Lună plină în Balanță, 28 martie 2021. Nevoia de întregire

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 27 martie 2021, 18549 vizualizari

Duminică 28 martie, la ora 21:48, are loc aspectul de Luna plină în Balanță. Luna se va află în Balanță, în opoziție cu Soarele (Berbec), acesta din urma  fiind însoțit de Venus și Kiron. 

O Lună plină în Balanță ne duce mereu cu gândul la relații, la încercarea de a găsi echilibrul renunțând la ceva. Luna plină luminează aspecte foarte intime ale ființei noastre (casa a XII-a) în strânsă legătură cu semnificațiile pe care le atribuim relațiilor în urma experiențelor trecute sau a imitarii programelor sociale, colective. Luna în Balanță vorbește despre nevoia noastră de a participa la relații, de a aparține unui cuplu, de a fi în parteneriate cu ceilalți.

Însă, Soarele în Berbec se referă la identitatea noastră, cine suntem, ce vrem noi ca ființe autonome, ca indivizi. Venus (stăpâna Lunii pline) se află și ea în Berbec, accentuând dorința de a ne descoperi nevoile și plăcerile personale. Cine sunt eu, dincolo de nevoia de a fi cu celălalt? Ce nevoi am eu cu adevărat? Ce mă împlinește? Ce compromisuri fac în prezent și mă limitează din a fi tot ce sunt? Cât de sănătoase sunt relațiile mele și, mai ales, cât de funcțional și util este modul în care aleg să mă implic în acestea (casa a VI-a)? 

Kiron este un element important al contextului Lunii pline, mai ales că are o lungă ședere în Berbec, unde tot răscolește rănile noastre cele mai profunde, pentru a ne sprijini să ne vindecăm. Kiron în Berbec aduce la suprafață dureri legate de neîncrederea în sine, de experiențe de respingere și neputință. Tot ceea ce am decis că nu putem fi, toate experiențele din copilărie care ne-au adus în punctul de a trăi fără curaj și încredere, apare treptat la suprafață pentru a fi conștientizat și transformat. Pe scurt, Kiron în Berbec are rolul de a ne readuce pe drumul încrederii în noi înșine, în instinctele noastre, în intuiție. Ne ajută să vindecăm rușinea, vina, nevrednicia pe care le purtăm în noi, pentru a ne putea întinde aripile și a ne deschide plenar în fața vieții.

Ascendentul momentului în Scorpion pune accentul pe transformarea și devenirea noastră. Dar, ca să reușim, e nevoie să ne desprindem de o veche identitate, de ceva familiar de care ne-am atașat, chiar și de ideile pe care le avem despre relații și cooperare.

Contextul astral al acestei Luni Pline (cu o configurație frumoasă numită “zmeu” formată de luminarii împreună cu aspectele lor armonioase cu planetele din Gemeni și Vărsător) este unul armonios, care pare să ne indice drumul sănătos și potrivit, cu ușurință. Iar acest drum, această nouă posibilitate care se dechide pentru noi acum se poate numi întregire. Pentru că, în fond, opoziția pe semnele Berbec-Balanță este despre echibrul “eu-tu”. Cu alte cuvinte, cum mă pot onora pe mine și în același timp să te onorez pe tine? Cum pot construi o relație armonioasă, fără a mă trăda pe mine? Ce e posibil să înțeleg, să fiu, să conștientizez, pentru a mă raporta la relații, nu dintr-o perspectiva a nevoii, ci din perspectiva împărtășirii și a creației? Cum pot să mă simt întreg/întreagă?

Luna plină în Balanță este despre conciliere, în unele cazuri, și rupturi, în alte cazuri. Este despre găsirea unei maniere elegante în care să ne exprimăm frustrarea. Și este despre cine suntem în ochii noștri și ai celorlalți.

Orice tensiune apare acum, orice conflict, e necesar să-l punem pe seama acestui proces în care ceva este necesar să iasă la suprafață pentru a fi văzut, recunoscut, transformat. Cu cât mai multă eleganță, maturitate, blândețe și înțelepciune manifestăm, cu atât mai ușor și mai sănătos pentru noi.  

Luna plină luminează conștiința individuală și colectivă. E un moment bun să înțelegem ceva mai mult și mai detașat despre noi, să găsim căi mai pașnice și elegante de relaționare, să fim mai dispuși să cooperăm și să echilibrăm, să curățăm terenul, să ascultăm de intuiția și bunul nostru simt. Schimbările de acum, direcțiile imprimate acum vor fi de durată. Tot procesul acesta de recalibrare și echilibrare este util, el curăță calea și ne permite să creăm o realitate diferită.

Fie primit! Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

Foto: Duy HuynhAstro Shop

Cele mai noi articole