Luna Plină în Balanţă (30. 03. 2010)

Autor: Nicoleta - luni, 29 martie 2010, 1228 vizualizari
Luna Plină în Balanţă (30. 03. 2010)

În ultimile 24 de ore mulţi dintre noi au resimţit stări de nelinişte sau de disconfort general. Aceste fenomene nu sunt deloc întâmplătoare din punct de vedere astrologic. Sunt în strânsă legătură cu Luna Plină care se produce astăzi (30 martie), la 5 dimineaţa, în zodia Balanţei. Efectele Lunii Pline se fac simţite cu 24 de ore înainte de aspectul exact şi pot dura încă 24 de ore după.

Dar să aprofundăm puţin subiectul. Când vine vorba de Lună Plină, încă din cele mai vechi timpuri ale umanităţii, se ştie că este o perioadă în care toate lucrurile „ascunse” ies la suprafaţă. Se spune că partea întunecată a lunii, emoţiile ascunse, ies la suprafaţă. În unele zone ale lumii se fac ritualuri de îmbunare a spiritelor, astfel  încât acestea să nu afecteze viaţa celor de pe Pământ. Se spune că este „noaptea morţilor vii”.

La nivel individual, această noapte de Lună Plină o putem resimţi prin coşmaruri sau insomnii, prin stări generale de disconfort, tensiune interioară, gândire înceţoşată sau perturbată de emoţii şi sentimente pe care le percepem ca fiind din exteriorul nostru.
 
Fenomenul este cu atât mai interesant şi mai profund cu cât se produce pe axa Berbec- Balanţă, cu Soarele aflat in Berbec , o zodie a curajului, a impulsului şi a acţiunilor instinctuale, şi cu Luna aflată în Balanţă, zodie a Dreptăţii Divine, a echilibrului, a Judecăţii Drepte, a diplomaţiei, a echităţii, a complementarităţii.
Mai pe înţelesul tuturor, este o Lună Plină care ne provoacă sa acceptăm ceea ce până acum nu am reuşit:  faptul că deasupra voinţei umane există o Dreptate Divină, o Inteligenţă Supremă care ştie întotdeauna ce e mai bine pentru noi.

Pe de altă parte, ştim că axa Berbec- Balanţă este asociată domeniului relaţional, astfel că ne putem aştepta ca unele tensiuni sau nemulţumiri din relaţiile noastre, cărora nu le-am dat atenţie sau pe care le-am acoperit până acum, să iasă la iveală. Se poate spune că această Lună Plină poate avea un efect de "curăţare", ca şi când toate emoţiile toxice, chiar şi cele adânc ingropate în interiorul nostru, sunt  "expulzate". Astfel, purificăm unele relaţii din viaţa noastră şi putem trece la o nouă etapă.

Apoi, ştim că Luna Plină exacerbează percepţiile şi stimulează exprimarea liberă a sentimentelor şi emoţiilor. Este posibil ca acum, mulţi dintre noi să-şi găsească curajul de a începe (Soare în Berbec) acele proiecte la care se gândesc de multă vreme. Putem vedea foarte clar şi care sunt reursele necesare pentru asta sau ce persoane ne pot ajuta. De asemenea, este un moment bun pentru a ne cunoaşte mai bine, privindu-ne în oglinzile reprezentate de reacţiile şi percepţiile celorlalţi.
 
Am mai putea adaugă că ambele luminarii sunt în relaţie de cuadratură cu Pluto, planeta transformărilor profunde, transformări care se produc cu sau fără voinţa noastră.  În atare situaţie este mai bine să nu opunem rezistenţă, să acceptăm că Dreptatea Divină este dincolo de Judecata Noastră, că se întâmplă chiar dacă noi nu suntem în măsură să acceptăm şi să înţelegem că este spre binele nostru tot ceea ce ni se întâmplă, de la stările de disconfort fizic până la cele de disconfort mental şi sufletesc.

În plus, se reface opoziţia dintre Saturn şi Uranus, opoziţia dintre vechi şi nou, dintre trecut şi viitor. Dar despre aceasta vom vorbi într-un articol viitor. Acest aspect îşi cere drepturile de a fi analizat, în special şi pentru că un alt personaj principal va fi Jupiter, care, parcă vine să-l susţină pe Uranus în dorinţa de a transforma vechiul în nou.
Sfatul astrologului: acceptaţi cu iubire tot ce vi se întâmplă. Chiar dacă pentru moment nu realizaţi, toate acestea sunt spre binele nostru suprem. Mulţumiţi şi fiţi recunoscători pentru toate.

Andreea Talmazan & Nicoleta Svârlefus Astro Shop

Cele mai noi articole