Luna plină în Berbec, 20 octombrie 2021. S-a umplut paharul!

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 19 octombrie 2021, 40391 vizualizari

Luna plină în Berbec are loc pe 20 octombrie, la ora 17:58 și este probabil cea mai îndrăzneață Luna plină din an.

Intensitatea Lunii pline în Berbec este dată, nu doar de natură acestui semn și de amplificarea energiei de foc după multă vreme în care tensiunile au mocnit fără să aibă nicio supapă, dar și de întregul context astral care o primește ca pe o flacăra necesară și în același timp riscantă. Practic, Luna plină urmează la două zile dupa ce Mercur și Jupiter și-au reluat mersul direct și înainte cu două zile de începerea sezonului Scorpionului. În același timp, trebuie amintite și planetele Saturn și Pluto, care și-au reluat mersul direct, de asemenea, recent.

Berbecul este semn de foc, masculin, guvernat de Marte și are ca attribute inițiativa, curajul, competiția, pionieratul. Balanța (semnul care găzduiește Soarele) este un semn de aer, masculin, asociat cu parteneriatul, colaborarea, relațiile, imaginea socială, diplomația.

Ascendentul momentului este tot în Berbec, iar axa activată în harta ridicată pentru România este chiar cea a caselor care corespund semnelor Berbec- Balanță, adică I-VII. Luna plină luminează zone din noi înșine și din relațiile noastre care trebuie schimbate. Cu orice preț. 

Această Lună plină, numită și Luna Vânătorului, a doua după Echinoctiu, este cunoscută ca având o energie puternică, productivă, care mișcă lucrurile înainte. Marchează un moment de procurare a “proviziilor” (vânătoare, în sens simbolic), ca pregătire pentru iarna care vine.

După o perioada în care am simțit că stagnăm în multe feluri, după multe revizuiri, recapitulări, blocaje pe care le-am simțit pe mai multe paliere, în sfârșit Luna plină în Berbec este un fanion ridicat, o stare de alerta interioara, un semnal de start. Presupunând că fiecare și-a revizuit anumite aspecte ale propriei vieți, că s-a scufundat în adâncimile ființei și a descoperit și transformat întunecimi și dureri, sau măcar a înțeles mai multe si mai profunde despre sine, în ultimele luni, acum avem șansa să folosim și să aplicăm ceea ce am descoperit, învățat, înțeles. 

După multe tensiuni acumulate (multe dintre ele reprimate sau incorect gestionate) până acum, vine Luna în Berbec și aruncă în aer totul. Paharul e plin. Nu mai există răbdare, s-a consumat. Nu mai avem timp și nici chef să așteptăm să fim salvați. Ne-am săturat de gândit, răsucit informații, rostogolit cuvinte.

Acum e vremea acțiunii. Fiecare pentru el. Berbecul ne invită să luăm atitudine și să facem ce e bine pentru noi. Să ne ridicăm și să mergem. Să nu mai așteptăm. Să ne asumăm calea, soluțiile, actele. Chiar dacă deranjăm sau supărăm. Să nu ne mai cerem scuze că existăm. Și nici că avem o anumită poziție sau un anumit punct de vedere. 

Berbecul nu e pașnic, nu cere voie să facă ce vrea și nu se oprește doar pentru că e singur pe drum. De aceea, acum se pot rupe alianțe, fără drept de apel. Lucrurile sunt tranșate, direct și uneori agresiv. Se clatină temeliile neautentice, iar unde s-au adunat prea multe compromisuri și fustrari, e nevoie de o schimbare radicală. E nevoie de sinceritate, pentru a putea merge mai departe. 

 

Luna plină curajoasă! Inima sus!



Astro Shop

Cele mai noi articole