? Ce compromisuri e timpul să închei? Și cum pot să comunic ceea ce vreau, în mod non-violent?

Această Lună plină, numită și Luna Vânătorului, a doua după Echinocțiu, este cunoscută ca având o energie puternică, productivă, care mișcă lucrurile înainte. Marchează un moment de procurare a “proviziilor” (vânătoare, în sens simbolic), ca pregătire pentru iarna care vine.

După o perioadă în care am simțit că stagnăm în multe feluri, după multe revizuiri, recapitulări, blocaje pe care le-am simțit pe mai multe paliere, în sfârșit Luna plină în Berbec este un fanion ridicat, o stare de alertă interioara, un semnal de start.

Presupunând că fiecare și-a revizuit anumite aspecte ale propriei vieți, că s-a scufundat în adâncimile ființei și a descoperit și transformat întunecimi și dureri, sau măcar a înțeles mai multe și mai profunde despre sine, în ultimele luni, acum avem șansa să folosim și să aplicăm ceea ce am descoperit, învățat, înțeles.

După multe tensiuni acumulate (multe dintre ele reprimate sau incorect gestionate) până acum, vine Luna în Berbec și aruncă în aer totul. Paharul e plin. Nu mai avem timp și nici chef să așteptăm să fim salvați. Ne-am săturat de gândit, răsucit informații, rostogolit cuvinte.

Acum e vremea acțiunii. Fiecare pentru el. Berbecul ne invită să luăm atitudine și să facem ce e bine pentru noi. Să ne ridicăm și să mergem. Să nu mai așteptăm. Să ne asumăm calea, soluțiile, actele. Chiar dacă uneori deranjăm. Să nu ne mai cerem scuze că existăm. Și nici că avem o anumită poziție sau un anumit punct de vedere.

Berbecul nu cere voie să facă ce vrea și nu se oprește doar pentru că e singur pe drum. De aceea, acum se pot rupe alianțe. Sau se reconfigurează. Situațiile neclare de multă vreme sunt tranșate. Se clatină temeliile neautentice, iar unde s-au adunat prea multe compromisuri și fustrari, e nevoie de o schimbare radicală.

E nevoie de sinceritate, pentru a putea merge mai departe. 

• Ce nu mai poți continua?
• Ce nu mai funcționează pentru tine?
• Ce e nevoie să vindeci? Ce te oprește să trăiești pe deplin viața ta?
• Care e schimbarea pe care arzi de nerăbdare să o faci?
• Ce ai tolerat până acum și ți-a luat din putere?
• Ce aspecte din viața ta au nevoie de înnoire și schimbare?

Lună plină curajoasă! Inima sus!

Nicoleta Svârlefus  🦋 https://www.nicoletasvarlefus.ro/traieste-viata 

 Astro Shop

Cele mai noi articole